Θα φανεί ποιοι αξίζουν να μείνουν

Θα φανεί ποιοι αξίζουν να μείνουν

Στο εξής κάθε παίκτης θα πρέπει να αποδείξει αν το μέλλον του πρέπει να είναι στον Παναθηναϊκό.

Οι συνθήκες που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα είναι δύσκολες. Ο Γιώργος Δώνης εκτός από την ίωση που εδώ και είκοσι μέρες θερίζει τα αποδυτήρια, έχει τραυματισμούς και τιμωρίες βασικών παικτών.

Ο Ινσούα θα λείψει λόγω καρτών στη Λαμία, ο Κολοβέτσιος με την ΑΕΛ, ο Κουρμπέλης απουσίασε με την Ξάνθη, ενώ υπάρχει κίνδυνος ο αρχηγός του «τριφυλλιού» να λείψει και σε άλλα ματς. Είναι πλέον φανερό ότι όσο εξελίσσεται η σεζόν θα χρειαστούν όλο και περισσότεροι παίκτες να βοηθήσουν. Ο Παναθηναϊκός έκρινε ότι ο Κολοβέτσιος πρέπει να ανανεώσει κι αυτό έγινε. Το ίδιο έκρινε και για τον Κουλιμπαλί και αναμένεται η απάντηση του Αφρικανού.

Υπάρχουν, όμως, ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαιο, το οποίο δεν λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και που δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα. Θα αξιολογηθούν, λοιπόν, με τη λήξη του πρωταθλήματος από τους Νταμπίζα, Δώνη κι ανάλογα με το μπάτζετ που θα έχουν στα χέρια τους οι δύο άνδρες θα γίνουν οι προσθαφαιρέσεις. Με τα προβλήματα που προκύπτουν εδώ και λίγο καιρό θα χρειαστεί η βοήθεια περισσότερων ποδοσφαιριστών όπως οι Μουνιέ, Τζανδάρης, Στάικος, Βέργος, Καμπετσής, Οικονόμου, Παντελάκης, Χατζηθεοδωρίδης. Ακόμα κι ο τελευταίος που ξεκίνησε καλά ή ο Καμπετσής θα πρέπει να έχουν διάρκεια για να πείσουν ότι είναι παίκτες που αξίζουν να σταθούν σε έναν ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό.

Στόχος είναι η ομάδα να προοδεύει συνεχώς κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εξελίσσεται και κάθε παίκτης ατομικά. Όποιος μείνει πίσω δεν θα έχει θέση στο σύνολο. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Ο δεύτερος γύρος και το κύπελλο, αν μη τι άλλο, είναι μία διαρκής δοκιμασία για συγκεκριμένους παίκτες. Ο Δώνης και ο Νταμπίζας, άλλωστε, για να κάνουν μία πιο ασφαλή αξιολόγηση θα πρέπει να δουν στα παιχνίδια όσο το δυνατόν περισσότερους ποδοσφαιριστές. Με τους τραυματισμούς και τις τιμωρίες θα δοθεί η δυνατότητα σε ορισμένα παιδιά να βγάλουν το ταλέντο τους και να κρατήσουν τις θέσεις τους στο ρόστερ.

Το κύπελλο, άλλωστε, είναι ένας μεγάλος στόχος κι αν ο Παναθηναϊκός περάσει τη Λαμία στην επόμενη φάση μπορεί να έχει έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο. Το πρόγραμμα έτσι θα επιβαρυνθεί και θα πρέπει ο 49χρονος τεχνικός ν’ αυξήσει το rotation για να διαχειριστεί τη φρεσκάδα του γκρουπ. Γι’ αυτό όποιος πάρει την ευκαιρία δεν πρέπει να την πετάξει. Θα προκαλέσει κακό και στην ομάδα, αφού θα της στερήσει μία λύση και στον εαυτό του.

Την ερχόμενη σεζόν, έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα, ο Παναθηναϊκός δεν θα αυξήσει τρομερά το μπάτζετ του. Γι’ αυτό ο Νταμπίζας και ο Δώνης όσα χρήματα κληθούν να διαχειριστούν, θα πρέπει να τα μοιράσουν σωστά. Δεν έχουν την πολυτέλεια του λάθους και του να πετάνε άσκοπα χρήματα σε παίκτες που δεν μπορούν να βοηθήσουν. Μέχρι στιγμής, πάντως, φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν ξεπεράσει  τους εαυτούς τους φέτος (Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης), άλλους που είναι κλάσεις καλύτεροι σε σχέση με την περασμένη τραγική σεζόν (Διούδης, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Ινσούα) κι άλλους που προσπαθούν να δείξουν ότι δικαίως φορούν τη φανέλα με το «τριφύλλι». Ακόμα κι ο Κάτσε που είναι θετικός το τελευταίο δίμηνο θα πρέπει να συνεχίσει να αποδίδει εξαιρετικά για να πείσει ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια για την απόκτησή του. Κανίς δεν μπορεί να εφησυχάσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ