Ολυμπιακός : 14 νίκες ακόμη και βλέπουμε…

Ολυμπιακός : 14 νίκες ακόμη και βλέπουμε…

Η επιστροφή του Λάζαρου και η νέα εξαιρετική εμφάνιση του Γκιγιέρμε στο νέο διπλό, η Ξάνθη που έρχεται και η πορεία έως την Τούμπα.

Μπορεί να μην επανέλαβε την εξαιρετική εμφάνιση που έκανε στη Λιβαδειά όμως νίκησε σε γήπεδο «βούρκο» απέναντι σε μια ομάδα που όπως περιμέναμε το πάλεψε όσο μπορούσε. Το διπλό για τον Ολυμπιακό στα Γιάννενα ήρθε όπως έπρεπε να έρθει με τους ερυθρόλευκους να μπαίνουν πλέον σε μια ασταμάτητη πορεία σε τρεις διοργανώσεις.

14 αγωνιστικές απομένουν για το πρωτάθλημα, άρα 14 νίκες χρειάζεται ο Ολυμπιακός και βλέπουμε αν θα ανατρέψει με αυτό τον τρόπο το -8 που έχει από την κορυφή ή όχι. Προφανώς και μόνο εύκολο δεν είναι το σερί των νικών όμως για να μπορεί ο Ολυμπιακός να μείνει έστω και με ελάχιστες ελπίδες στο κυνήγι της πρώτης θέσης χρειάζεται μόνο τρίποντα.

Και μέσα από τις νίκες βεβαίως εδραιώνει και την απόσταση από ΑΕΚ και Ατρόμητο που ακολουθούν. Στα Γιάννενα δεν θα μπορούσε αντικειμενικά να παιχτεί και υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο στο «χωράφι» όμως είναι σημαντικό για τους Πειραιώτες πως αγώνα με αγώνα βγάζουν όλο και νέους πρωταγωνιστές.

Η επιστροφή του Λάζαρου βεβαίως που ταλαιπωρήθηκε στο φινάλε του 2018 είναι το Νο1 στοιχείο. Ο Έλληνας άσος είναι απαραίτητος για τον Ολυμπιακό στην πορεία που κάνει για την επιτυχία σε τρεις διοργανώσεις για αυτό άλλωστε και ο Μαρτίνς με την πρώτη ευκαιρία τον έβαλε στην 11αδα και επέμεινε σε αυτόν. Συνάμα η νέα εξαιρετική παρουσία του Γκιγιέρμε είναι ένα ακόμη στοιχείο που κρατάει ο Ολυμπιακός προετοιμαζόμενος για την πολύ δύσκολη συνέχεια που όσον αφορά το πρωτάθλημα έχει ως απώτερο στόχο το ντέρμπι της 10ης Φεβρουαρίου στην Τούμπα.

Πως όμως θα φτάσουμε μέχρι εκεί έχει μεγαλύτερη σημασία. Ποια θα είναι η διαφορά που θα χωρίζει ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό πριν το μεταξύ τους ντέρμπι είναι το βασικό θέμα που θα διαμορφώσει καταστάσεις πριν την αναμέτρηση.

Για τον Ολυμπιακό η πορεία έως την Τούμπα είναι δύσκολη και ουσιαστικά κρίνεται μέσα στην εβδομάδα που ξεκινάει. Μπορεί την Τετάρτη να υποδέχεται την Ξάνθη για το Κύπελλο στη ρεβάνς του 0-0 όμως είναι ματς που διαμορφώνει καταστάσεις. Η πρόκριση στα προημιτελικά είναι απαραίτητη με την συνέχεια να στέλνει τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη και τον Αστέρα που προέρχεται από την τριάρα του ΠΑΟΚ και την τριάρα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο (το δεύτερο παίζεται).

Εκεί όπου παραδοσιακά ο Ολυμπιακός βρίσκει ζόρια. Μια εβδομάδα λοιπόν που θα κρίνει πολλά για την συνέχεια και θα διαμορφώσει και την ανάλογη ψυχολογία. Τα δύο εντός έδρας που ακολουθούν με Λάρισα και Πανιώνιο είναι ικανά αν όλα έχουν πάει καλά με Ξάνθη και Αστέρα να βάλουν τον Ολυμπιακό στην τελική ευθεία για τις «μάχες» με ΠΑΟΚ, Ντινάμο και ΑΕΚ με την καλύτερη δυνατή δυναμική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ