Το γήπεδο με τις «νάρκες»

Το γήπεδο με τις «νάρκες»

Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται το απόγευμα σε ένα γήπεδο που μετράει δύο ήττες και μία ισοπαλία τους τελευταίους 14 μήνες!

Μοιάζει το σημερινό παιχνίδι κόντρα στη Λαμία σαν ένας μεγάλος δρόμος γεμάτος νάρκες, που ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να τον περάσει χωρίς να πατήσει καμία. Και μοιάζει έτσι διότι ο Παναθηναϊκός κάθε φορά που πηγαίνει στο συγκεκριμένο γήπεδο, φεύγει με το κεφάλι σκυμμένο.

Το έκανε στο περσινό ματς πρωταθλήματος, όταν πήρε την ισοπαλία με 1-1. Το έκανε και στα δύο ματς Κυπέλλου, πέρσι με το ντροπιαστικό 4-1 και φέτος με το 1-0, που ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να ανατρέψει την ερχόμενη Πέμπτη. Είναι φανερό πως η Λαμία παίζει με μια διαφορετική ψυχολογία απέναντι στους πράσινους. Τους έχει πάρει τον αέρα. Και καλούνται εκείνοι να το αλλάξουν, σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.

H Ξάνθη, χάρη σε ένα διαιτητικό έγκλημα, πήρε τη νίκη χθες απέναντι στον Ατρόμητο, φτάνοντας στους 23 βαθμούς τον Παναθηναϊκό, ο Άρης με την ισοπαλία απέναντι στη Λάρισα ισοβαθμεί κι εκείνος με Ακρίτες και πράσινους και για τον Παναθηναϊκό το σημερινό παιχνίδι έχει έξτρα ενδιαφέρον. Και φυσικά έξτρα – βαθμολογική – πίεση.

Έχουμε τονίσει πολλές φορές πως από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός κέρδισε το πρώτο στοίχημα, που δεν ήταν άλλο από το να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη και το ενδιαφέρον του κοινού του, θα πρέπει να σταματήσει να ζει με τα «δεν πειράζει». Και να κοιτάξει, έστω και μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον που καλείται να πορευτεί, πως θα σβήσει την ευρωπαϊκή του ποινή, κερδίζοντας μια θέση στην πρώτη πεντάδα.

Επιπλέον, για τον Παναθηναϊκός ο δεύτερος γύρος είναι διπλά δυσκολότερος από τον πρώτο διότι α) πλέον όλοι τον περιμένουν και κανείς δεν τον θεωρεί αδύναμο και β) ότι οι περισσότερες ομάδες από εδώ και στο εξής θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κίνητρο. Άλλος για να έρθει κοντά στην πεντάδα, άλλος για να ξεφύγει από τις χαμηλές θέσεις, άλλος για να πάρει το πρωτάθλημα και άλλος για να το διεκδικήσει.

Χρειάζεται ο Παναθηναϊκός απόλυτη συγκέντρωση στο σημερινό παιχνίδι και φυσικά να μη δείξει και πάλι σε αυτό το γήπεδο όλα τα αρνητικά που έχει παρουσιάσει στο πρόσφατο και όχι μόνο παρελθόν ώστε να φύγει νικητής και να αποφύγει μια δεύτερη σερί γκέλα, που πιθανόν να τον κάνει ευάλωτο ψυχολογικά και να του βγει και στο γήπεδο.

Όπως χρειάζεται να ξεχάσει το παιχνίδι της Πέμπτης για το Κύπελλο, για το οποίο οφείλει να ασχοληθεί από αύριο. Και ας έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ας έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ