Δικαιολογίες δεν χωρούν, υποχρέωση η νίκη για τον Παναθηναϊκό

Δικαιολογίες δεν χωρούν, υποχρέωση η νίκη για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός ταλαιπωρήθηκε από νέο κύμα ίωσης, υπάρχουν σημαντικές απουσίες στο ματς με τη Λαμία, αλλά στα δύσκολα φαίνονται οι αντοχές της ομάδας.

Στις 10 Γενάρη ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στη Λαμία 1-0 σε έναν αγωνιστικό χώρο-πισίνα κι έβαλε τον στόχο του Κυπέλλου σε περιπέτειες.

Πριν τη ρεβάνς της Πέμπτης, όμως, κόντρα στην ίδια ομάδα για το πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη τόσο για να βελτιώσει τη θέση του, όσο και για να τονώσει την αυτοπεποίθησή του για τον κρίσιμο αγώνα που ακολουθεί. Οι «πράσινοι» την περασμένη εβδομάδα ταλαιπωρήθηκαν από νέο κύμα ίωσης, ενώ μετέβησαν στην πόλη της Φθιώτιδας με σημαντικές απουσίες.

Στη διάθεση του Γιώργου Δώνη δεν είναι ο αρχηγός Δημήτρης Κουρμπέλης, ο βασικός αριστερός μπακ ο Ινσούα, ο Κουλιμπαλί, ο οποίος όποτε είναι υγιής συνήθως ξεκινάει και ο Πούγγουρας. Ένας αμυντικός που σε σχηματισμό με τρεις στην άμυνα, ο Δώνης τον χρησιμοποιεί ως δεξί στόπερ. Τέσσερις ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ήταν βασικοί στον πρόσφατο αγώνα κυπέλλου, όπου ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός. Στον αντίποδα, θα αγωνιστούν, ενώ στο ματς κυπέλλου δεν είχαν ταξιδέψει καν στη Λαμία, οι Μπουζούκης, Μακέντα, Κάτσε.

Ο Αλβανός διεθνής, βέβαια, όπως και ο Κολοβέτσιος επίσης είχαν ίωση και έχασαν προπονήσεις. Οι απουσίες, όμως, αλλά και τα όποια προβλήματα δεν μπορούν ν’ αποτελούν δικαιολογία όταν λέγεσαι Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» σε τέσσερα ματς εκτός έδρας με τον συγκεκριμένο αντίπαλο, έχουν μία νίκη το 1968! Για το κύπελλο με 2-1 κι αυτή στην παράταση. Σε τρία ματς πέρσι και φέτος οι γηπεδούχοι έχουν δύο νίκες στο κύπελλο και μία ισοπαλία σημειώθηκε στο πρωτάθλημα.

Σαφώς και το ματς θα είναι δύσκολο. Η Λαμία είναι σκληροτράχηλη στην έδρα της, καίγεται για βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει ν’ αποφύγει τον υποβιβασμό και θα παραταχθεί για… πόλεμο. Με το ίδιο σκεπτικό πρέπει να αντιμετωπίσουν τον αγώνα και οι παίκτες του Δώνη. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με δύο νίκες το πρωτάθλημα σε Ξάνθη, Λάρισα κι έκτοτε σε πέντε εξορμήσεις δεν έχουν πανηγυρίσει. Έπαιξαν φυσικά σε Τούμπα, Φάληρο και με αντιπάλους όπως οι Άρης, Αστέρας Τρίπολης. Η τελευταία νίκη στη Λάρισα σημειώθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου. Τέσσερις και πλέον μήνες έχουν περάσει, ενώ ο Παναθηναϊκός στα τελευταία οκτώ ματς για το πρωτάθλημα έχει νικήσει μόνο Απόλλωνα, Ατρόμητο.

Το σοκ με την Ξάνθη πρέπει να ξεπεραστεί και η ομάδα έχει την ευκαιρία στη δοκιμασία της Λαμίας να δείξει τις αντοχές της. Ο Άρης και η Ξάνθη έπιασαν το «τριφύλλι» στη βαθμολογία. Κάθε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης θα προσθέσει πίεση για την πεντάδα. Μην ξεχνάμε ότι μετά το κύπελλο ακολουθεί η Λάρισα στο ΟΑΚΑ και κατόπιν ο Παναθηναϊκός έχει τρία ματς εκτός έδρας με Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα και το εξ αναβολής με Παναιτωλικό. Δεν παίζει με μεγαθήρια, αλλά δεν είναι και το πιο απλό να φύγεις τρία σερί παιχνίδια μακριά από το σπίτι σου. Και κατόπιν θα έρθουν τα ντέρμπι.

Επιπλέον, ο Ατρόμητος ηττήθηκε. Ο Παναθηναϊκός με νίκη εκτός του ότι θα απομακρυνθεί  τρεις βαθμούς από Άρη, Ξάνθη, θα μειώσει τη διαφορά από τον Ατρόμητο στους τρεις πόντους κι από την ΑΕΚ στους τέσσερις. Θα έχει βλέψεις για κάτι καλύτερο κι αυτό θα δίνει κίνητρο στην ομάδα. Μία αποτυχία στη Λαμία, ωστόσο, θα παγώσει κι άλλο τον κόσμο που αρχικά είχε ενθουσιαστεί και κυρίως θα πληγώσει την αυτοπεποίθηση των παικτών και θα τους προκαλέσει τεράστια πίεση πριν τη ρεβάνς κυπέλλου, εκεί όπου δεν πρέπει να υπάρχει καν στο μυαλό το ενδεχόμενο να στραβώσει η δουλειά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ