Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…

Η Κύμη, ο Χολαργός και η κακή νοοτροπία στα παιχνίδια της Α1 που πρέπει να κοπεί μαχαίρι για να μην έρθει τελικά κάποιο απρόσμενο αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό..

Η Ευρωλίγκα και ο ρυθμός των αγώνων όπως είναι αναμενόμενο έχει καταβάλει και με το παραπάνω τις ομάδες. Είναι φυσιολογικό ως ένα σημείο να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, να παρατηρούμε αποτελέσματα που δεν τα περιμένουμε και οπωσδήποτε δύσκολες εξορμήσεις σε παιχνίδια πρωταθλήματος.

Από την άλλη δεν γίνεται να παρατηρούμε απροθυμία και μηδέν όρεξη για μπάσκετ. Πίστευα ότι το παιχνίδι με την Κύμη στην αρχή της σεζόν ήταν ένα καμπανάκι για τέτοιου είδους ματς. Αντιθέτως ο Ολυμπιακός δεν έμαθε και παραλίγο να πάθει από τον Χολαργό.

Ξέρω ότι το πλεονέκτημα έδρας μπορεί να μην λέει τίποτα στους τελικούς της Α1, όπως και είναι ηλίου φαεινότερο ότι στην περίπτωση των Ερυθρόλευκων η γκέλα είναι μέσα στο πρόγραμμα εν αντιθέσει με άλλους που δεν γνωρίζουν καν τι σημαίνει αυτή η λέξη. Το ζητούμενο για μένα είναι σε τέτοια παιχνίδια, να υπάρχει όρεξη και προσπάθεια. Ως ένα σημείο δεν την είδα και αυτό με ενόχλησε σε μεγάλο βαθμό.

Αγγαρεία. Μηδέν συγκέντρωση, ελάχιστες φορές που υπήρξε αμυντική προσήλωση. Στην διάρκεια του ματς ο Ντέιβιντ Μπλατ φάνηκε να καταλαβαίνει τι συμβαίνει, προσάρμοσε την ομάδα του στα θέλω της αναμέτρησης, βρήκε τις σωστές πεντάδες και ο Στρέλνιεκς τον γλύτωσε από την γκέλα το αποτέλεσμα που θα τον στρογγυλοκάθιζε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΑ ΓΚΑΡΝΤ

Εδώ και καιρό ο Ολυμπιακός είναι στο σεργιάνι για την απόκτηση περιφερειακού παίκτη. Άλλες φορές οι πληροφορίες λένε πως είναι κοντά, άλλες φορές όχι. Το θέμα είναι ότι οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν περιθώρια να μένουν με μόλις 4 γκαρντ. Δεν υπάρχει σημαντικότερο παράδειγμα από το παιχνίδι με τον Χολαργό, όταν και δεν αγωνίστηκε ο Γουίλιαμς Γκος λόγω ίωσης. Με τρία γκαρντ διαθέσιμα, είναι αναγκαίο και οι τρεις να είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Εάν κάποιος υστερήσει, τότε μοιραία η ομάδα θα έχει πρόβλημα, καθώς όπως έχουμε τονίσει, ο Τουπάν είναι τριάρι και κατά συνθήκη μπορεί να βοηθήσει στο «2» ανάλογα τον αντίπαλο και τα σχήματα που επιλέγει ο προπονητής του.

Και ήταν στιγμές που και οι 3 γκαρντ χτες ήταν κακοί ή άοσμοι. Μέχρι να ανεβάσει στροφές ο Στρέλνιεκς και ουσιαστικά να κρίνει την αναμέτρηση, ο Ολυμπιακός έπαιζε απέναντι στον Χολαργό με τους Μιλουτίνοφ, Παπανικολάου και Βεζένκοφ. Τρεις εναντίον μίας ολόκληρης ομάδας που δεν είχε τίποτα να χάσει, παίζοντας τα ρέστα της και στην τελική με ευχαρίστηση να κάνει ένα καλό παιχνίδι απέναντι σε μία εκ των κορυφαίων ομάδων της Ευρωλίγκας.

ΑΛΛΟΙ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, ΑΛΛΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΧΙ

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει αποδείξει ότι είναι δίκαιος προπονητής. Δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του. Κάποιοι αποδίδουν τα αναμενόμενα, άλλοι πλέον σε ρηχά νερά. Ο Σάσα Βεζένκοφ αποδεικνύει πως όποιος δουλεύει, προοδεύει. Σεβάστηκε τον εαυτό του και τον Χολαργό, πάλεψε από το πρώτο λεπτό, δεν του μπήκαν τα σουτ όμως δεν τα παράτησε και ήταν ωφέλιμος όσο αγωνίστηκε απέναντι στην ομάδα του Άρη Λυκογιάννη.

Το σημαντικότερο στην περίπτωσή του ήταν πως όταν δεν ήταν ενεργό μέλος του ροτέισον του Μπλατ, δεν άφησε την απραξία να τον ρίξει. Συνέχισε να δουλεύει όπως πάντα, περίμενε την ευκαιρία του και όταν του δόθηκε, την άρπαξε από τα μαλλιά. Ένα ακόμα κέρδος του Μπλατ για τη φετινή σεζόν.

Εν αντιθέσει με τον Γιάνις Τίμα, ο οποίος και με τον Χολαργό ήταν κακός. Ενας σουτέρ τρέφεται από τα καλάθια που βάζει, όμως ο Λετονός, παρότι ξεκίνησε το ματς, δεν μπόρεσε ποτέ να γίνει ωφέλιμος για την ομάδα του και παραμερίστηκε στον πάγκο. Προσωπικά δεν ξέρω πόσο μπορεί ακόμα να τον περιμένει ο Ολυμπιακός. Μακάρι να κάνω λάθος…

ΥΓ1 Μία του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και θα έρθει το στραβοπάτημα. Δεν υπάρχει λόγος για μαθήματα. Τέτοια ματς πρέπει να τα τελειώνει πριν αρχίσουν.

ΥΓ2 Φοβερό μάτι ο Λυκογιάννης όπως πάντα. Χαρισματικοί παίκτες οι Χόκινς και Λαβ. Ειδικά ο δεύτερος έχει τόσο ταλέντο που αν προσεχτεί τότε μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα.

ΥΓ3 Βαρύ το 0/16 τρίποντα. Ακόμα πιο βαρύ ότι μερικά από αυτά ήταν εντελώς ανενόχλητα, χωρίς πίεση και ουσιαστικά εύκολα σουτ. Και από παίκτες που το… έχουν. Δείγμα της μηδέν συγκέντρωσης.

ΥΓ4 Άλλο κεφάλαιο η Φενέρ τώρα. Ένα ματς που ουσιαστικά μόνο να κερδίσει έχει ο Ολυμπιακός και πηγαίνει στην Τουρκία χωρίς κάποιον φόβο..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ