Η κρίση χτύπησε την πόρτα του ΠΑΟ, μονόδρομος η πρόκριση

Η κρίση χτύπησε την πόρτα του ΠΑΟ, μονόδρομος η πρόκριση

Ο Παναθηναϊκός πλέον πρέπει να διαχειριστεί καταστάσεις που δεν τις είχε βιώσει από την αρχή της σεζόν. Στο ματς της Πέμπτης δεν χωράει άλλο αποτέλεσμα από την πρόκριση.

Η αγωνιστική κρίση ήταν δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα χτυπήσει την πόρτα του Παναθηναϊκού. Η φετινή ομάδα δουλεύει καλά, έχει παίκτες με ταλέντο, καλά αποδυτήρια, αλλά και τρανταχτές αδυναμίες.

Οι νίκες στην αρχή προκάλεσαν ενθουσιασμό, έκρυψαν τα όποια προβλήματα, ενώ στα ντέρμπι και στα ματς με Άρη, ΟΦΗ εκτός έδρας ήρθε η προσγείωση. Σχετικά ομαλή θα έλεγα. Κι εκεί που το 2018 έκλεισε με τη νίκη επί του δεύτερου Ατρόμητου και λες να έρθει μία καλύτερη χρονιά, ο Παναθηναϊκός μέσα στο 2019 αγνοεί τη νίκη. Έχασε στις 10 Γενάρη από τη Λαμία 1-0 κι έντεκα μέρες αργότερα έχασε πάλι 1-0 με το ίδιο σκορ από την ίδιο ομάδα. Ενδιάμεσα δεν είχε καταφέρει να νικήσει και την Ξάνθη.

Κακός μπελάς οι ακρίτες. Τέσσερα σερί χρόνια φεύγουν αήττητοι από την έδρα του «τριφυλλιού». Κακός μπελάς και η Λαμία. Τέσσερα ματς στην πόλη της Φθιώτιδας σε διάστημα 15 μηνών (21 Οκτωβρίου 2017-21 Γενάρη 2019), ο Παναθηναϊκός έχει τρεις ήττες, δύο στο κύπελλο, μία στο πρωτάθλημα και μία ισοπαλία στο πρωτάθλημα (την οποία απέσπασε με γκολ του Μολίνς στο 85’). Σαν πολλοί κακοί μπελάδες μαζεύτηκαν…

Ο Παναθηναϊκός πήγε στη Λαμία, έχοντας σημαντικές απουσίες (Κουρμπέλης, Ινσούα και μείον δύο λύσεις στην άμυνα, αφού στην Αθήνα έμειναν Κουλιμπαλί, Πούγγουρας), ανέτοιμους παίκτες, λόγω της ίωσης και γνωρίζοντας ότι οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν για μάχη, αφού καίγονται για βαθμούς, ώστε να πετύχουν την παραμονή τους. Στο πρώτο 20λεπτο, ο Παναθηναϊκός είχε ένα κλέψιμο του Μουνιέ στο 2’ που απλώς κατέληξε σε κερδισμένο κόρνερ και έκτοτε δεν μπορούσε ν’ αλλάξει δεύτερη πάσα. Και τώρα δεν υπήρχε η δικαιολογία του χιονιού ή της βροχής.

Μετά ανέβηκε, έχασε την ευκαιρία με τον Μακέντα να κάνει το 0-1 και φαίνεται ότι έχει χάσει και την τύχη ή την αποτελεσματικότητα που είχε σε μεγάλο διάστημα του πρώτου γύρου. Όπως και στο κύπελλο, ο Παναθηναϊκός μετά το 60’ πίεσε, έχασε ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσε να γυρίσει το χαρτί. Μοιάζει αδιανόητο, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες να μην έχει νίκη το «τριφύλλι» σε τέσσερα ματς στην έδρα της Λαμίας.

Αυτό δείχνει ότι η ομάδα έχει ανηφόρα ακόμα. Ξεκίνησε ένα πρότζεκτ που είναι στη σωστή βάση με τις οικονομικές δυνατότητες που διαθέτει, ωστόσο, αν δεν μπει περισσότερο χρήμα, ο Παναθηναϊκός μοιάζει να έχει ταβάνι την τρίτη, την τέταρτη, την πέμπτη θέση. Με το -6 θα ήταν ισόβαθμος του Ατρόμητου στην τέταρτη θέση. Τώρα είναι πέμπτος μαζί με Άρη, Ξάνθη και έχει μπροστά του ένα βουνό. Παίζει εντός με την ΑΕΛ, έχει τρία σερί εκτός με Λεβαδειακό, Παναιτωλικό, ΠΑΣ Γιάννινα κι αρχίζουν πιο δυνατά ματς με Τρίπολη εντός, Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και τα ντέρμπι.

Η πεντάδα δυστυχώς μπήκε σε περιπέτειες. Ο Δώνης και οι παίκτες του θα έχουν για πρώτη φορά φέτος τόσο μεγάλη πίεση. Το αν θα την ξεπεράσουν και πόσο γρήγορα θα φανεί την Πέμπτη. Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τώρα τη Λαμία με την οποία εντός έχει μόνο νίκες. Αλλά είναι κύπελλο. Νίκη 2-0, 3-0, 3-1 σε στέλνει στα προημιτελικά. Νίκη 2-1 λες αντίο… Επιπλέον, είναι δεδομένο ότι ο ενθουσιασμός του κόσμου έχει κοπάσει.

Δεν μπορεί ο φίλος του Παναθηναϊκού να βλέπει την ομάδα του να μάχεται για την πέμπτη θέση κι ας έχει αρκετά δικά του παιδιά στο ρόστερ. Είναι κι αυτό μία απόδειξη ότι μόνο οι νίκες φέρνουν τον Έλληνα στο γήπεδο κι ότι αν δεν συνδυάσεις τις φιλοδοξίες των δικών σου παιδιών με ποιοτικούς ξένους τύπου Μπεργκ, Μολέντο, Βιγιαφάνιες, Ζέκα, δουλειά δεν γίνεται… Σε κάθε περίπτωση η πρόκριση επί της Λαμίας την Πέμπτη είναι μονόδρομος. Η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση είναι για πρώτη φορά από την αρχή της περιόδου στο ναδίρ και πρέπει ν’ αλλάξει σύντομα αυτό.

ΥΓ.: Ο Μαυρομμάτης έχει να μάθει πολλά ακόμα. Ο Δώνης χάνει την κεφαλιά, αλλά ο Μαυρομμάτης είναι ανεπίτρεπτο να μην πηγαίνει με το σώμα πάνω στον Μπαράλες που διεκδίκησε και πήρε την κεφαλιά στο γκολ, έπειτα από γέμισμα του Αντέτζο από την περιοχή του. Ο στόπερ πρέπει να τρώει σίδερα…

ΥΓ1.: Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός έχει χάσει σε δυναμική. Το αποδεικνύει η αποτυχία του να νικήσει εντός την Ξάνθη εδώ και τέσσερα χρόνια και η μίνι παράδοση εκτός με τη Λαμία. Το απέδειξε και ο Ζαχαριάδης. Δεν έκρινε το ματς, αλλά αρνήθηκε μία κόκκινη στον Επστάιν στο 87’ και σφύριξε νωρίτερα το ματς, γιατί δεν επιστρεφόταν η μπάλα από τα ball boys. Ποιος και πόσο υπολογίζει τον Παναθηναϊκό;

ΥΓ.2: Στο 51’52’’ σκόραρε στο κύπελλο με πέναλτι ο Μπαράλες, στο 51’02’’ ο Μπερτόλιο. Τρολάρισμα…

ΥΓ.3: Ο Δώνης έκανε λάθη. Η ομάδα δεν μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια, αυτό είναι ευθύνη του, ενώ η επιλογή να παίξει ο Μουνιέ δεύτερος φορ και ο Άλτμαν έπειτα από τόσο καιρό χωρίς να έχει έστω φιλικό στα πόδια του, δεν του βγήκε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ