Ολυμπιακός : Τι τον περιμένει με την Ξάνθη…

Ολυμπιακός : Τι τον περιμένει με την Ξάνθη…

Την Τετάρτη ο Ολυμπιακός οφείλει να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Θα συναντήσει πολλά εμπόδια. Ας τα δούμε…

Είναι ίσως ο πιο δύσκολος αντίπαλος που θα μπορούσε να έχει αυτή την μέρα ο Ολυμπιακός. Μετά το ματς στα Γιάννενα σε έναν αγωνιστικό χώρο «βούρκο» και πριν το καθοριστικό ματς στην Τρίπολη που θα δείξει πολλά για την συνέχεια στο πρωτάθλημα. Η Ξάνθη που αντιμετωπίζει την Τετάρτη ο Ολυμπιακός αποτελεί μια πολύ δύσκολη αποστολή για πολλούς και διάφορους λόγους.

Μια αποστολή όμως που ο Ολυμπιακός οφείλει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να την φέρει εις πέρας, δηλαδή να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Τα τελευταία δύο χρόνια βεβαίως, τα χρόνια της «σκληρής» εξυγίανσης έχουν δει πολλά τα μάτια στα ματς του Ολυμπιακού. Ότι και να δούμε όμως το βράδυ της Τετάρτης στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός οφείλει να κάνει το καθήκον του κόντρα σε όσους εμφανιστούν απέναντι του.

Το μόνο σίγουρο είναι πως θα εμφανιστεί με διάθεση καταστροφικού ποδοσφαίρου η Ξάνθη. Το 0-0 του πρώτου αγώνα βλέπεται της δίνει την δυνατότητα να παίξει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να βγάλει τον ποδοσφαιρικό χαρακτήρα που έχει αποκτήσει ως ομάδα από την εποχή που ο Λουτσέσκου ήταν στον πάγκο της.

Ποιος είναι αυτός; Νο1 στόχος της Ξάνθης, ειδικά με αντιπάλους όπως ο Ολυμπιακός είναι η καταστροφή του παιχνιδιού. Το ρόστερ της άλλωστε αποτελείται κυρίως από ποδοσφαιριστές που ξέρουν πολύ καλά να χαλάνε το παιχνίδι παρά να δημιουργούν. Πάνω σε αυτό ποντάρει η Ξάνθη τα τελευταία χρόνια με επιτυχία είναι αλήθεια.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα πρέπει να ανοίξει την άμυνα της, να αντέξει στο «ξύλο», και να αναγκάσει την Ξάνθη να παίξει το παιχνίδι που δεν ξέρει. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται ένα γκολ. Αν ο Ολυμπιακός προηγηθεί, όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο, τότε η Ξάνθη αναγκαστικά θα αλλάξει τρόπο παιχνιδιού και αυτό θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο τον Ολυμπιακό να παίξει το ποδόσφαιρο που ξέρει.

Ένα επίσης σημαντικό πρόβλημα που θα πρέπει να περιορίσει ο Ολυμπιακός είναι η παρουσία του Γέντρισεκ. Ο επιθετικός της Ξάνθης είναι με διαφορά ο πιο επικίνδυνος παίκτης της, ικανός να κάνει ζημιά σε μια φάση, σε μια απροσεξία της άμυνας.

Για να το γενικεύσουμε παραδοσιακά η Ξάνθη ήταν ομάδα που ζόριζε τον Ολυμπιακό και στα εντός έδρας ματς.

Μια ακόμη σημαντική παράμετρος, όσο και αν η Ξάνθη θέλησε με επίσημη ανακοίνωση να… διασκεδάσει τις εντυπώσεις, είναι και η εύνοια που έχει το τελευταίο διάστημα από την διαιτησία. Ο Ατρόμητος, η Λάρισα, ο Παναθηναϊκός και βεβαίως ο Ολυμπιακός στο ματς πρωταθλήματος στα Πηγάδια το έχουν νοιώσει για τα καλά.

Την περασμένη Κυριακή… γράφτηκε ιστορία στα Πηγάδια με το πέναλτι που έδωσε το φυντάνι της εξυγίανσης, ο Σκουλάς, με το οποίο η Ξάνθη νίκησε τον Ατρόμητο. Με την Λάρισα είχαν γίνει όργια, ακόμη με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ η Ξάνθη είχε διαιτησία «γλύκισμα». Στο ματς πρωταθλήματος στα Πηγάδια με τον Ολυμπιακό έγιναν όργια ως γνωστόν. Σε αντίθεση με την Ξάνθη που είναι τυχερή στα σφυρίγματα ο Ολυμπιακός αποτελεί το «κόκκινο πανί» της… εξυγίανσης του «δικού μας» κατά Ιβάν Σαββίδη, Γραμμένου, και Περέιρα.

Συνδυασμός που… σκοτώνει δηλαδή. Το γεγονός βεβαίως πως η Ξάνθη το τελευταίο διάστημα παίρνει σφυρίγματα δεν σημαίνει ότι θα συμβεί σώνει και καλά και στο Καραϊσκάκη. Όμως το επίσης γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν παίρνει ποτέ τα σφυρίγματα που δικαιούται είναι ένας ανησυχητικός συνδυασμός αν μη τι άλλο.

Όλα αυτά βεβαίως στον Ολυμπιακό τα γνωρίζουν. Και τα καθαρά αγωνιστικά θέματα και τα… εξυγιαντικά. Το ζητούμενο είναι ο Μαρτίνς και οι παίκτες του να βρουν τον τρόπο μέσα από το καλό ποδόσφαιρο που παίζουν να κάνουν την δουλειά τους και να πετύχουν μια απαραίτητη πρόκριση.

Και αναμφίβολα μπορούν να το πετύχουν κάτω από όποιες συνθήκες παρουσιαστούν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ