Ο επόμενος παρτενέρ του «7» και τα… άλλα κόλπα του Μαρτίνς  

Ο επόμενος παρτενέρ του «7» και τα… άλλα κόλπα του Μαρτίνς  

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζει πολλά «νέα» στο «επιθετικό τρίτο» του γηπέδου, και η προσαρμογή του Σολδάνο είναι… προαπαιτούμενο

Να λοιπόν και ο Φράνκο Σολδάνο που μετρά αντίστροφα για την πρώτη του συμμετοχή με τα Ερυθρόλευκα. Ο Αργεντινός που περιμένει καιρό τώρα τη «σειρά» του για να προστεθεί στις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς. Για να γίνει ο ένας ακόμη παρτενέρ του Κώστα Φορτούνη στο επιθετικό δίδυμο του Ολυμπιακού που χαρακτηρίζεται από τον καλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή της Σούπερ Λιγκ.

Ο τρίτος της παρέας μετά τον Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο και τον Αχμέντ Χασάν που μπορεί να μην έχει κλέψει τις καρδιές των περισσότερων, αλλά του φτάνει εκείνη του προπονητή του. Τον έχει σε πολύ μεγάλη υπόληψη τον Αιγύπτιο ο τεχνικός του Ολυμπιακού. Σε τόσο μεγάλη που φυσικά δεν τέθηκε ποτέ θέμα πρόωρης επιστροφής του στη Μπράγκα παρότι ακούστηκαν και γράφτηκαν αρκετά τις περασμένες εβδομάδες.

Τρεις διαφορετικοί σέντερ φορ, για να συμπληρώσουν τον «πραγματικό» σέντερ φορ των Ερυθρόλευκων. Τον σεληνιασμένο Φορτούνη στην πιο πληθωρική και ουσιαστική σεζόν της καριέρας του. Υπάρχουν στιγμές, ου μην και αναμετρήσεις ολόκληρες που το «7» μοιάζει ένα επίπεδο παραπάνω από όλους. Και τους από δω και τους από… κει. Το βασικό ζητούμενο της επιθετικής εξίσωσης του Ολυμπιακού λοιπόν είναι θα προκύψουν για εκείνον ακόμη καλύτερες συνθήκες δράσης. Να βρεθεί ένα ακόμη πιο ενδεδειγμένο σχήμα.

Με τον Γκερέρο ταιριάζει καλύτερα από τον Χασάν και είναι λογικό. Ο Ισπανός κάνει πολλά περισσότερα μέτρα και πράγματα στο γήπεδο ακόμη και σε αναμετρήσεις που δεν είναι καλός. Η μεγαλύτερη ικανότητα του είναι πως ξέρει να ανοίγει το γήπεδο για τον συμπαίκτη του ο οποίος από τον Δεκέμβρη και έπειτα στέκεται στη φάση της άμυνας «ψηλότερα» από εκείνον. Καλύπτοντας τον όταν η ομάδα δεν έχει τη μπάλα, ο Φορτούνης κερδίζει πολλές περισσότερες ανάσες όταν η κατοχή θα γίνει Ερυθρόλευκη. Και βέβαια το κάνει μένοντας σε θέση επίκαιρη. Εκεί που μια επινόηση του, μια πάσα, μια εκτέλεση μπορεί να κάνει και τη διαφορά.

Με τον Χασάν ο Έλληνας άσος πρέπει να λειτουργεί διαφορετικά. Περισσότερο ως δημιουργός. Ο Αιγύπτιος «γεμίζει» το κουτί και το πλεονέκτημα του προκύπτει όταν ο αντίπαλος έχει προκαλέσει μποτιλιάρισμα στο αμυντικό του τρίτο. Σε αυτή τη συνθήκη λοιπόν ο Φορτούνης αναπόφευκτα και πιο πίσω θα γυρίσει για να ζητήσει τη μπάλα και να οργανώσει. Και θα αλλάξει ουσιαστικά τον ρόλο του στην ομάδα.

Να δούμε κάποια στιγμή και πως θα ταιριάξει με τον Σολδάνο.  Για τον Αργεντινό ως τώρα στον Ρέντη λένε πως παραπέμπει περισσότερο στο πληθωρικό στιλ του Γκερέρο και λιγότερο σε αυτό του Χασάν. Ότι κινείται πολύ χωρίς τη μπάλα, ότι συμμετέχει σε συνεργασίες. Ότι τέλος πάντων είναι πιο «φορ» ομάδας. Μένει να το διαπιστώσουμε και με τα μάτια μας.

Στο μεταξύ γύρισε και  Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που θύμισε στα Γιάννενα τη σημασία της συνθήκης να έχει «γκολ» ο winger. Υπάρχει ο Γιώργος Μασούρας που μέρα με τη μέρα μπαίνει στο… νόημα του ποδοσφαίρου που υπηρετεί ο Ολυμπιακός. Είναι εκεί ο κλασικός Ποντένσε που εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς. Ο Φέτφα με τα καλά και τα άσχημα του. Ίσως και ο Ζιλ Ντίας μέσα στα επόμενα 24ώρα, αν και η μεταγραφή του φαίνεται πλέον να περνά από σαράντα κύματα.

Οι Πειραιώτες που προκάλεσαν συζήτηση για την επιθετική τους «γκάμα» στο πρώτο μισό της σεζόν, όχι μόνο βλέπουν το οπλοστάσιο τους γεμάτο αλλά και ετοιμάζουν εκπλήξεις εν όψει της συνέχειας.

Ναι, τις (προ)ετοιμάζουν. Και το κάνουν προσεκτικά καιρό τώρα. Με υπομονή και μέθοδο. Μια διαδικασία που θα πρέπει να μας έχει σε… εγρήγορση διότι προσεχώς μπορεί να δούμε «άλλα κόλπα». Τα επόμενα τρικ του Πέδρο Μαρτίνς ο οποίος αναζητά διαρκώς νέα πράγματα για το παιχνίδι της ομάδας του. Ο Πορτογάλος τεχνικός φαίνεται πως γράφει ήδη τις επόμενες σελίδες στο Ερυθρόλευκο play book. Τις σελίδες που θα… διαβάσουμε από εδώ και στο εξής. Τώρα που η αγωνιστική δράση γίνεται ασταμάτητη και θα χρειαστεί να μπει σε λειτουργία το όπλο του rotation.

Δουλεύει πολύ ο Ολυμπιακός. Ψάχνει διαρκώς τρόπους βελτίωσης στο παιχνίδι του. Αυτόπτες μάρτυρες στον Ρέντη περιγράφουν το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερες δοκιμές και συνεργασίες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Υποψήφια σχήματα που λογικά θα προκαλέσουν εντύπωση (αν και) όταν θα εμφανιστούν σε κοινή θέα. Μπορεί να δούμε τον Γκερέρο στην άκρη, και τον Σολδάνο μαζί με τον Φορτούνη για παράδειγμα κάποια στιγμή. Είναι μια δοκιμή που έχει γίνει στον Ρέντη το τελευταίο διάστημα. Σχήμα χωρίς εξτρέμ. Αρκεί βεβαίως ο Αργεντινός να έρθει σε εκείνον τον βαθμό ετοιμότητας που θα τον βάλει σε πραγματική τροχιά εντεκάδας.

Λογικά αύριο με την Ξάνθη θα πάρει κάποια πρώτα λεπτά συμμετοχής, αν όλα κυλήσουν ομαλά. Δοκιμή εντεκάδας δεν έχει γίνει, αλλά το πιθανότερο είναι σε αυτή να βρεθεί ο Χασάν και όχι ο Σολδάνο

ΥΓ. Τρεις αλλαγές μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός στο ευρωπαϊκό του ρόστερ πριν τη Ντιναμό Κιέβου. Αν ο Σολδάνο και ο Μασούρας είναι οι δύο, τότε μπορεί κάποιος να καταλάβει γιατί οι Πειραιώτες δείχνουν να περιμένουν πλέον στις μεταγραφές. Για τον Ζιλ, τον τερματοφύλακα, για τις προτάσεις που έχουν για στόπερ κλπ. Ουσιαστικά έχει μπροστά ένα μεταγραφικό δεκαήμερο. Και τέτοιες λεπτομέρειες έχουν τη σημασία τους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ