Δεν ήταν αυτό, ματς για συμπεράσματα

Δεν ήταν αυτό, ματς για συμπεράσματα

Ο ΠΑΟΚ πάντως δείχνει ότι πάει φουλ για το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε άνετα την Παναχαϊκή με 5-0, του ακύρωσαν και ένα κανονικό γκολ (πάλι του Άκπομ ήταν!), είχε και άλλες 5-6 μεγάλες κλασικές ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα τέρματα και ίσως πετύχαινε κι άλλα γκολ αν δεν τον σταματούσε η βροχή μετά τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου. Έχει ξαναβρέξει πολύ στη Θεσσαλονίκη, αλλά τόσο νερό στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας είχα χρόνια να δω.

Όπως και να έχει αυτό δεν ήταν ένα ματς για συμπεράσματα. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν τεράστια. Χάρηκα γι’ αυτό που είδα, αλλά δε θα πανηγυρίσω κιόλας επειδή καθάρισε ο ΠΑΟΚ την Παναχαϊκή με 5-0. Απλά έκανε σωστά και καλά τη δουλειά του.

Ήταν σοβαρός από την αρχή και έδειξε ότι ήταν θέμα χρόνου να καθαρίσει το παιχνίδι και την πρόκριση απέναντι σε μια ομάδα από τη Β’ Εθνική. Το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων, αλλά όταν παίζει ο πρωτοπόρος της Α’ Εθνικής που έχει 15 νίκες και μια ισοπαλία σε 16 αγωνιστικές, εντός έδρας (σε μια έδρα όπως η Τούμπα) με μια ομάδα από τη μέση της βαθμολογίας της Β’ Εθνικής, οι πιθανότητες έκπληξης είναι απειροελάχιστες όπως έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα.

Από την άλλη βέβαια οι νίκες φέρνουν νίκες και ψυχολογία. Αυτά μαζί με την πρόκριση είναι το κέρδος του Δικέφαλου από τη ρεβάνς με την Παναχαϊκή. Συν ότι δεν χρειάστηκε η ομάδα να φορτσάρει και να κουραστεί για να φτάσει σε αυτήν την άνετη επικράτηση, καθώς ακολουθούν τρία ματς σε διάστημα μιας εβδομάδα: στις 27/1 με ΟΦΗ και στις 30/1 με Γιάννινα στην Τούμπα και μετά στις 3/2 το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο ΠΑΟΚ πάντως συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία εντός των ελληνικών συνόρων δείχνοντας ότι πηγαίνει φουλ όχι μόνο για το πρωτάθλημα (το πρώτο του μετά το 1985) αλλά για το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του (με την κατάκτηση και του τρίτου σερί Κυπέλλου).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ