Ο Καρυπίδης και ο… αντιΚαρυπίδης

Ο Καρυπίδης και ο… αντιΚαρυπίδης

Η πρώτη συνέντευξη Τύπου του ισχυρού άνδρα του Άρη είχε ενδιαφέρον και επιδέχεται αναλύσεων

Τη ρητορική ικανότητα του Λάκη Ιωαννίδη, δεν είχε ποτέ κανένας παράγοντας του Άρη και δύσκολα θα έχει στο μέλλον. Είχε την ικανότητα, ο βετεράνος παράγοντας, να σου μιλά και να σε καθηλώνει, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που ήθελε να σου πει είναι κάτι περισσότερο από το «δεν έχω να πω κάτι».

Αυτή την ικανότητα, ο Θόδωρος Καρυπίδης δεν την έχει. Αλλά δεν το ανακαλύψαμε σήμερα, ακούγοντας τη συνέντευξη Τύπου. Το θέμα είναι να αναλύσουμε τί και όχι πώς, είπε όσα ανέφερε στην πρώτη του επί 90λεπτο τοποθέτηση από την ημέρα που ανέλαβε τις τύχες της ΠΑΕ Άρης.

Θα σταθώ σ’ αυτό που μου άρεσε περισσότερο από όλα: Ο Καρυπίδης μίλησε ως ιδιοκτήτης της εταιρίας, αλλά φάνηκε από τα λεγόμενα του ότι αντιλαμβάνεται πως στην πραγματικότητα κανένας επιχειρηματίας, άρα και ο ίδιος δεν είναι ιδιοκτήτης της ομάδας που διοικεί. Το υπονόησε με όσα είπε για το αν και πότε, είχε ή πρόκειται να έχει σκέψεις πώλησης των μετοχών.

Μου έκανε εντύπωση ότι δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει μια φράση ταμπού για τη συντριπτική πλειοψηφία των παραγόντων: «Δεν μπορώ». Είπε «δεν μπορώ να τα κάνω όλα μόνος μου» ή «δεν μπορώ να τα κάνω όλα μονομιάς». Το χρησιμοποιώ, όχι για να είμαι αυτός που, μπορεί να νομίσετε ότι, επιχειρεί να χαμηλώσει τον πήχη, αλλά για να πω το εξής: Μου αρέσει που ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης, ουσιαστικά ο ιδιοκτήτης της, ξέρει ότι το κλαμπ αυτό, είναι φτιαγμένο για να το έχει στα χέρια του ένα μέγεθος πολύ μεγάλο.

Ξέρετε, είμαι της άποψης ότι τον καλύτερο επόμενο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Άρης, σήμερα, το πιο πιθανό είναι να μπορεί να τον βρει… ο Καρυπίδης. Αν (με πολλά από όσα περιέγραψε) φτιάξει προϋποθέσεις και συνθήκες για να είναι η εταιρία ένα ελκυστικό πρότζεκτ, τότε σε περίπτωση που προκύψει ενδιαφερόμενος, θα μιλάμε για προσπάθεια ενός deal. Με προοπτική κέρδους του πωλητή και αγοράς μιας σπάνιας (ποδοσφαιρικής και ότι συνεπάγεται) δυναμικής από τον αγοραστή.

Τις προϋποθέσεις, όλες, τις είχε η ομάδα και παλιότερα: Είχε τον κόσμο, τη δυναμική, την ιστορία, ακόμη και τάιμινγκ σε εποχή που κατέγραφε ρεκόρ εσόδων είχε, για να κάνει την προσπάθεια να πάει σε χέρια ενός ανθρώπου με την οικονομική δύναμη και το ενδιαφέρον να αναλάβει και να οδηγήσει τον Άρη στην κορυφή. Δεν είχε όμως το ενδιαφέρον να το κάνει. Ο Καρυπίδης το άγγιξε το θέμα.

Μου άρεσε ότι μίλησε για τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή και τους στήριξε ξεκάθαρα. Είναι άλλωστε επιλογές του. Όφειλε να το κάνει νωρίτερα και για την απόφαση απομάκρυνσης του Πάκο Ερέρα, η εσωστρέφεια που επικαλέστηκε, τράφηκε από την αδράνεια στην έγκαιρη αιτιολόγηση του διαζυγίου.

Τα αγωνιστικά, τα μεταγραφικά, τα περισσότερα από υπόλοιπα που είπε θα τα κρίνουμε και από την πορεία της ομάδας. Για ποδόσφαιρο μιλάμε, όταν κερδίζει και πιάνει στόχους μια ομάδα ικανοποιεί τον κόσμο και όλοι είναι ευχαριστημένοι, διαφορετικά διαμαρτύρονται. Αυτή είναι η αυτονόητη αποστολή μιας διοίκησης. Και προφανώς και η πρόθεσή της όταν πράττει. Και γι αυτή θα κριθεί.

Και κάτι ακόμη: Δεσμεύτηκε για τα οικονομικά. Και τα άμεσα και τα μεσοπρόθεσμα.

Υπάρχουν και πράγματα που ειπώθηκαν και δεν μου άρεσαν. Δεν αρνούμαι φυσικά ότι σήμερα ο Άρης έχει ανάγκη τον Καρυπίδη, αλλά εκφράσεις του τύπου “δεν υπήρχε Άρης” και κάθε είδους Αρειανόμετρα είναι αρνητικά φορτισμένα και διχαστικά, δεν βοηθούν.

Λάθος είναι να θέλεις να κατονομάσεις την πηγή ενός προβλήματος, αλλά τελικά να γενικεύεις. Να επιχειρείς να ορίσεις ποιος είναι καλό να πηγαίνει στο γήπεδο και να συγκρίνεις με άλλες καταστάσεις σε άλλο γήπεδο.

Κατάλαβα ότι δεν τα έβαλε στην πραγματικότητα με τον κόσμο γιατί επανατοποθετήθηκε σχετικά, υποθέτω ότι έγινε (όπως και μια αναφορά σε λήψη αποφάσεων της εταιρίας μετά από ερεθίσματα που δόθηκαν από υπαλλήλους, όπως είναι οι ποδοσφαιριστές) λόγω απειρίας στη διαχείριση του να εκφράζεται κανείς δημόσια.

Η σημερινή τοποθέτηση, θα συζητηθεί, ήδη συζητείται, αναλύεται, προκαλεί ενδιαφέρον. Όχι επειδή την έκανε ο Θόδωρος Καρυπίδης. Επειδή την έκανε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης. Ποτέ άλλοτε κάτι που φέρει την υπογραφή του Καρυπίδη δεν θα έχει αναλυθεί, σχολιαστεί, ερμηνευτεί περισσότερο. Κι αυτό θα του δώσει ακόμη ένα ερέθισμα για να εμπεδώσει ποιας ομάδας την καθημερινότητα και την προοπτική ορίζει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ