Λεμονής : Απλοί κανόνες ανταγωνισμού

Λεμονής : Απλοί κανόνες ανταγωνισμού

Δεν μπορεί να μπαίνει συνέχεια στο… πέναλτι ο Λεμονής για το σύστημα και ποιους παίκτες θα επιλέγει. Η δουλειά που παράλαβε για να συνεχίσει δεν είναι δική του, για αυτό και τόνισε με νόημα στις τελευταίες του δηλώσεις ότι «όλα αυτά που ζητάτε γίνονται στη διάρκεια της προετοιμασίας και τώρα πια δεν μπορούμε να κάνουμε πειράματα».

Ως γνήσιο τέκνο του Ολυμπιακού ο Τάκης ξέρει καλά ότι σε αυτόν τον σύλλογο θα πρέπει να ξέρεις περισσότερα και να μιλάς λιγότερο. Απλά είναι κάπου λογικό να δέχεται την πίεση από τη στιγμή που η ομάδα του συνεχίζει με το άγχος. Γιατί αν ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί της Κέρκυρας και του Απόλλωνα και δεν είχε ισοφαριστεί από τον Λεβαδειακό τότε όλα θα ήταν πολύ πιο απλά.

Το καταλαβαίνει αυτό και ο ίδιος ο Λεμονής για αυτό και προσπαθεί να φτάσει το ματς μέχρι τις διακοπές των εορτών γιατί μετά η κουβέντα θα είναι διαφορετική. Αν ο Ολυμπιακός δεν έχει απώλειες στα δύο παιχνίδια που του μένουν απέναντι στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη, τότε ο προπονητής του θα αποκτήσει την ευκαιρία (και) για τα πειράματα.

Μέχρι τότε δύσκολα θα αλλάξει το σκηνικό, αφού η ομάδα προέρχεται από ένα τρίμηνο με πολλά και μεγάλης έντασης παιχνίδια, ενώ για να μπορέσει να επιτύχει την επιστροφή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μιμήθηκε το τζιτζίκι και όχι το μυρμήγκι, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο Γενάρης προφανώς και θα είναι καθοριστικός μήνας, αφού θα υπάρχουν οι διορθωτικές κινήσεις. Και μη νομίσετε ότι ο Λεμονής ποντάρει τόσο σε αυτούς που θα έρθουν, κυρίως η αγωνία του εντοπίζεται σε εκείνους που θα αποχωρήσουν.  Το υπεράριθμο ρόστερ των 28 παικτών είναι πρόβλημα για κάθε προπονητή. Δεν ζητούσαν τυχαία 25, το πολύ, παίκτες όλοι οι προηγούμενοι. Κάπου εδώ μπορεί να αναζητήσει κανείς την εξήγηση για τον «εκνευρισμό» των ποδοσφαιριστών, καθώς είναι θεμιτό να θέλουν όλοι να παίξουν, όμως χωράνε μόνον έντεκα.

Μέχρι τότε οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τους απλούς κανόνες του ανταγωνισμού. Βάζει το γκολ ο Τζούρτζεβιτς; Θα παίζει αυτός! Στέλνει την μπάλα στα δίχτυα ο Ανσαριφάρντ; Θα ξεκινάει εκείνος, αν και στην πρεμιέρα με την Λάρισα όταν είχε σκοράρει και τότε δεν μας είχε δείξει τη φανέλα του, παρά το γεγονός ότι ο Χάσι δεν τον είχε δηλώσει στην ευρωπαϊκή λίστα!

Το εύκολο είναι να βγαίνεις παραπονούμενος στην αναφορά, αφού οι απόντες πάντα δικαιώνονται, αλλά το πολύ πιο δύσκολο είναι να δηλώνεις παρών όταν σου το ζητάει η ομάδα.     

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ