Λάτιν ομορφιά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού

Λάτιν ομορφιά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού

Ο Γκιγιέρμε ήταν ξανά ο κινητήριος μοχλός των ερυθρόλευκων. Ο Βραζιλιάνος μέσος δίνει ποιότητα και λάτιν ομορφιά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και «κουμαντάρει» την ομάδα με βάση τις εντολές του Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στην Ξάνθη και δεν χωρά αμφιβολία πως οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να έχουν πετύχει κι άλλα γκολ. Είχαν πολλές ευκαιρίες στην εστία του Ζίφκοβιτς και είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι η συγκεκριμένη εμφάνιση έγινε απέναντι σε μια από τις πιο σκληροτράχηλες ομάδες του πρωταθλήματος.

Ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα του Πειραιά ότι κατάφεραν να πραγματοποιήσουν μια πολύ καλή εμφάνιση κι όλα ξεκίνησαν (όπως στα περισσότερα παιχνίδια των ερυθρόλευκων το τελευταίο τρίμηνο) από τον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να αισθάνεται πολύ τυχερός με την μεταγραφή του Γκιγιέρμε καθώς ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος είναι ο παίκτης που κάνει ευτυχισμένο τον Πέδρο Μαρτίνς κι αυτό φάνηκε και στο χθεσινό παιχνίδι των πειραιωτών απέναντι στην Ξάνθη.

Ο 27χρονος μέσος είναι αυτός που «κουμαντάρει» το παιχνίδι του Ολυμπιακού από τον άξονα της μεσαίας γραμμής κι όταν ο Γκιγιέρμε έχει κέφια τότε είναι πολύ καλή και η εικόνα του Ολυμπιακού.

Αυτό άλλωστε έχει φανεί με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο το τελευταίο τρίμηνο, από την στιγμή δηλαδή που ο Γκιγιέρμε είναι αναντικατάστατο στέλεχος της εντεκάδας του Ολυμπιακού και ο Μαρτίνς ποντάρει πολλά πάνω στον Βραζιλιάνο. Ποντάρει πολλά κι έχει δικαιωθεί καθώς ο έμπειρος μέσος βοηθά την ομάδα του ανασταλτικά αλλά και δημιουργικά.

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι ο Γκιγιέρμε είναι ο παίκτης πάνω στον οποίο στηρίζει την σωστή εφαρμογή του πλάνου ο προπονητής των ερυθρόλευκων, είτε δίπλα στον Βραζιλιάνο είναι ο Καμαρά, ο Μπουχάλακης ή ο Νάτχο.

Κι αυτό φάνηκε και στο χθεσινό παιχνίδι απέναντι στην Ξάνθη. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του Πειραιά ότι έχει στο ρόστερ της έναν μέσο που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας μάλιστα ποιότητα στο παιχνίδι του.

Ο Γκιγιέρμε δίνει με το στυλ του μια λάτιν ομορφιά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Τα κοντρόλ του Βραζιλιάνου, ο τρόπος που πασάρει, η συμμετοχή του στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού αλλά και ο δυναμισμός που βγάζει όταν πρέπει να μαρκάρει καθιστούν τον Βραζιλιάνο τον πιο πλήρη χαφ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό ότι ο Γκιγιέρμε βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι ο Μαρτίνς δεν βγάζει τον Βραζιλιάνο από την εντεκάδα. Είτε πρόκειται για αγώνα πρωταθλήματος είτε Κυπέλλου. Για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια βέβαια ούτε… συζήτηση.

Και μιας κι αναφερθήκαμε στα ευρωπαϊκά ματς, ο Μαρτίνς περιμένει πολλά από τον Βραζιλιάνο μέσο στα δύο πολύ μεγάλα ματς των ερυθρόλευκων απέναντι στη Ντινάμο Κιέβου. Ο Βραζιλιάνος μέσος είναι ένα από τα πιο «δυνατά χαρτιά» του Ολυμπιακού στις δύο αναμετρήσεις με τους Ουκρανούς και αν ο Γκιγιέρμε είναι σε εξίσου καλή κατάσταση και στις δύο αναμετρήσεις με τη Ντινάμο, τότε οι ερυθρόλευκοι έχουν να κερδίσουν πολλά από την απόδοση του έμπειρου μέσου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ