Το μέγεθος και η ιστορία του απαιτούν πρόκριση

Το μέγεθος και η ιστορία του απαιτούν πρόκριση

Κοντεύει να καταντήσει ανέκδοτο αυτό που συμβαίνει στις αναμετρήσεις Παναθηναϊκού και Λαμίας. Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω πως γίνεται σε τέσσερις επισκέψεις τους εκεί, δύο για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο, οι πράσινοι να έχουν χάσει στις τρεις και να μην έχουν κερδίσει σε καμία. Σήμερα όμως το πράγμα πρέπει να αλλάξει....

Τρεις μόλις μέρες μετά την αναμέτρηση τους για το πρωτάθλημα, Παναθηναϊκός και Λαμία, συναντιόνται ξανά αυτή τη φορά για το θεσμό του Κυπέλλου. Το ματς στο Ο.Α.Κ.Α αποτελεί τη ρεβάνς της ήττας των πρασίνων στο πρώτο παιχνίδι στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας πριν από δύο εβδομάδες με 1-0. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη καλούνται να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Είναι κάτι που το χρωστούν στους εαυτούς τους, αλλά το οφείλουν και στο Σύλλογο. Είναι ανεπίτρεπτο για το μέγεθος και την ιστορία του τριφυλλιού να αποκλειστεί, για δεύτερη μάλιστα στη σειρά χρονιά, από μια ομάδα του επιπέδου της σημερινής του αντιπάλου.

Η ήττα πριν από λίγες μέρες για το πρωτάθλημα ήταν καρμπόν αυτής για το Κύπελλο στο ίδιο γήπεδο στο πρώτο παιχνίδι της ομάδας για το 2019. Φάνηκε ότι κανείς δεν πήρε το μήνυμα. Ούτε η τεχνική ηγεσία, ούτε οι ποδοσφαιριστές. Δεν θα μπω στη διαδικασία να ψάξω για δικαιολογίες ή να αναζητήσω τις αιτίες που οδήγησαν σε μια ακόμη αποτυχία κόντρα στη συγκεκριμένη ομάδα εκτός έδρας.

Τέσσερα ματς εκεί, τρεις ήττες και μια ισοπαλία ο απολογισμός. Πέρυσι υπό την καθοδήγηση του Μαρίνου Ουζουνίδη οι πράσινοι συνετρίβησαν στο Κύπελλο, έφεραν ισοπαλία στο πρωτάθλημα και φέτος έχασαν και για τις δύο διοργανώσεις με το ίδιο σκορ.

Ο λαός μας λέει σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Ίσως να έχει και δίκιο ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση. Προσωπικά αδιαφορώ για το τι έχει συμβεί έως τώρα στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Σήμερα δεν χωρά τίποτα άλλο από μια άνετη επικράτηση και πρόκριση στην επόμενη φάση. Θα μου πείτε ότι στα παιχνίδια που έχουν γίνει με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό η προϊστορία είναι πολύ καλύτερη. Αυτό δα έλειπε θα πω εγώ.

Για την φετινή προσπάθεια που γίνεται είναι πολύ σπουδαία ιστορία να συνεχίσει η ομάδα στους οκτώ. Όχι γιατί κατ΄ανάγκη θα κατακτήσει το τρόπαιο, αλλά γιατί αν είναι να αποκλειστεί να αποκλειστεί από μια ομάδα αντίστοιχου βεληνεκούς, δηλαδή από το λεγόμενο Big- 4.

Είναι σημαντικό για τα νέα παιδιά πρώτον να μην συνδέσουν το όνομα τους με μια τέτοια αποτυχία και δεύτερον γιατί η πρόκριση και το ενδεχόμενο συναπάντημα με κάποιον από τους υπόλοιπους μεγάλους του ποδοσφαίρου μας θα κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον του κόσμου και για τη συνέχεια της σεζόν.

Το Κύπελλο, όταν ειδικά δεν μπορείς για διαφορετικούς λόγους να διεκδικήσεις τον τίτλο στην Superleague, δημιουργεί ωραίες ιστορίες και προσδοκία για ένα τρόπαιο, μια επιτυχία.

Δεν έχει νόημα να αναλυθούν συστήματα και αγωνιστικά πλάνα των δύο αποψινών μονομάχων. Αυτό που έχει αξία είναι να καταλάβουν άπαντες την ευθύνη που έχουν απέναντι στο Σύλλογο. Για να ξεπεράσει το τριφύλλι το εμπόδιο των φιλοξενουμένων πρέπει να είναι σοβαρό.

Να μπει από το πρώτο λεπτό με σκοπό να δείξει ποιος είναι το αφεντικό. Σημαντικό να σκοράρει πρώτο και όσο γίνεται γρηγορότερα.

Ένα γκολ θα αναγκάσει τη Λαμία να βγει από το καβούκι της, θα ηρεμήσει και θα διώξει το άγχος από προπονητή, παίκτες και κόσμο και θα βάλει τους πράσινους σε θέση οδηγού για την πρόκριση. Βασικά όμως για να έρθει η επιτυχία και να έχουμε ένα ήρεμο βράδυ επιβάλλεται να ξεθολώσουν άπαντες.

Τι εννοώ; Πρώτον ο κόουτς. Στο πρόσφατο ματς, αυτό της περασμένης Δευτέρας, βρέθηκε ομολογουμένως σε κακή βραδιά. Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τις αλλαγές του.

Φόρτωσε την περιοχή με παίκτες αποκλειστικά φορ, Μακέντα, Βέργος και Καμπετσής συνυπήρξαν για πάνω από ένα τέταρτο, ενώ το βασικό πρόβλημα της ομάδας ήταν το πως θα φτάσει η μπάλα εκεί. Δεύτερον οι πιο έμπειροι παίκτες.

Καιρός είναι να βγουν και άλλοι μπροστά. Τρίτον οι νέοι. Καλά όλα μέχρι τώρα, όμως πια λογίζεστε ως κανονικοί ποδοσφαιριστές μιας μεγάλης ομάδας. Αποκλεισμός από τη Λαμία θα χρεωθεί και σε σας μην το ξεχνάτε αυτό. Τέλος κάτι και για το κόσμο. Ανηφορίστε στην Καλογρέζα.

Στηρίξτε αυτά τα παιδιά, στηρίξτε την προσπάθεια που γίνεται. Αξίζει και το έχουν ανάγκη περισσότερο τώρα που δεν τους βοηθούν και τα αποτελέσματα.

Το 2019 έχει μπει με το αριστερό. Ήττα για το Κύπελλο, ισοπαλία και ήττα για το πρωτάθλημα. Ήρθε ο καιρός να αλλάξουν τα δεδομένα……

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ