Να συστηθούμε ξανά

Να συστηθούμε ξανά

Ο Ολυμπιακός έχει πολλά πράγματα να κρατήσει από την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε.

Ποτέ μια ήττα και δη με 15 πόντους διαφορά δεν είναι… ευχάριστη. Και ποτέ δεν μπορεί ο προπονητής να μην συζητήσει με τους παίκτες του για τους 90 πόντους παθητικό, ακόμα κι αν αντίπαλος είναι η φοβερή και τρομερή Φενέρμπαχτσε. Από την άλλη δεν υπάρχει ήττα που δεν είναι διδακτική κι η τελευταία μας έδειξε ότι ο Ολυμπιακός έχει κι άλλο… πρόσωπο, που ως τώρα δεν είχαμε δει.

Το γεγονός ότι στα πρώτα 20 λεπτά Σπανούλης, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ είχαν συνολικά δύο πόντους (με κάρφωμα του «Μίλου») κι η διαφορά ήταν στους 12, προδίκαζε δυσοίωνο μέλλον για τους «ερυθρόλευκους». Κι αν ο «Πρι» έμεινε χωρίς πόντο ως το τέλος, ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις.

Κορυφαίος παίκτης στην επίθεση ήταν ο… χαμένος στο διάστημα, Γιάνις Τίμα. Πάρα πολύ καλή δουλειά και στις δύο πλευρές του παρκέ έκανε ο Άξελ Τουπάν. Ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε τη δυνατότητα να εμφανίσει πολλά διαφορετικά σχήματα, με «κοντούς» παίκτες στη φροντ λάιν και ψηλά γκαρντ, με παίκτες που μπορούσαν να αλλάζουν σε όλα τα σκριν (εκεί οι σχέσεις ήταν καθαρά… σχήμα λόγου), σχήματα που σε πολλά σημεία λειτούργησαν καλά.

Αυτό που κρατούν οι «ερυθρόλευκοι» από το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη είναι η αφύπνιση του Τίμα, η πολύ σοβαρή παρουσία του Τουπάν, αλλά και το γεγονός ότι δεν παράτησαν το ματς, παρότι η διαφορά είχε φτάσει στους 21 πόντους, παρότι η Φενέρ είχε πάρα πολλές λύσεις, από διαφορετικούς παίκτες.

Ένα πρόβλημα είναι πως οι αντίπαλοι «κοντοί» (Ντίξον, Σλούκας και Γκριν) έκαναν πάρτι, σημειώνοντας και οι τρεις μαζί 42 πόντους! Κι εδώ, πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν κάτι καινούριο, με τον Τουπάν να εξαφανίζει -όσο τον αντιμετώπισε- τον εξαιρετικό Ντίξον.

Αντικειμενικά η ήττα από τη Φενέρ ήταν απολύτως προβλέψιμη, άλλωστε οι Τούρκοι έχουν… ξεχάσει να χάνουν, η δε συνολική εικόνα δεν πλήγωσε τον εγωισμό του Ολυμπιακού. Δεν έχασε με κατεβασμένα χέρια, δεν παράτησε το παιχνίδι, είχε πολύ καλές στιγμές και στις δύο πλευρές, παίζοντας στα ίσα τους Τούρκους.

Φυσικά έκανε πολλά λάθη, έδωσε το δικαίωμα να φύγει η διαφορά κι αυτά είναι στοιχεία που το προπονητικό τιμ θα δουλέψει. Δεν είναι, όμως, από τις ήττες που ανοίγουν πληγές, αντίθετα είναι σημείο αναφοράς, για να δούμε (κάποια στιγμή) όλο τον Ολυμπιακό, με συμμετοχή και των 12 παικτών. Αρκεί να έχει συνέχεια η εμφάνιση του Τίμα, να συνεχίσει έτσι ο Τουπάν, ώστε να έχει περισσότερες επιλογές ο Μπλατ και περισσότερους πονοκεφάλους οι αντίπαλοι προπονητές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ