Γκάλο : Άργησε να έρθει, να αργήσει και να φύγει

Γκάλο : Άργησε να έρθει, να αργήσει και να φύγει

Η περίπτωση του Ροντρίγκο Γκάλο είναι τρανό παράδειγμα για τις ποδοσφαιρικές σχολές.

Φέτος τον Ροντρίγκο Γκάλο «βασικό» δεν τον λες. 10 ματς σε Πρωτάθλημα και Ευρώπη έχει παίξει στο αρχικό σχήμα από τα συνολικά 26. Και όμως κοιτώντας τα νούμερα του διαπιστώνεις ότι υπολογίζεται και μάλιστα στα βασικά πλάνα του Μαρίνου Ουζουνίδη. 24 ματς, 4 γκολ και 4 ασίστ σε 1.350 αγωνιστικά λεπτά για τον Βραζιλιάνο.

Μια χαρά και κάτι παραπάνω για τον Γκάλο που τον Σεπτέμβρη θα γίνει 33 ετών. Και τι γκολ έβαλε εε…

Το 1-0 με την Σέλτικ στο ΟΑΚΑ που «άνοιξε» το δρόμο για την πρώτη πρόκριση της ΑΕΚ στα προκριματικά για τους ομίλους του Champions League, το 0-2 στην Κρήτη με τον ΟΦΗ πριν κλείσει το ημίχρονο με φάουλ, πάλι με φάουλ «υπέγραψε» την ανατροπή της ΑΕΚ στην Καλλιθέα κόντρα στην Λαμία στο 87’ για το Κύπελλο και προχθές έβαλε το πρώτο κρίσιμο γκολ ξανά με φάουλ «ξεκλειδώνοντας» το ματς για μια ΑΕΚ που είχε μπει νωθρά με τον Κισσαμικό με το σκορ του πρώτου αγώνα στο 1-1.

Τα 250.000 ευρώ του συμβολαίου του με ότι προσφέρει, βγάζουν την ΑΕΚ… μάγκα. Στα «κιτρινόμαυρα» είναι από το 2015 που επέστρεψε η Ενωση και δεν έχει ακουστεί ποτέ… κιχ από τα χείλη του ή κάτι που να τον αφορά. Εντός και εκτός γηπέδου κύριος. Μετρά 148 ματς με την ΑΕΚ και έχει βάλει 8 γκολ με 17 ασίστ. Είτε ως δεξί μπακ, είτε ως φουλ δεξί μπακ, είτε ως δεξί χαφ, είτε και από τα αριστερά όταν χρειάστηκε.

Τον Σεπτέμβρη θα γίνει 33 αλλά «φωνάζει» ότι το… έχει. Η ΑΕΚ έχει την πολυτέλεια να του δώσει 1-2 χρόνια συμβόλαιο από την στιγμή που δείχνει ξεκάθαρα ότι μπορεί να προσφέρει και σε μεγάλο βαθμό μάλιστα.

Εργατικός, πάντα πολύτιμος για την ομάδα, χαρισματικός στα στημένα κάτι που δεν έχει η ΑΕΚ και value for money. Ειδικά στη νέα διάταξη της ΑΕΚ με την τριάδα πίσω και τον Γκάλο φουλ δεξί μπακ, όλοι είναι χαρούμενοι.

Ο Γκάλο δείχνει διάθεση, όρεξη, να κυνηγήσει στα ίσια και στο υψηλότερο επίπεδο το (ίσως) τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας του. Προτάσεις θα έχει με τέτοιες εμφανίσεις και εδώ και 25 ημέρες μπορεί να υπογράψει όπου θέλει.

Δείχνει ότι περιμένει και ότι θέλει την ΑΕΚ. Εδώ έγινε Πρωταθλητής, πήρε και Κύπελλο. Και όπως να το κάνουμε εδώ ήταν το… κερασάκι της καριέρας του, έχοντας παίξει πριν σε Αβάι, Ζιλ Βιθέντε, Μπράγκα, Κοϊμπρα, Παναιτωλικό και Πάσος Φερέιρα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Γκάλο άργησε να έρθει σε ομάδα επιπέδου ΑΕΚ ή ακόμη και στην ίδια την ΑΕΚ. Το κατάφερε το καλοκαίρι του 2015 όταν ήταν ήδη 29 ετών. Καλά θα κάνουν να αργήσει και να φύγει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ