Η κρίσιμη συνέχεια και η δεδομένη απόκτηση γκαρντ

Η κρίσιμη συνέχεια και η δεδομένη απόκτηση γκαρντ

Η ήττα από την Φενέρ στην Τουρκία θα ξεχαστεί ακόμα πιο εύκολα αν ο Ολυμπιακός περάσει το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα την επόμενη αγωνιστική.

Δεν χάθηκε ο κόσμος με την ήττα στην Τουρκία για τον Ολυμπιακό. Έχοντας διανύσει τα 2/3 της διαδρομής της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας, οι Ερυθρόλευκοι είναι ακόμα μέσα στον στόχο τους που είναι το 4-5 της βαθμολογίας.

Η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να μπλοκάρει τα επιθετικά ατού του Μπλατ, σε μία βραδιά που οι Τούρκοι ήταν εξωπραγματικά εύστοχοι και δεν άφησαν πολλά περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα του Πειραιά.

Το 24/35 δίποντα, 9/16 τρίποντα, 15/15 βολές λέει πολλά για την ημέρα που βρέθηκε το συγκρότημα του Ζέλικο. Οι Ερυθρόλευκοι από την μεριά τους είδαν την Φενέρ να κάνει… άβατο την ρακέτα της αφού επιχείρησαν μόλις 22 δίποντα σε ένα ολόκληρο παιχνίδι! Το 12/29 τρίποντα θα ήταν εξαιρετικό εάν υπήρχαν και πάνω από 16 εύστοχα δίποντα για τον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες να κλείνουν το ματς με 20 ασίστ αλλά και 16 λάθη, που φέτος είναι και η Αχίλλειος πτέρνα τους.

Όταν κάνεις 16 λάθη δεν έχεις και πολλά να πεις. Η Φενέρμπαχτσε πίεσε καλά τα γκαρντ του Μπλατ, τους ανάγκασε σε λάθος επιλογές και η διαφορά ξέφυγε και μέσω της ευστοχίας της.  Ε όταν είναι και σε κακή μέρα ο Πρίντεζης, δεν είναι και μάγος ο προπονητής για να γυρίσει ένα τέτοιο παιχνίδι.

ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ

Κάθε ματς ξεχωριστά λένε στον Ολυμπιακό εδώ και τόσα χρόνια. Στην περίπτωση μας ταιριάζει γάντι. Η ήττα από την Φενέρ έγραψε και δεν μπορεί πλέον να γίνει κάτι. Η εμφάνιση δεν ήταν αυτή που θα ήθελε η ομάδα, όμως ακολουθεί ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τη συνέχειά της στον αγώνα που δίνει για την εξασφάλιση της θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας.

Η Μπαρτσελόνα φέτος είναι μία διαφορετική ομάδα, κάνει ζημιές και η βαθμολογική της συγκομιδή μιλάει από μόνη της. Εάν οι Ερυθρόλευκοι θέλουν το πλεονέκτημα, πρέπει αρχικά να κερδίσουν τους Καταλανούς (σήμερα παίζουν με την ΤΣΣΚΑ) για να μπορούν να επικεντρωθούν στους τελικούς με την Μακάμπι εκτός και την Εφές εκτός.

Επικρατώντας της Μπάρτσα ο Ολυμπιακός την έχει με δύο νίκες και δεν την φοβάται σε όποια ισοβαθμία. Ακόμα υπάρχει πολύς δρόμος και όλα παίζουν ρόλο για τις ομάδες. Ακόμα και αυτές οι λεπτομέρειες…

Η ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΓΚΑΡΝΤ

Τα κουκιά δεν βγαίνουν στην περιφέρεια του Ολυμπιακού πια. Είναι δεδομένο ότι πρέπει να πάρει έναν ακόμα περιφερειακό παίκτη. Φαίνεται πως έχει εγκλωβιστεί από τα τρία τριάρια του ο Μπλατ και είναι λογικό να ψάχνει έναν τρόπο να τους χωρέσει όλους. Ο Τουπάν χτες ήταν αυτός που άλλαξε τη ροή του ματς για τον Ολυμπιακό και τον έκανε να το πιστέψει για κάποια λεπτά.

Το θέμα είναι ότι πότε αυτός και πότε ο Παπανικολάου αγωνίζονται ως γκαρντ όχι βάσει πλάνου αλλά λόγω έλλειψης κορμιών.

Δεν ξέρω πότε θα έρθει, όμως πρέπει να έρθει περιφερειακός. Όσο το πιο δυνατόν πιο γρήγορα, γιατί όλα τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι φωτιά και σιγά σιγά θα φανεί η φθορά και σε αυτούς που τραβούν τώρα το κουπί.

Το γοργόν και χάριν έχει και για αυτό είναι ανάγκη πια η ενίσχυση για τον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ