Εδώ σε θέλω ΑΕΚ…

Εδώ σε θέλω ΑΕΚ…

Η επένδυση Πόνσε, τα (πολλά) χρήματα, το χέρι του Μάνταλου (που δεν είναι Βιεϊρίνια) και η ΑΕΚ της Νέας Σμύρνης.

Να πω την αλήθεια μου πολλές φορές μέσα στα παιχνίδια «κολλάω» σε παίκτες για να δω τις κινήσεις τους με ή πολύ περισσότερο χωρίς την μπάλα. Έτσι και στη Νέα Σμύρνη. Το έκανα με τον Εζεκίελ Πόνσε. Ήταν για λίγα λεπτά που έτυχε να πάρει την μπάλα στην επίθεση έξω από την περιοχή του Πανιωνίου. Η μπάλα χάθηκε. Ο Πανιώνιος έκανε επίθεση και βρέθηκε έξω από την περιοχή της ΑΕΚ. Την ίδια ώρα ταυτόχρονα έκανε απίστευτο σπριντ ο Πόνσε για να καλύψει την άμυνα. Η μπάλα για την ΑΕΚ κερδήθηκε και η Ενωση έβγαινε με βαθιά μπαλιά στην επίθεση για να «χτυπήσει» στον αντίπαλο μπακ που είχε ανέβει και έλειπε. Ο Πόνσε έκανε πάλι την ίδια κίνηση ταχύτατα. Βρέθηκε σε λίγα δευτερόλεπτα στην επίθεση. Είχε περάσει τον Μάνταλο και τον Αλεφ 2-3 φορές σε λίγα δευτερόλεπτα που ήταν μπροστά του. Στο 0-2 το σπριντ που κάνει σε μια τυφλή-χαμένη μπαλιά του Κρίστιτσιτς που την έστειλε για… Παλαιό Φάληρο, αποδεικνύει ότι είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει κάθε μπαλιά μέχρι τέλους. τανκ. Πραγματικό τανκ. Που βάζει γκολ. Διάθεση να βοηθήσει και να βοηθηθεί. Μεγάλη υπόθεση αυτό.

Ένα παιδί καλογυμνασμένο σε επαγγελματικό επίπεδο, στο υψηλότερο παγκοσμίως δουλεύοντας με την Ρόμα στο Καμπιονάτο. Τον Μάρτη θα γίνει 22 ετών και πολλοί τον κοιτούν από την Ευρώπη. Αναρωτιέμαι αν αξίζει η ΑΕΚ να κάνει το deal των 6-7 εκατ.ευρώ με την Ρόμα και να δώσει το 1,2 εκατ. ευρώ στον Αργεντίνο ή να ψάξει κάτι πιο έτοιμο με αντίστοιχα χρήματα. Λογιστής δεν ήμουν, ούτε και θα γίνω. Μα δεν μπορώ να παραγνωρίσω ότι η ΑΕΚ έχοντας κάνει τεράστια βήματα τα τελευταία χρόνια, πρέπει να μπει στην αγορά πιο δυνατά. Και έχοντας τον Πόνσε δικό σου, ναι είσαι δυνατό χαρτί. Ένα παιδί που μιλούν για αυτόν παγκοσμίως και θεωρούν ότι μπορεί πολύ σύντομα να είναι μέλος για τη νέα Εθνική Αργεντινής. Είμαι της λογικής «πολλά θα δώσεις, πολλά θα πάρεις». Και ναι η ΑΕΚ αν κάνει το deal και πάνε όλα καλά, θα πάρει πολλά περισσότερα σε λίγα χρόνια. Οπότε ως επένδυση θα είναι προσοδοφόρα για το κλαμπ και ειδικά ενόψει «Αγιάς Σοφιάς». Έτσι και αλλιώς οι πληροφορίες που έρχονται αναφέρουν ότι η ΑΕΚ θα ξανά-κοιτάξει (και) τον Σέρχιο Αραούχο από τον Μάιο.

12 γκολ έχει βάλει μέχρι και την 26η Γενάρη ο Πόνσε. Κάνει σπουδαίο ξεκίνημα το 2019, το νέο σύστημα τον ευνοεί καθώς βρίσκει φάσεις να απειλήσει, να σκοράρει, να φανεί σε πολλά κομμάτια. Και μην γελιόμαστε. Είτε μείνει, είτε όχι ο Αργεντίνος άφησε την Ρόμα στα 21 του για να έρθει στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ για να φανεί μετά την κακή χρονιά με την Λιλ. Για αυτό και η ΑΕΚ τον περίμενε αρκετά το καλοκαίρι και καθυστέρησε τις όποιες άλλες περιπτώσεις φορ. Και τώρα δείχνει ότι καλά έκανε. Και ο Πόνσε και η ΑΕΚ.

Το «διπλό» στη Νέα Σμύρνη είναι ένα από αυτά που χρειάζονται στα δύσκολα οι μεγάλες ομάδες. Σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα, δίχως να είσαι καλός να κερδίζεις. Σπουδαίο. Όσο και αν ο Πανιώνιος δείχνει πολύ κακός αυτή την περίοδο και πολύ έξω από ότι είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Το νέο σύστημα ταιριάζει στην ΑΕΚ, μπήκε το γρήγορο γκολ, ο Μπάρκας όταν έπρεπε ήταν εκεί (με τα λάθη του…) και ήρθε το διπλό. Μένει κοντά στον Ολυμπιακό και περιμένει γκέλα του ίδιου στην Τρίπολη για να πλησιάσει ακόμη περισσότερο. Πάει στο ματς με τον Λεβαδειακό για να κερδίσει και μετά να περιμένει τον ΠΑΟΚ για να γίνει η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα που τον νικά φέτος. Και η ΑΕΚ το θέλει πολλά με όσα έχουν προηγηθεί.

Ναι, το γκολ του Μάνταλου προήλθε από χέρι. Δεν μπήκε από χέρι. Προήλθε από χέρι που φάνηκε στο 3ο ριπλέι. Δεν νομίζω ότι μπαίνει σαν λάθος στην κατηγορία του χεριού του Βιεϊρίνια που ήταν κίνηση, απόφαση και αποδοχή «ντροπή» για το κλαμπ, τον διαιτητή και πολύ περισσότερο τον ποδοσφαιριστή που είναι και αρχηγός και… ευαγγελίζεται δικαιοσύνη με όπλα και χέρια όπως του βόλεϊ. Οποιαδήποτε άλλη σύγκριση είναι άστοχη και εξυπηρετεί άλλους σκοπούς.

Το χέρι του Μάνταλου ήταν ένα λάθος του Ευαγγέλου. Όπως και το ότι ο Ντουρμισάι δεν αποβλήθηκε στο δολοφονικό πάτημα στον Χουλτ και τον έσωσε ότι ζήτησε αμέσως «συγγνώμη», όπως και στο χέρι με το δεύτερο ριπλέι πίσω από το τέρμα του Ντομίνγκες στο σουτ του Πόνσε στο 47’. Λάθη γινόντουσαν και θα γίνονται. Η ΑΕΚ έχει πάρει σφυρίγματα, έχει χάσει σφυρίγματα. Το ίδιο και ο ΠΑΟΚ που συνήθως είναι υπέρ του, το ίδιο και ο Ολυμπιακός. Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά θα συνεχιστούν. Και στο επιμύθιο του αγώνα, δεν νομίζω ότι η ΑΕΚ κέρδισε λόγω διαιτησίας τον Πανιώνιο. Ήταν καλύτερη (έστω και με αυτή την μέτρια εικόνα) από αυτό τον Πανιώνιο. Έβαλε τα γκολ και το πήρε.

Για το τέλος ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα (πρέπει να) αρχίσει να σκέφτεται τον Κρίστιτσιτς βασικό. Ο Αλεφ χθες δεν ήταν καλός. Το ίδιο και ο Μπακασέτας. Ο Μάνταλος άντεξε μόνος του να κάνει παιχνίδι για ένα ημίχρονο. Κάτι… θέλει εκεί άμεσα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ