Όταν ο καλύτερος είναι «λίγος»

Όταν ο καλύτερος είναι «λίγος»

Η ποιοτική ανωτερότητα δεν αρκεί για να φέρει νίκες και το συνάντησε ξανά στη Λιβαδειά ο Άρης

Ανεπανάληπτη ευκαιρία έχασε στη Λιβαδειά ο Άρης. Πρώτον γιατί, αφού είχε ήδη παίξει στη Ριζούπολη και το Γεντί Κουλέ, στη Βοιωτία βρίσκεται η τρίτη έδρα στην οποία θα μπορούσε να προϋπολογίζει κανείς ότι θα νικήσει. Και δεύτερον γιατί οι συνδυασμοί αποτελεσμάτων θα τον έφερναν σε πλεονεκτική θέση στην κούρσα για το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο, ακόμη και σε επαφή με την τέταρτη θέση του πίνακα.

Ο Άρης ήταν «λίγος». Δεν είχε τρόπο να επιβάλλει την ανωτερότητα του στον αντίπαλο, που βρήκε μια ευκαιρία να νικήσει και ήταν απλά αποφασισμένος να την υπερασπιστεί με κάθε τρόπο, χωρίς τίποτε άλλο.

Νομίζω ότι όφειλε να τολμήσει περισσότερο από την αρχή. Με τον Ρος δίπλα στο Δεληζήση και το Μπάσα στον άξονα αντί του Σιώπη, τα χαρακτηριστικά του οποίου, αναδεικνύονται σε ματς με αντίπαλο που έχει κατοχή μπάλας.

Ο Αλβανός θα ήταν σαφέστατα ικανότερος να βοηθήσει να παιχτεί περισσότερο κάθετο ποδόσφαιρο πίσω από τη διπλή ζώνη άμυνας του Λεβαδειακού, ώστε να μειωθεί και η απόσταση από την επίθεση για να μπει καλύτερα η μπάλα στην περιοχή και να μην σημαδεύουν όλοι το Ντιγκινί με ψηλές μπάλες.

Ο Ματέο μετά από ένα καλό δεκάλεπτο, ήταν και πάλι σε φθίνουσα πορεία και θα μπορούσε να βγει νωρίτερα για να μπει ο Μαρτίνες που έδειχνε σε άνοδο στη Λάρισα.

Ο Λάρσον έχει ποιότητα. Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να ξεκινήσει κι αυτός (κάτι που θα άφηνε ανοιχτό και το ενδεχόμενο να παίξει ο Κόρχουτ βασικός αριστερός μπακ), αλλά ήταν ο δεύτερος που είχε το στοιχείο της «έκπληξης» απέναντι στη γνώση για τους υπόλοιπους. Ο πρώτος ήταν ο Τόνσο, που με το αργό παιχνίδι στον άξονα δεν μπόρεσε να βρει χώρο για να κάνει μια ενέργεια με μέτωπο στην αντίπαλη εστία. Δεν θα βρει εύκολα χώρους όταν το παιχνίδι είναι τόσο αργό και παράλληλο.

Τα περιθώρια δεν είναι ανεξάντλητα πια. Ο Άρης έχει υποχρέωση να μην ηττηθεί, αν δεν μπορέσει να κερδίσει, στην Ξάνθη, που είναι καλή ομάδα, ώστε να μην απομακρυνθεί βαθμολογικά και φυσικά να αξιοποιήσει αμέσως μετά την έδρα του απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ