«Αέρας», ψυχολογία και Μάνταλος

«Αέρας», ψυχολογία και Μάνταλος

Ο αρχηγός της ΑΕΚ είναι στα… πάνω του και η παρουσία του αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους της μετάλλαξης της Ένωσης μέσα στο 2019.

Το πιο δύσκολο ματς για την ΑΕΚ μέσα στο 2019, μέχρι το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, πέρασε… αναίμακτα. Η Ένωση πήρε τη νίκη μέσα στη Νέα Σμύρνη, με τον τρόπο που θα έπρεπε να πάρει τους τρεις βαθμούς και σε άλλα ματς. Χωρίς δηλαδή να… ιδρώσει και χωρίς να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης.

Με τον ίδιο τρόπο έχει πάρει για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ ένα τσουβάλι ματς φέτος και έτσι έχει κατορθώσει να είναι με το πρωτάθλημα στα χέρια.

Στο πρώτο κομμάτι της σεζόν η ΑΕΚ σε παιχνίδια που είχε εικόνα σαν και αυτή της Νέας Σμύρνης, γκέλαρε. Αυτό είναι και το βασικό στοιχείο που δείχνει να έχει αλλάξει με το νέο έτος για τον Δικέφαλο. Η ψυχολογία, η διάθεση και ο γενικότερος… αέρας που έχουν αποκτήσει οι Κιτρινόμαυροι αρκούν για να τους δίνουν επαγγελματικές νίκες, όπως συνέβη το Σάββατο. Σε συνδυασμό με την ποιότητα συγκεκριμένων παικτών, όπως για παράδειγμα ο Μάνταλος και ο Πόνσε.

Για τις δυνατότητες του Αργεντινού φορ έχουν γραφτεί πολλά, οπότε θα σταθώ περισσότερο στον αρχηγό της ΑΕΚ. Που φέτος πατά γερά στα πόδια του και στα τελευταία παιχνίδια, που αγωνίζεται στη θέση που του ταιριάζει περισσότερο, είναι καταλυτικός για το σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Ο Μάνταλος ταλαιπωρήθηκε πολύ παίζοντας στα άκρα, σε έναν ρόλο που ξεκάθαρα δεν του ταιριάζει. Η εξαιρετική τεχνική του αρχηγού της Ένωσης δεν αρκεί για να τον μετατρέψει σε εξτρέμ. Ο διεθνής άσος είναι ένας παίκτης άξονα, με τον Ουζουνίδη να το γνωρίζει αυτό καλύτερα από τον καθένα. Ωστόσο, λόγω των ελλείψεων του ρόστερ της ΑΕΚ ο Εβρίτης τεχνικός αναγκάστηκε να τον αξιοποιήσει εκεί.

Πλέον όμως, μετά και την αλλαγή διάταξης, ο ρόλος του Μάνταλου στο γήπεδο είναι ξεκάθαρος. Ο αρχηγός της ΑΕΚ είναι απελευθερωμένος και δείχνει στα καλύτερά του. Στη Νέα Σμύρνη ήταν ο κορυφαίος της Ένωσης, ανοίγοντας τον δρόμο της νίκης με το γκολ που σημείωσε. Ναι το κοντρόλ στο ξεκίνημα της φάσης έγινε με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Μάνταλου, αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και τα λάθη. Όπως αυτό του Ευαγγέλου, που δεν είδε σε ζωντανό χρόνο την παράβαση. Όπως οι περισσότεροι. Διότι με το ριπλέι έγινε σαφές το τι ακριβώς είχε συμβεί.

Ο αναγεννημένος Μάνταλος είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες της μετάλλαξης της ΑΕΚ μέσα στο 2019. Και όσο παραμένει σε αυτή την κατάσταση, είναι δεδομένο πως η Ένωση θα βρίσκεται μια ταχύτητα μπροστά, σε σχέση με πριν. Αφού όποια γνώμη κι αν έχει ο καθένας για τον Μάνταλο, αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι πως αποτελεί παίκτη-βαρόμετρο για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Επηρεάζοντας το παιχνίδι τους, ενδεχομένως όσο κανείς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ