Τρεις «πόλεμοι», ένα σχέδιο!

Τρεις «πόλεμοι», ένα σχέδιο!

Ξεκάθαρο το πλάνο του Μαρτίνς για τις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ!

Από το μεγάλο διάστημα της αγωνιστικής απραξίας, λόγω των εορτών και της αποχής των διαιτητών, οι διεκδικητές των τίτλων έχουν από εδώ και πέρα την υποχρέωση να μπούνε σε διαδοχικές αναμετρήσεις σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ελληνική ομάδα που συμμετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (κάποιοι άλλοι έκαναν, βλέπετε, rotation, αν και έχουν τέτοια διαφορά και τόσες αβάντες), συνεπώς ο δικός του βαθμός δυσκολίας θα φτάσει στο…κόκκινο για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Πρωταθλήματος, του Κυπέλλου και του Γιουρόπα Λιγκ. Παρόλα αυτά όταν έχεις αξιόπιστο προπονητή και παίκτες ποιότητας, τότε όλα γίνονται πολύ πιο απλά…

Έχουμε την αίσθηση ότι ο Πέδρο Μαρτόνς το έχει ξεκαθαρίσει το πλάνο με το οποίο θα συνεχίσει ο Ολυμπιακός τις σε τριπλό μέτωπο υποχρεώσεις του. Μας το φανέρωσε στον αγώνα ρεβάνς με την Ξάνθη, όταν έκανε επτά αλλαγές στο σχήμα του, αλλά παρόλα αυτά έφτασε με άνεση στην πρόκριση με 3-1.

Ποιους είχε κρατήσει σε αυτήν την ενδεκάδα ο Πορτογάλος; Τους Φορτούνη, Ποντένσε, Γκιγιέρμε και Ζοσέ Σα. Είχε αλλάξει όλη την τετράδα της άμυνας και έδωσε ανάσες στους Λάζαρο και Γκερέρο που προέρχονταν από τα δύο πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια.  Και στην Τρίπολη επανέφερε το βασικό του πλάνο, με τον Καμαρά να επιστρέφει από τον τραυματισμό του και τον Χασάν να διατηρεί τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης.

Συνεπώς, αυτή η ενδεκάδα του πρωταθλήματος θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και αυτή που προορίζεται για να αναλάβει την αποστολή για τους αγώνες με την Ντιναμό Κιέβου, τον επόμενο μήνα, ενώ οι υπόλοιποι θα έχουν την ευκαιρία στα ματς του κυπέλλου, τα οποία μπορούν να τους δώσουν την… πρόκριση για το βασικό σχήμα, όπως συνέβη με την περίπτωση του Χασάν.

Στην επίθεση βέβαια θα υπάρχουν και τρεις «μπαλαντέρ», καθώς θα περιμένουμε να δούμε τον τρόπο με τον οποίο ο Μαρτίνς  θα εντάξει στο παιχνίδι τους Σολδάνο , Ζιλ Ντίας και Μασούρα, αλλά πριν να φτάσουμε έως εκεί θα μας λύσει κάποιες απορίες η δήλωση της λίστας για την Ευρώπη, στην οποία είναι επιτρεπτές μόνον τρεις αλλαγές- μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει και τον Λοντίγκιν. ενώ γύρισε και ο Αβραάμ.

Από εδώ και πέρα… όλοι γήπεδο, καθώς τα παιχνίδια θα είναι το ένα μετά το άλλο και οι παίκτες δεν θα έχουν πλέον καιρό ούτε για… προπονήσεις στο ενδιάμεσο, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Φλεβάρη. Κάπου εκεί θα γίνει η «πρώτη σούμα» και θα ξέρουν και οι ερυθρόλευκοι αν θα βρίσκονται στην ευχάριστη θέση για να συνεχίσουν τις μάχες και στους τρεις «πολέμους»!

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ