Πείτε μας τώρα πάλι για τις… Κυριακές σας

Πείτε μας τώρα πάλι για τις… Κυριακές σας

Ευτυχώς για την εξυγίανση ο ΠΑΟΚ νίκησε τον ΠΑΣ έστω και αν χρειάστηκε να γίνουν πράγματα και θαύματα. Ας το πάρει όπως… πρέπει ο ΠΑΟΚ. Οι Κυριακές όμως είναι στο Καραϊσκάκη!

Η… έξυπνη απάντηση είναι πως είναι Τετάρτη. Γιατί το μότο της πάλαι ποτέ τρόικας, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μαζί με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ξεκίνησε τον μεγάλο αγώνα για την… εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν «θέλουμε πίσω τις Κυριακές μας».

Τι εννοούσαν το έχουνε πλέον καταλάβει όλοι. Το πρωτάθλημα δηλαδή που δεν θα το κατακτά συνεχώς ο Ολυμπιακός ασχέτως αν είναι η καλύτερη ομάδα, ασχέτως αν οι υπόλοιποι έχουν «διαλύσει» ή βρίσκονται στη Γ΄ Εθνική. Το πρωτάθλημα για την ακρίβεια που δεν πρέπει να ξανακατακτήσει με κάθε θυσία ο Ολυμπιακός.

Το πρωτάθλημα της νέας εποχής Γραμμένου στην ΕΠΟ, του «δικού μας» κατά Ιβάν Σαββίδη που πρέπει να το κατακτήσει ο ΠΑΟΚ. Να πάει το πρωτάθλημα στον Βορρά, να πάει στον Ιβάν που έκανε τα πάντα για να φέρει την κατάσταση του ποδοσφαίρου στα χέρια του, αρχικά μαζί με τον Μελισσανίδη.

Γνωστά είναι όλα πλέον, άλλωστε το περσινό ξεκατίνιασμα των δύο «νονών» της εξυγίανσης, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ τα έκανε όλα «πενηνταράκια».

Εδώ και πολύ καιρό γράφω ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει ουσιαστικά τρόπος για να μην πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, να μην πάει αυτό στην Βόρεια Ελλάδα (παλιά θα γράφαμε Μακεδονία αλλά για αυτό καθάρισε ο Τσίπρας) παρότι ο Ολυμπιακός είναι με διαφορά κιόλας η καλύτερη ομάδα. Η ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο που απολαμβάνεις να την παρακολουθείς όπως αυτή την ώρα που παίζει με την Λάρισα και προσφέρει ουκ ολίγες ωραίες ποδοσφαιρικές στιγμές.

Θα το πάρει λοιπόν ο ΠΑΟΚ όπως οι περισσότεροι άλλωστε υπολόγιζαν πως θα συμβεί από το τέλος του περσινού πρωταθλήματος όταν ο ίδιος ο ΠΑΟΚ, για την ακρίβεια ο Ιβάν κατάφερε να το χαρίσει στον πρώην φίλο του με την μπούκα που έκανε οπλοφορώντας στο γήπεδο.

Ο στόχος βεβαίως ήταν να το πάρει μόνο με νίκες, τώρα αήττητος, γιατί; Γιατί απλά αυτό θέλουν και αυτό μπορούν να πετύχουν με το σύστημα που έχουν δημιουργήσει. Το ήθελε κάποτε και ο Ολυμπιακός να το πάρει αήττητος με την διαφορά πως ο Ολυμπιακός έχει 44 πρωταθλήματα και όχι 2.

Το ζητούμενο βεβαίως πρωτίστως για τον ΠΑΟΚ είναι να το «καθαρίσει» δεδομένα το πρωτάθλημα για αυτό και πριν τα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό μια γκέλα με τον ΠΑΣ από το πουθενά θα πήγαινε την διαφορά στους 6 και αυτό θα σήμαινε πως δεν θα ήταν τα πάντα στα χέρια του Ιβάν.

Στα μαθηματικά τουλάχιστον γιατί η… εξυγίανση θα έβρισκε τον τρόπο. Όμως έστω για λίγο θα είχαμε θέμα. Για αυτό και ο Φωτιάδης στην Τούμπα είδε δύο πέναλτι. Το ένα φάουλ εκτός περιοχής στο 0-0, το άλλο απλά βουτιά στο 1-1 και ενώ είχαν ζορίσει τα πράγματα.

Βεβαίως θα περιμένουμε τι θα πει και ο Κάκος για να είμαστε σίγουροι αλλά σαν να μην ήταν και τα δύο. Η… υπηρεσία θα πει (λέει ήδη) πως το έχασε το πέναλτι ο Ακπόμ ενώ το γκολ της ισοφάρισης ξεκινάει με τον Μάνο για λίγο εκτεθειμένο.

Και εδώ έρχεται το τραγικό λάθος του Βελλίδη για να συνεχίσει την… παράδοση που έχει δημιουργηθεί στα ματς του ΠΑΟΚ. Με τους πορτιέρο να κάνουν τραγικά λάθη που βεβαίως η καλή ομάδα του ΠΑΟΚ εκμεταλλεύεται όπως πρέπει.

Δεν μας λέει βεβαίως το σύστημα που υποστήριξε την… εξυγίανση αν τελικά πήρε πίσω τις Κυριακές του με όλα αυτά τα τραγελαφικά που συμβαίνουν και την δεύτερη χρονιά της «νέας εποχής» (με τα παλιά φαντάσματα πάντα).

Είναι ok η ΕΠΟ, η ΚΕΔ, η ΦΙΦΑ και όλο το συναπάντημα που στήριξε και στηρίζει αυτή την τραγελαφική κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Την ελληνική διαιτησία που δεν σφυρίζει στα… τρένα αλλά που δεν ξέρει τι σφυρίζει με τραγικά λάθη σχεδόν σε κάθε ματς; Ή μήπως ξέρει τι σφυρίζει;

Ρητορικές όλες οι ερωτήσεις. Η απάντηση είναι γνωστή. Τι και αν πλέον έχουν άπαντες ξεγυμνωθεί;

Ας το πάρει λοιπόν ο ΠΑΟΚ όπως προφανώς πρέπει να συμβεί. Στην τελική φέτος έχει και καλή ομάδα, όχι την καλύτερη αλλά οκ, τόσα χρόνια περίμενε, τόσα χρήματα επένδυσε ο Ιβάν σε όλο το πλαίσιο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Και αν οι Κυριακές επέστρεψαν για αυτούς απλά και μόνο επειδή ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα την ώρα που το ελληνικό ποδόσφαιρο διαλύεται για να επιτύχει η εξυγίανση, για τον κανονικό κόσμο οι Κυριακές επέστρεψαν στο Καραϊσκάκη εκεί όπου η καλύτερη ομάδα προσφέρει ωραίο ποδόσφαιρο.

Βλέπετε ο Ολυμπιακός δεν έχει την στέρηση που έχει ένας σύλλογος με δύο πρωταθλήματα για αυτό και ο κόσμος του ξέροντας πως φέτος δεν… γίνεται να πάρει πρωτάθλημα φώναζε στο Καραϊσκάκη στο πρώτο εντυπωσιακό ημίχρονο κόντρα στην Λάρισα πως «έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ