Από Αύγουστο… χειμώνα

Από Αύγουστο… χειμώνα

Ο Παναθηναϊκός δείχνει την εικόνα ομάδας που βρίσκεται σε περίοδο προετοιμασίας.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε… φάση προετοιμασίας γενικώς. Στην Ευρωλίγκα τα περιθώρια έχουν στενέψει απελπιστικά και απαιτείται να γίνου υπερβάσεις ώστε η ομάδα να μην υποστεί ιστορικό αποκλεισμό από τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Στην Ελλάδα η ομάδα είναι αήττητη έως τώρα στην Α1, ενώ έχει να επισκεφθεί το ΣΕΦ για το παιχνίδι του β’ γύρου με τον Ολυμπιακό, ενώ στις 13 Φεβρουαρίου υπάρχει το κρίσιμο νοκ άουτ παιχνίδι με τον «αιώνιο αντίπαλο» για τα ημιτελικά του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.

Την ίδια στιγμή ο Ρικ Πιτίνο μαθαίνει από την αρχή τα βασικά στους παίκτες του. Σουτ, ισορροπία, τοποθέτηση για το μπλοκ άουτ (positioning) κλπ. Οι πράσινοι βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας Αύγουστο μήνα με μεταβατικές προπονήσεις και ατομικά προγράμματα!

Ο Ιταλοαμερικανός εκτιμά πως οι παίκτες του υστερούν στα βασικά. Ετσι πριν και μετά από κάθε προπόνηση υπάρχει πρόγραμμα με ατομικές προπονήσεις, ώστε να βελτιώσουν τις ατέλειές τους. Παράλληλα όμως προσπαθεί να δώσει νέα ταυτότητα στην ομάδα του απλουστεύοντας τα πράγματα σε άμυνα και επίθεση.

Γνωρίζει πλέον για παράδειγμα πως το ρόστερ που διαθέτει δεν μπορεί να εφαρμόσει τις πιεστικές σε όλο το γήπεδο άμυνές του, δεν μπορεί να παίξει σε up tempo ρυθμούς στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, δεν μπορεί να βασιστεί στο περιφερειακό σουτ στην επίθεση.

Έτσι λοιπόν προσπαθεί να αμυνθεί με ματς απ άμυνες και παγίδες πάνω στη μπάλα. Το πρόβλημα όμως γίνεται μεγαλύτερο στην επίθεση, εκεί όπου τα χαρακτηριστικά των παικτών είναι συγκεκριμένα, ενώ η διαδικασία είναι και πολύπλοκη και χρονοβόρα.

Όλα αυτά εν μέσω αγώνων που «αποφασίζουν»» για τους φετινούς στόχους της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή μοιάζει με ομάδα που ξεκινά το μοντάρισμά της. Όλα σχεδόν από την αρχή, όλα καινούργια.

Το ρίσκο είναι μεγάλο και προφανώς είναι σε γνώση της διοίκησης, που φαίνεται πως έχει πλέον μακροπρόθεσμο στόχο και δεν τρέφει μεγάλες ελπίδες για πρόκριση στα πλέι οφ.

Δεν το έχει παρατήσει, αλλά δεν θα το θεωρήσει ξαφνική εξέλιξη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ