Διαχείριση κρίσης, αυτή η άγνωστη

Διαχείριση κρίσης, αυτή η άγνωστη

Για άλλη μια φορά η εσωστρέφεια χτύπησε τον Άρη που γιατρεύεται μόνο με αποτέλεσμα.

Η μάστιγα της εσωστρέφειας, είναι η μεγαλύτερη πληγή του Άρη διαχρονικά. Η κατάσταση το απόγευμα της Τρίτης, με τον προπονητή Σάββα Παντελίδη να είναι μετέωρος για δύο ώρες, είναι απλά άλλη μια απόδειξη.

Δεν είναι τώρα η ώρα να επεκταθούμε. Σίγουρα πρέπει να γίνει μια ολοκληρωμένη ανάλυση και συζήτηση για τις παθογένειες που υπάρχουν και από περίοδο σε περίοδο εντείνονται. Να μιλήσουμε για όλα όσα πρέπει να γίνουν, να αλλάξουν, να προκύψουν για να αποκτήσει -επιτέλους- το κλαμπ, αντισώματα και δεξιότητες στη διαχείριση κρίσεων.

Τώρα, όμως, προέχει άλλο: Αύριο το απόγευμα στην Ξάνθη, το ματς είναι οριακό από κάθε άποψη. Σημαντικότερο από όλα όμως είναι ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι που θα διαμορφώσει την ισορροπία ανάμεσα στους δύο βασικούς διεκδικητές της τελευταίας προνομιούχου θέσης της τελικής κατάταξης, με βάση την σημερινή εικόνα της βαθμολογίας. Τα υπόλοιπα ακολουθούν.

Ο Άρης δεν είναι καλά, έκανε βήματα πίσω, ο αποκλεισμός από τον Εργοτέλη, η εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό και το τελευταίο ματς στη Λιβαδειά έχουν συνέπειες και παρενέργειες. Αυτές οι καταστάσεις, γιατρεύονται με έναν και μόνο τρόπο: Με αποτελέσματα, με αυτό που λείπει δηλαδή.

Μέσα σ’ όλα, υπάρχει και η συνεχής ανάδειξη προβλημάτων απουσιών. Ο Παντελίδης πήρε τον Τόνσο για να επενδύσει σε έναν επιθετικό χαφ με έφεση στην ατομική ενέργεια, την κάθετη πάσα και την ατομική ενέργεια και το σουτ και δεν είναι από την αρχή σε κατάσταση απόλυτης ετοιμότητας, κουβαλάει ένα πρόβλημα από χτύπημα σε αγώνα του Αστέρα και αντιμετωπίζοντάς το ξανά, έμεινε εκτός αποστολής, ενώ ήταν ένας από τους λίγους παίκτες που δεν γνωρίζει καλά το αντίπαλο τεχνικό τιμ.

Το ματς είναι σημαντικό και κάθε τέτοιο ξεκινά από τις μονομαχίες. Φυσικά υπάρχει το τακτικό κομμάτι, αλλά πριν απ’ όλα είναι η αυτοδιάθεση. Η επιθυμία να παλέψεις όλες τις μπάλες. Το είδαμε στη Λάρισα από τον Άρη και είναι το πιο κρίσιμο για να φτάσει κοντά σε ένα αποτέλεσμα στην Ξάνθη.

Αυτό περιμένουν να δουν όλοι αύριο το απόγευμα.

Οι κιτρινόμαυροι δεν θα είναι μόνοι στη μάχη αυτή, θα έχουν υποστήριξη.

Ο Παντελίδης, διαχειρίστηκε με ψυχραιμία (και εκτός του επαγγελματισμού και με αξιοπρέπεια) τη δύσκολη κατάσταση της Τρίτης. Θα κάνει τις επιλογές του και -πιθανότατα- θα ποντάρει και στη διάθεση των παικτών του να βάλουν “ένα κλικ” προσπάθειας παραπάνω και για εκείνον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ