Κανείς δεν πέτυχε ότι ο Μαρτίνς

Κανείς δεν πέτυχε ότι ο Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός είναι στο -8, το πρωτάθλημα φαίνεται ξεκάθαρα προς τα πού πηγαίνει όμως ο κόσμος αποθεώνει τον Μαρτίνς και την ομάδα. Ο Πορτογάλος γράφει ιστορία στον σύλλογο.

Είναι ο πιο δύσκολος και πιο απαιτητικός σύλλογος στην Ελλάδα. Είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα. Με τους πλέον απαιτητικούς και δύσκολους οπαδούς. Που μπορεί να έχουν ζήσει τα τελευταία 22 χρόνια 19 πρωταθλήματα όμως όταν δεν έβλεπαν την μπάλα που ήθελαν έστελναν το μήνυμα πως «αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό». Και ας έκανε το νταμπλ ο Ολυμπιακός και ας ήταν μόνιμα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Και τα παλιότερα χρόνια, τα «πέτρινα» ο κόσμος διατήρησε ψηλά τον πήχη παρά τα όσα συνέβαιναν μέσα στον σύλλογο αλλά και γύρω από αυτόν με το κυνηγητό.

Ποτέ κανείς όμως, τουλάχιστον όσο μπορώ να θυμηθώ στο βάθος των χρόνων, δεν έχει ζήσει αυτό που βιώνει ο Μαρτίνς. Δεν έχει πετύχει αυτό που πετυχαίνει ο Πορτογάλος τεχνικός.

Μια χρονιά που ο Ολυμπιακός όχι απλά κυνηγάει στην βαθμολογία από πολύ νωρίς, αλλά που βρίσκεται σε απόσταση 8 βαθμών από την κορυφή. Μια χρονιά που για πολλούς και διάφορους λόγους δεν έχει νικήσει ακόμη ντέρμπι. Μια χρονιά που το πρωτάθλημα έχει πάρει τον δρόμο του για εκεί που πρέπει να καταλήξει. Μια σεζόν που ο Ολυμπιακός οδεύει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χωρίς πρωτάθλημα.

Και όμως ο κόσμος του δεν γκρινιάζει, δεν ζητάει αλλαγές, δεν επιθυμεί να φύγουν όλοι. Δεν ακούστηκε ξανά το σύνθημα «αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό», ούτε το «πετάξτε τις φανέλες και φύγετε από εδώ».

«Έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό» φώναξε ο κόσμος! Ο Μαρτίνς κατάφερε να πάρει μια ομάδα διαλυμένη αγωνιστικά και μέσα σε λίγους μήνες να… αναγκάσει τον απαιτητικό κόσμο του Ολυμπιακού να βάλει στη άκρη την ψύχωση της κατάκτησης των τίτλων.

Όχι πως δεν θέλουν τους τίτλους βέβαια, αλλά κατανοούν πως αυτό που δημιουργείται στον Ολυμπιακό είναι κάτι πολύ μεγάλο. Αυτός ο Ολυμπιακός είναι ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς που πήρε τα κλειδιά από τον Μαρινάκη και δουλεύει μεθοδικά φτιάχνοντας μια ομάδα που παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, που απολαμβάνεις να την παρακολουθείς.

Ένας Ολυμπιακός που κερδίζει από ματς σε ματς την αναγνώριση των αντιπάλων και δείχνει ικανός για μεγάλα πράγματα άμεσα αλλά και στο κοντινό μέλλον. Τι μπορεί να πετύχει άμεσα; Το πρωτάθλημα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου εκτός των δυνάμεων του γιατί όπως εύστοχα τόνισε ο Πορτογάλος υπάρχουν άλλοι λόγοι εξωαγωνιστικοί που δεν μπορούν να τους αλλάξουν.

Και αν στην Ελλάδα υπάρχει η… εξυγίανση που αποφασίζει, στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός έχει ήδη πετύχει κάτι σπουδαίο και έχει μπροστά του την πρόκληση της πρόκρισης στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ για να συνεχίσει να ονειρεύεται.

Στον Ολυμπιακό κατά καιρούς έχουν λατρευτεί προπονητές και παίκτες που κατέκτησαν τίτλους και κατάφεραν να παίξουν σπουδαίο ποδόσφαιρο.

Είναι η πρώτη φορά όμως που ένας προπονητής έχει τέτοια τεράστια αποδοχή από τον κόσμο της ομάδας χωρίς να έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο. Και χωρίς να έχει τις σοβαρές πιθανότητες να το κάνει φέτος. Ο Μαρτίνς πέτυχε κάτι που μέχρι πέρσι έμοιαζε αδιανόητο στον Ολυμπιακό.

Έναν Ολυμπιακό που κατανόησε πλήρως τα δικά του λάθη και μπόρεσε να τα διορθώσει αφήνοντας στην άκρη αντιδράσεις που μέχρι τώρα περισσότερο τον πλήγωναν παρά τον βοηθούσαν.
Ένας Ολυμπιακός που έχει κάνει τα πάντα σε αυτά που περνάνε από τα χέρια του και δημιουργεί ήδη κάτι σπουδαίο.

Με την σφραγίδα του Μαρτίνς και του εξαιρετικού ρόστερ που διαθέτει, ο Ολυμπιακός μπαίνει φουριόζος για τις μεγάλες μάχες του Φεβρουαρίου για να συνεχίσει να ενθουσιάζει τον κόσμο του και να κάνει μόνιμο το σύνθημα της επιβεβαίωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ