Σπουδαίες κινήσεις-επενδύσεις από τον ΠΑΟΚ

Σπουδαίες κινήσεις-επενδύσεις από τον ΠΑΟΚ

Ο Δικέφαλος εκτός από το παρόν κοιτάζει ξεκάθαρα και το μέλλον χτίζοντας μια ομάδα με μικρότερο μέσο όσο ηλικίας

Το project του ΠΑΟΚ εξελίσσεται. Υπάρχει αλλαγή φιλοσοφίας. Ο σχεδιασμός δεν αφορά μόνο το παρόν και τη διεκδίκηση του φετινού νταμπλ. Αφορά και το μέλλον και τη διεκδίκηση του νταμπλ κάθε χρόνο και μιας καλύτερης ευρωπαϊκής πορείας, με πρώτο στόχο τη συμμετοχή επιτέλους στους ομίλους του Champions League. Οι τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο Δικέφαλος έχοντας μια εξαιρετική βάση έμπειρων παικτών (σε ηλικίες 30-33 ετών) χτίζει δίπλα τους ένα ακόμη πιο ισχυρό σύνολο, με καλούς και ταλαντούχους παίκτες, με μικρότερο μέσο όρο ηλικίας (22-27 ετών) και ποδοσφαιριστές με μεγαλύτερη δίψα για διακρίσεις.

Ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι φτιάχνει καριέρες ποδοσφαιριστών. Και αυτό αποτελεί κίνητρο για να έρθουν στην ομάδα οι επόμενοι Βιεϊρίνια, Λούκας, Μακ, Ροντρίγκες, Τσίμιροτ, Πρίγιοβιτς κτλ

Οι παίκτες ξέρουν τις ευκαιρίες που δίνει ο ΠΑΟΚ και ότι πλέον βρίσκεται στα ραντάρ ομάδων από μεγαλύτερα και πιο πλούσια πρωταθλήματα. Ο Δικέφαλος κάποτε πουλούσε παίκτες έως 3-4 εκ. ευρώ, αλλά με τον Πρίγιοβιτς έφτασε τα 10 εκ. ευρώ!

Μοιάζει σαν να ανέβηκαν σε πιο ψηλό ράφι στην ποδοσφαιρική αγορά οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Οι ρήτρες που μπαίνουν πλέον είναι πιο υψηλές και βέβαια η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη δεν αγχώνει την ομάδα να πουλήσει. Όποιος θέλει να πάρει κάποιον παίκτη θα πρέπει να πληρώσει τη ρήτρα που έχει ορίσει ο σύλλογος. Απλά πράγματα…

Με τα χρήματα που πήρε ο ΠΑΟΚ για τον Ροντρίγκες τον Ιανουάριο του 2017 έφερε τους Ενρίκε, Ουάρντα και Πρίγιοβιτς.

Και με τα χρήματα του Πρίγιοβιτς έφερε τώρα τους Σφιντέρσκι (22 ετών), Μίσιτς (25 ετών), Ίνγκασον (25 ετών) και Ολιβέιρα (26 ετών). Επέστρεψε και ο Γιαννούλης (23 ετών) από δανεισμό, έτοιμος πλέον για να βοηθήσει, αλλά και ο Ενρίκε (28,5 ετών).

Εκτός από αυτούς τον τελευταίο 1,5 χρόνο ο ΠΑΟΚ έχει αποκτήσει τους Λημνιό (21 ετών), Ζαμπά (21 ετών), Άκπομ (24 ετών) και Καρέλη (27 ετών). Ο τελευταίος μπορεί να μην έχει βρει τον παλιό του εαυτό πριν τραυματιστεί, αλλά η απόκτησή του με δανεισμό και οψιόν αγοράς ήταν στη λογική επένδυσης σε παίκτη που βρίσκεται σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία.

Ο Ουάρντα έφυγε δανεικός αλλά είναι και αυτός σε καλή ηλικία (25 ετών) και σίγουρα έχει μεταπωλιτική αξία.

Στην ομάδα υπάρχουν ακόμη ο Πέλκας (25 ετών) και ο Σάκχοφ (28 ετών).

Οι δύο τερματοφύλακες που ήρθαν το καλοκαίρι του 2017 είναι επίσης σε καλές ηλικίες (για τη θέση τους): ο Ρέι είναι 28 ετών και ο Πασχαλάκης 29,5.

Ακόμη ο ΠΑΟΚ έχει αποκτήσει τον 19χρονο Μελιόπουλο από την Ξάνθη, ενώ έχει δανεικούς σε άλλες ομάδες μεταξύ άλλων (είναι πάνω από 20…) τον Κουλούρη (23 ετών) που είναι πρώτος σκόρερ φέτος στη Super League, τον Μυστακίδη (24 ετών), τον Χαρίση (24 ετών), τον Μιχόγεβιτς (23 ετών) και τον Λάμπρου (21 ετών).

Δίπλα σε όλους αυτούς υπάρχουν και οι ταλαντούχοι παίκτες που ανεβαίνουν από τις Ακαδημίες όπως ο Λύρατζης, ο Μπαλογιάννης, ο Γαϊτανίδης κτλ.

Προφανώς όλοι είναι απίθανο να παίξουν στον ΠΑΟΚ, αλλά ο Δικέφαλος έχει μια μεγάλη δεξαμενή με παίκτες σε καλές ηλικίες, την οποία γεμίζει κάθε μεταγραφική περίοδο και με έξτρα ποιοτικές προσθήκες. Και από αυτούς παίζουν οι καλύτεροι.

Φαίνεται όμως ξεκάθαρα ότι γίνεται προσπάθεια να αλλάξει το προφίλ της ομάδας μέσα από τις μεταγραφές με προσθήκες που πέρα από το παρόν, θα βοηθήσουν και στο μέλλον ή θα έχουν μεταπωλητική αξία για να αποφέρουν στα ταμεία του συλλόγου έξτρα έσοδα.

Ο ΠΑΟΚ δείχνει αποφασισμένος να κυριαρχήσει στον ελληνικό χώρο και με τις κινήσεις που κάνει δείχνει ότι βρίσκεται σε καλό και σωστό δρόμο όπως μαρτυρά και η πορεία των τελευταίων χρόνων μέσα στα γήπεδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ