Αδικαιολογήτως απόντες

Αδικαιολογήτως απόντες

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν πήγαν στο ΣΕΦ και πλέον μπήκαν στο λούκι, πετώντας την ως τώρα διαδρομή τους

Είναι στιγμές που δεν υπάρχουν πολλά για να γράψεις. Ο Ολυμπιακός ΔΕΝ εμφανίστηκε στο ραντεβού με την Μπαρτσελόνα. Έκανε το χειρότερο 10λεπτο της… 10ετίας (6-27) και παρότι έδειξε στο τέλος του ημιχρόνου ότι μπορεί να ανακάμψει, δεν κατόρθωσε να παρακολουθήσει τον ρυθμό της Μπαρτσελόνα. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι…

Με 55.6% στα δίποντα, 17.4% στα τρίποντα, 59.1% στις βολές, με 29-35 ριμπάουντ, 11-13 ασίστ, 3-7 κλεψίματα και 12-7 λάθη, ηττήθηκε σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες. Η άμυνα με πίεση στην μπάλα, με χέρια που έβγαιναν σε κάθε πάσα, παίκτες που ήταν αποφασισμένοι να θυσιαστούν στο πίσω μέρος του γηπέδου κι αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη, η Μπαρτσελόνα πέτυχε τα πάντα.

Νίκησε τον Ολυμπιακό, πήρε τη διαφορά και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να μοχθήσουν πολύ, με την ισοβαθμία σε βάρος τους, για να αποφύγουν την έκτη θέση, που τους στέλνει στο στόμα του λύκου. Μια βραδιά είναι αρκετή για να θυμίσει ότι η ήττα από την Νταρουσάφακα μπορεί να στοιχειώσει ως το τέλος την ομάδα του λιμανιού.

Δεν υπάρχει κάτι που να κρατήσεις από αυτή την ήττα. Ούτε ένα φωτάκι στο σκοτεινό τούνελ, ούτε μια αναφορά σε… καλά νέα της ημέρας. Το κακό είναι πως δεν υπήρξε τίποτα καλό. Και βέβαια, ο μαραθώνιος συνεχίζεται, αλλά πλέον η ομάδα του Μπλατ πρέπει να κινηθεί υπερβατικά. Είτε αυτό σημαίνει νίκη επί της Εφές στην Τουρκία, είτε νίκη επί της ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ. Όχι ότι δεν γίνεται, αλλά πλέον μιλάμε για δύσκολα πράγματα, για… ζόρικες καταστάσεις.

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε ανά παίκτη, αλλά ποιο είναι το πλέον ανησυχητικό, όταν όλοι παίζουν χάλια; Εξ ου και το αρνητικό εντός έδρας ρεκόρ στα χρόνια της Ευρωλίγκας. Όχι πως έχει κι αυτό σημασία, αλλά είναι ενδεικτικό της τραγικής εμφάνισης των γηπεδούχων. Κι όταν όλα πάνε στραβά κι ο Μπλατ έχει συμμετοχή (αρνητική) στην εικόνα. Κανείς δεν μπορεί να κοιμηθεί ήσυχος.

Από την άλλη, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Οι «κόκκινοι» οφείλουν να αντιδράσουν, οφείλουν να βρουν τρόπους, ώστε να κρατήσουν τον μαγικό αριθμό «5», που αποτρέπει πλέι οφ στη Μόσχα, ή στη Μαδρίτη, ή στην Τουρκία. Όπου… Μόνο που πλέον δεν έχουν την τύχη στα χέρια τους, καθώς χρειάζονται στα επόμενα εννέα ματς μια παραπάνω νίκη από τους Καταλανούς.

Μεταξύ των αρκετών προβλημάτων που αναδεικνύονται από τόσο κακή εμφάνιση, το πιο ανησυχητικό είναι ότι ομάδες που πιέζουν, που ανεβάζουν το επίπεδο άμυνας, που επιχειρούν να σκάσουν τον Ολυμπιακό, τον κάνουν να μοιάζει πολύ χειρότερος απ’ όσο στην πραγματικότητα είναι. Στο ξύλο απαντάς με ξύλο (μπασκετικό), στα μούσκουλα βάζεις μούσκουλα, στην πίεση αντιπαρατάσσεις πίεση. Διαφορετικά βλέπεις το φάιναλ φορ από τον καναπέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ