Καλή η «ψυχή» αλλά χρειάζεται και κανένας εξτρέμ…

Καλή η «ψυχή» αλλά χρειάζεται και κανένας εξτρέμ…

Δείτε τώρα το εξής παράδοξο: Ενώ από τις μεγάλες ομάδες, ήταν η ΑΕΚ που φώναζε ότι έχει ανάγκη μεταγραφών τελικά μεταγραφές έκαναν οι ανταγωνιστές της. Η ΑΕΚ πήρε έναν ικανό χαφ, τον Κρίστισιτς αλλά στα εξτρέμ -που ο πόνος ήταν μεγάλος- δεν πήρε τίποτα!

Ο Δημήτρης Μελισανίδης το είπε καθαρά πως σε αυτό το πρωτάθλημα δεν έχει τύχη έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα. Για άλλη μια φορά όμως, τους ζήτησε να παίξουν με ψυχή. Ίσως, να ξέρει και να καταλαβαίνει κάτι που εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε και να καταλάβουμε, ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης. Ωστόσο, πρόκειται για μια παρατήρηση που την είχε κάνει και πριν τις γιορτές. Ο Μελισανίδης μπορεί να μην είναι γνώστης τεχνικών λεπτομερειών αλλά βλέπει όσα βλέπουμε όλοι. Ότι η ΑΕΚ μπορεί να έβγαλε ζάχαρη τον Ιανουάριο αλλά αγωνιστικά δεν έχει συνέλθει. Στη Νέα Σμύρνη δεν ήταν καλύτερη από τον Πανιώνιο και ίσως να σκόνταφτε αν ο διαιτητής έβλεπε ότι ο Μάνταλος έστρωσε την μπάλα με το χέρι.

Στο άδειο ΟΑΚΑ με τον Λεβαδειακό, υπήρχε μεγάλη δυσκολία να διασπαστεί το ταμπούρι του Καραγεωργίου και οι καθαρές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι κιτρινόμαυροι μετριούνται με το ένα χέρι. Το να αντιμετωπίζεις μια τόσο κλειστή άμυνα και να βάζεις τον Κλωναρίδη για να την ανοίξεις, μαρτυρά απελπισία αλλά κυρίως ένδεια αξιόπιστων λύσεων. Ο Κλωναρίδης που άδικα τα άκουσε από τους λιγοστούς οπαδούς στην εξέδρα είναι παίκτης που θέλει χρόνο για να δράσει και να αξιοποιήσει την ταχύτητά του. Όταν τον βάζεις για να κάνει κάτι που δεν το έχει, τότε κάνεις κακό στην ομάδα και στον παίκτη. Αυτό που πήγε να κάνει στην ΑΕΚ ο Καραγεωργίου είναι το ίδιο που πήγε να κάνει και ο Μάντζιος στη Νέα Σμύρνη αλλά ατύχησε λόγω Μάνταλου.

Με δεδομένο ότι ο Μάνταλος ήταν εκτός, η Ένωση δεν είχε επιλογές στον πάγκο της για να διασπάσει την κλειστή άμυνα. Ο Γιαννιώτας δεν έχει αυτό το προσόν και ο Αλμπάνης δεν έχει κερδίσει ούτε καν την ανοχή του Ουζουνίδη. Δείτε τώρα το εξής παράδοξο. Ενώ από τις μεγάλες ομάδες ήταν η ΑΕΚ που φώναζε ότι έχει ανάγκη μεταγραφών τελικά μεταγραφές έκαναν οι ανταγωνιστές της. Η ΑΕΚ πήρε έναν ικανό χαφ, τον Κρίστισιτς αλλά στα εξτρέμ που ο πόνος ήταν μεγάλος δεν πήρε τίποτα! Αδρανοποίησε τον Σιμόες και τον Λαμπρόπουλο και πήρε μόλις ένα παίκτη.

Από εκεί που όλα φώναζαν ότι επείγεται να ενισχυθεί, βρέθηκε τελικά αποδυναμωμένη. Κι ήταν στάχτη στα μάτια των οπαδών να λέγεται ότι δεν χρειάζεται να αποκτηθεί εξτρέμ από την στιγμή που επέστρεψε ο Μπακασέτας. Ο Τάσος φιλότιμα, παίζει όπου του υποδειχτεί αλλά δεν σημαίνει ότι τα καταφέρνει ικανοποιητικά σε όλα. Κατά συνέπεια ο Δημήτρης Μελισανίδης μπορεί να ζητάει από τους παίκτες να παίξουν με ψυχή αλλά το πρόβλημα είναι αλλού. Στους παίκτες που είναι λίγοι και μάλιστα ακόμα λιγότεροι εκεί που τους έχει ανάγκη η ομάδα.

Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση με αγωνιστικά κριτήρια. Εκτός αν ο Λουτσέσκου κατέβει στο ΟΑΚΑ κάνοντας εκείνο για το οποίο κατηγόρησε τον προπονητή του ΠΑΣ Γιάννη Πετράκη: Βάλει πούλμαν μπροστά από το τέρμα του Πασχαλάκη. Επειδή κάτι τέτοιο μοιάζει απίθανο κι επειδή η «ψυχή» δεν φτάνει, ο Ουζουνίδης παίζει το κεφάλι του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ