Αλλαγή σκυτάλης!

Αλλαγή σκυτάλης!

Ο Φορτούνης παραδίδει την μπαγκέτα στον Νάτχο, ο οποίος παίζει καλύτερα στον άξονα, αφού ξέρει να καλύπτει το χώρο με μία μπαλιά...

Υπάρχει… ζωή χωρίς τον Φορτούνη στο λιμάνι; Προφανώς και ναι, αν και η στατιστική δείχνει… ισοπαλία.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει γνωρίσει την ήττα σε δύο εκτός έδρας παιχνίδια όταν δεν είχε στην ενδεκάδα τον αρχηγό του. Από την Μίλαν και τον… ΟΦΗ!  Παρόλα αυτά έχει φτάσει και σε επιτυχίες όπως αυτές με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Πανιώνιο, στον πρώτο γύρο, όταν είχε αποσυρθεί από το γήπεδο ο «Φόρτου», ενώ υπάρχει και το «μισό- μισό» στο Περιστέρι, όπου ο Κώστας ήρθε από τον πάγκο και οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στην επικράτηση.

Μάλιστα με τον Ατρόμητο ο Φορτούνης αντικατέστησε τον Νάτχο, ενώ στη Νέα Σμύρνη έδωσε αυτός τη θέση του στον Ισραηλινό. Για την κοινή παρουσία των δύο μαέστρων στην ενδεκάδα έχει γίνει πολλή κουβέντα και με το δείγμα που έχουμε στη διάθεσή μας είμαστε σε θέση να ασπαστούμε την άποψη ότι μπορούν να χωρέσουν, αρκεί να μείνει ο Φορτούνης στη θέση του και ο Νάτχο να παίξει στον άξονα.

Στο ματς με τον Παναθηναϊκό, όταν ανέβηκε πίσω από τον επιθετικό ο Μπίμπαρς και ο Κώστας πήγε στην… άκρη το πείραμα δεν έφερε αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση στο ματς με τον Πανιώνιο η μπαγκέτα θα μείνει στα χέρια του Νάτχο, καθώς ο Φορτούνης θα εκτίσει την ποινή μίας αγωνιστικής από τις κάρτες που έχει μαζέψει, αν και αυτός τρώει τις κλωτσιές.

Ο Νάτχο ίσως να αποδίδει καλύτερα στον άξονα κι ας έχει περισσότερο χώρο μπροστά του. Δεν χρειάζεται να τον… διανύσει, καθώς του αρκεί μία μπαλιά για να τον καλύψει, όπως μας το έδειξε στη ρεβάνς του κυπέλλου με την Ξάνθη και στο ματς του πρωταθλήματος με την Λάρισα, όταν έδωσε την ευκαιρία στους Ποντένσε και Μασούρα να γίνουν σκόρερ.

Σαφώς και μπορεί να αναλάβει το ρόλο του ηγέτη ο Μπίμπαρς κι ας λείπει και ο Γκιγιέρμε (κι αυτός λόγω καρτών) που θεωρείται υπερπολύτιμος. Ο Καμαρά αναμένεται να παίξει με τον Μπουχαλάκη, εφόσον βέβαια ο Κρητικός θα έχει και την έγκριση του γιατρού. Όπως και να έχει ο Μαρτίνς έχει φτιάξει μία ομάδα που δεν στηρίζεται σε έναν παίκτη, άσχετα αν έχει «χτίσει» πάνω στον «Φόρτου». Ακόμη και ο Ντέβιντ Μπλατ έχει πραγματοποιήσει την τελευταία επίθεση της ομάδας του χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη, συνεπώς οι προπονητές βρίσκουν τις λύσεις για τη «δύσκολη στιγμή», και σε τέτοιες ώρες φαίνεται η καλή δουλειά τους.

Ο Ολυμπιακός άλλωστε έχει πολλούς πρωταγωνιστές τον τελευταίο καιρό και δεν περιμένει μόνον την προσφορά ενός ή δύο, όπως συνέβαινε τα πιο παλιά τα χρόνια, ακόμη και στις «χρυσές» εποχές των ερυθρόλευκων. Τώρα είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης για αυτό και ο προπονητής του ασπάζεται και το εκτεταμένο rotation, χωρίς παρόλα αυτά να του λείπει η ομοιογένεια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ