Η μηχανή των γκολ και οι «απαντήσεις» της Κυριακής

Η μηχανή των γκολ και οι «απαντήσεις» της Κυριακής

Ο Πόνσε που έχει βάλει πλώρη για τα 20 γκολ στο πρωτάθλημα και ο… ΠΑΟΚ

Για δεύτερο συνεχόμενο ματς η ΑΕΚ δεν ήταν καλή. Όμως και πάλι η δουλειά έγινε με τους βαθμούς να μπαίνουν στο σακούλι. Η Ένωση έπαιξε με τη φωτιά στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Λεβαδειακό, όμως τελικά δεν «κάηκε». Ο Πόνσε ήταν και πάλι ο άνθρωπος της στιγμής. Ο Αργεντινός παικταράς χρειάζεται μισή φάση για να κάνει γκολ και χθες, δεν γινόταν να αφήσει ανεκμετάλλευτη την… ολόκληρη που του σέρβιρε ο Γκάλο.

Τα στατιστικά του Πόνσε… ζαλίζουν. Ο 22χρονος στράικερ έχει φτάσει αισίως τα 12 γκολ στη σεζόν και με τους ρυθμούς που βρίσκει δίχτυα, ο αριθμός 20 δείχνει μάλλον ρεαλιστικός. Και όλα αυτά σε μια χρονιά που η ΑΕΚ έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία, έχει πετάξει βαθμούς και γενικώς δεν πραγματοποιεί την πορεία που αναμενόταν.

Είναι τεράστια υπόθεση για τον Δικέφαλο η παρουσία του Πόνσε στην ομάδα και ακόμα μεγαλύτερη η παραμονή του. Που μόνο απλή υπόθεση δεν μοιάζει. Ωστόσο, η ΑΕΚ δεδομένα θα το παλέψει. Και πώς να κάνει διαφορετικά εδώ που τα λέμε, με τα όσα βλέπουν οι άνθρωποι της ομάδας κάθε Κυριακή από τον νεαρό φορ.

Με την υπογραφή του Πόνσε λοιπόν η ΑΕΚ πέτυχε τον στόχο της και πάει με σερί νικών στο ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ. Ένα ντέρμπι με ιδιαιτερότητες, που η Ένωση εκτιμώ πως θέλει περισσότερο. Ο Φωτιάδης δεν άφησε την ομάδα του Λουτσέσκου να γκελάρει και να βρεθεί σε διαδικασία πίεσης ενόψει και της Κυριακής. Με μια διαιτησία-μνημείο, που συμπληρώθηκε ιδανικά από τις δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ μετά το ματς. Δεν χρειάζεται να αναφέρω κάτι περισσότερο επί του συγκεκριμένου, μιας και σε αντίθεση με όσα νομίζουν ή λένε ότι νομίζουν στη Θεσσαλονίκη, ο κόσμος έχει και μάτια και αυτιά.

Η ΑΕΚ την Κυριακή θα έχει ένα λόγο παραπάνω να πάρει τη νίκη. Ακόμα κι αν βαθμολογικά, δεν αρκεί αυτό το «τρίποντο» για να αλλάξει δραματικά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σε βαθμολογικό επίπεδο. Η Ένωση οφείλει να δώσει αγωνιστικά τις απαντήσεις της στους επίδοξους πρωταθλητές Ελλάδας, κρατώντας στο μυαλό της και τα όσα έζησε πέρυσι. Τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα της Τούμπας, όσο και το διάστημα που ακολούθησε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ