Ένα μπλαουγκράνα μπλακ – τζακ

Ένα μπλαουγκράνα μπλακ – τζακ

Τα πήρε όλα κι έφυγε. Περάστε - σκουπίστε - τελειώσατε! Ένα βράδυ εφιάλτης για την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ, μια βραδιά όνειρο για το καμάρι της Βαρκελώνης.

Απόψε στο ΣΕΦ κέρδισε η καλύτερη ομάδα. Απόψε κέρδισε η ομάδα με την μεγαλύτερη ποιότητα, τις περισσότερες λύσεις. Απόψε στο παρκέ του κλειστού του Φαλήρου κέρδισαν οι προσωπικότητες που διαθέτει η φετινή Μπαρτσελόνα.

Οι μπλαουγκράνα ήρθαν, κέρδισαν, πήραν και τη διαφορά και επιστρέφουν στην Βαρκελώνη έχοντας στις αποσκευές τους τις ταυτότητες του Ντέιβιντ Μπλατ και των παικτών του.

Ο Ολυμπιακός στην προσπάθειά του να κατακτήσει την τέταρτη προνομιούχο θέση, βασικά είχε να κάνει δύο πράγματα. Πρώτον, να διατηρούσε ανέπαφη την έδρα του και δεύτερον να υπερασπιζόταν τη διαφορά της νίκης του επί της ΕΦΕΣ, στο ματς της Πόλης.

Το πρώτο αποτελεί ήδη παρελθόν και μάλιστα με οδυνηρό τρόπο, αφού έχασε και τη διαφορά της νίκης του στην Ισπανία και το δεύτερο μοιάζει πλέον να μην του αρκεί. Σε περίπτωση που οι Τούρκοι περάσουν αύριο από το ΟΑΚΑ, πράγμα καθόλου απίθανο, τότε νομίζω ότι η τέταρτη θέση θα είναι οριστικά παρελθόν.

Η αποψινή ήττα είναι διασυρμός. Σε όλα τα δεκάλεπτα, ακόμα και στο δεύτερο που έκανε τη μοναδική αντεπίθεσή του, ο Ολυμπιακός ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Ο Μπλατ και οι παίκτες του σε ένα παιχνίδι – τελικό μπήκαν εντελώς απροετοίμαστοι και χωρίς πάθος, με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να θυμίζουν σχολική παράσταση.

Η αντεπίθεση της δεύτερης περιόδου αποδείχτηκε ότι ήταν μεμονωμένη και χωρίς διάρκεια. Η φετινή Μπαρτσελόνα δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα ανέκδοτο των προηγούμενων δύο ετών. Έχει βάθος, λύσεις και προπονητή, που αν και παρωχημένος, έχει τη δυνατότητα να εμπνέει τους παίκτες του και να βάζει αρχές στο παιχνίδι.

Οι ερυθρόλευκοι είναι κακοί εδώ και καιρό, αλλά έπαιρναν τις νίκες λόγω σαφούς ανωτερότητάς τους έναντι των αντιπάλων τους. Στην Ευρωλίγκα όμως καταποντίστηκαν απέναντι σε Ρεάλ, Φενέρ καιΜπαρτσελόνα, δηλαδή ομάδες πιο γεμάτες, πιο ποιοτικές και πιο έτοιμες. Είναι απορίας άξιο τι περιμένουν προπονητής και διοίκηση για να πάρουν παίκτη. Η ομάδα φωνάζει εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι έχει πρόβλημα τόσο στην περιφέρεια, όσο και στη ρακέτα πίσω από τον Σέρβο.

Τα δύο επόμενα παιχνίδια με Μακάμπι και ΕΦΕΣ μακριά από τον Πειραιά θα κρίνουν εν πολλοίς και το που θα κάτσει η μπίλια για τον φετινό Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ