Η ζωή της ΑΕΚ (ευτυχώς) δεν είναι μια Κυριακή

Η ζωή της ΑΕΚ (ευτυχώς) δεν είναι μια Κυριακή

Τον Φεβρουάριο η ΑΕΚ αντιμετωπίζει ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, όμως η νοοτροπία άλλαξε εδώ και καιρό και οι στόχοι είναι πολύ πιο μεγάλοι.

Πέρασαν χρόνια στην ΑΕΚ όπου ζούσαν άπαντες για ένα ματς. Περίμεναν τον Ολυμπιακό του Μπάγεβιτς, μετά τον Ολυμπιακό του Κόκκαλη, μετά τον Ολυμπιακό του Μαρινάκη. Μόνο το διάστημα της διοίκησης Ντέμη είχε αλλάξει η νοοτροπία. Ευτυχώς αυτά πέρασαν ανεπιστρεπτί και η ΑΕΚ από το 2015 ζει στην κανονικότητα της ξανά. Έτσι κατέκτησε το Κύπελλο του 2016, έτσι βγήκε για πρώτη φορά στα προκριματικά του Champions League το 2017, έτσι το 2018 κατέκτησε το Πρωτάθλημα και πέρασε στους ομίλους του Champions League. Κάθε χρόνο (και) ένα βήμα.

Το 2019 μπήκε με την ΑΕΚ σε μειονεκτική θέση. Στο -14 από την πρώτη θέση, στο -6 από τη δεύτερη και τέταρτη στη βαθμολογία. Ο Φλεβάρης μπαίνει με 5Χ5 νίκες για την ΑΕΚ, την ίδια διαφορά με τους πρώτους, αλλά πλέον 3η και με διαφορά. Ο μήνας που μπήκε έχει μπόλικα δυνατά ματς. Κάποια ντέρμπι, κάποια δύσκολα. Η ΑΕΚ την Κυριακή υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, αργότερα θα πάει στο Καραϊσκάκη και ενδιάμεσα έχει τα διπλά ματς με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο, προσθέστε και εντός τον ανεβασμένο ΟΦΗ με μεταγραφές.

Σαφώς και το ματς της Κυριακής είναι ιδιαίτερο. Η ΑΕΚ όμως έπαψε να ζει για μία Κυριακή. Τελείωσαν αυτά. Είτε έκανε μεταγραφές, είτε όχι (και κακώς, κάκιστα) η νοοτροπία πια είναι δεδομένη. Σε περίπτωση που κερδίσει την Κυριακή θα έχει πιστοποιήσει απλά ότι το -14 δεν είναι η πραγματικότητα. Δεν μπορεί να πανηγυρίζει για πολύ επειδή κέρδισε τον πρωτοπόρο ή σταμάτησε το αήττητο του ΠΑΟΚ. Και θα συνεχίσει να χτυπά το κεφάλι της στον τοίχο για το πρώτο μισό της σεζόν και τα δικαιώματα που έδωσε. Αν δεν το κάνει, θα μείνει πολύ πίσω πια στη διεκδίκηση της 2ης θέσης και του Champions League.

Ο αντίπαλος κάνει… ιδιαίτερο το παιχνίδι, διότι είναι ο επόμενος πρωταθλητής, είναι η ομάδα που αμφισβήτησε την περσινή Πρωταθλήτρια ΑΕΚ και ας είχε κάνει ντου ο ιδιοκτήτης της με όπλα και μπράβους στον αγωνιστικό χώρο. Το ζήσαμε και αυτό, γράφτηκε στην ιστορία του ελληνικού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ευτυχώς η πλειοψηφία του ελληνικού ποδοσφαίρου με ένα δράμι μυαλό είχε κατανοήσει ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν γίνεται να παίζεται ποδόσφαιρο. Και αν έπρεπε για μια αμφισβητούμενη φάση να βγάζουμε όπλα και να κάνουμε ντου με μπράβους, η ΑΕΚ από το 1996 μέχρι τις μέρες μας θα έπρεπε να έχει «ειδικό τμήμα στρατού» στις τάξεις με σύγχρονο όπλα «παρκαρισμένα» σε Θρακομακεδόνες και Σπάτα. Και ειδικά εκείνη την Κυριακή όταν κοιμήθηκαν με άλλη διαφορά και ξύπνησαν με μειωμένη από τον γίγαντα Σκουτέρη, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έπρεπε να έχουν πάει ζωσμένοι με εκρηκτικά στην Τούμπα.

Δεν το έκαναν όμως και ας είχαν αδικηθεί κατάφορα. Βγήκαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Ευτυχώς ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης κατάλαβε το λάθος του, ζήτησε συγγνώμη και αυτοτιμωρήθηκε. Πιστεύω και ο ίδιος ο ΠΑΟΚ στην πλειοψηφία του κατάλαβε το περσινό έγκλημα και τι έγινε, τα υπόλοιπα είναι θέατρο σκιών…

Για το ματς της Κυριακής η ΑΕΚ δεν έχει πολλά να σκεφτεί και αγωνιστικά. Είναι ρίσκο το 3-5-2 που έφερε το 5Χ5 να αλλάξει. Η ΑΕΚ δεν έχει φάει γκολ αυτό το διάστημα και έτσι θα πάει και την Κυριακή. Και με δεδομένο ότι ο Κρίστιτσιτς έδειξε ότι όντως χρειάζεται χρόνο, θεωρώ ότι «κλείδωσε» και η 11αδα. Αυτό που πρέπει να δείξει πια η ΑΕΚ είναι διάθεση και ψυχή για ντέρμπι.

Όσο κλισέ και αν είναι, απαιτείται. Και έλειψε και στη Νέα Σμύρνη και με τον Λεβαδειακό. Και ας κέρδισε η ΑΕΚ. Δεν μπορεί να μην δεις την πραγματικότητα. Και γενικότερα θεωρώ για όλες τις ομάδες ότι μόνο με την πραγματικότητα και ρεαλισμό πας μπροστά και βελτιώνεσαι. Όσο κρύβεις προβλήματα, τόσο μεγαλώνουν αυτά παρακάτω. Η ΑΕΚ αποφάσισε να μην κάνει άλλη μεταγραφή πλην του Κρίστιτσιτς, ενώ έχει εκτός από τις 25 Νοεμβρίου Σιμόες και Λαμπρόπουλο.

Η… σούμα βγάζει την ΑΕΚ μείον και τη διοίκηση της εκτεθειμένη. Ένα δεύτερο χαφ, έναν έτοιμο εξτρέμ θα μπορούσε να αποκτήσει η ΑΕΚ αν είχε κινηθεί έγκαιρα και με την προοπτική του καλοκαιριού. Δεν το έκανε, κακό του κεφαλιού της. Αλλά μέχρι τον Μάιο αυτοί που βρίσκονται τώρα θα βγάλουν το κάρο από τη λάσπη και από αυτούς υπάρχουν απαιτήσεις. Όχι από αυτούς που δεν ήρθαν.

Το ίδιο και την Κυριακή. Θα κριθούν όσοι παίξουν, όχι όσοι δεν ήρθαν. Και ευτυχώς η ΑΕΚ έπαψε να ζει για μία Κυριακή. Οσο σημαντική και σπουδαία και αν είναι ελέω ντέρμπι. Όταν το έκανε, κατέκτησε και τίτλους, επέστρεψε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ