«Μάχη» επιβίωσης…

«Μάχη» επιβίωσης…

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη για να μείνει «ζωντανός» στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Ο Παναθηναϊκός έχει ανέβει πάνω σε ένα σχοινί και ακροβατεί πλέον, καθώς μια εντός έδρας ήττα ίσως του κοστίσει τον πρόωρο αποκλεισμό από τα πλέι όφ της Ευρωλίγκας.

Η κατάσταση έχει δυσκολέψει πολύ και οι πράσινοι έχουν περιθώριο να χάσουν μόλις δυο ματς στα εναπομείναντα εννέα μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου.

Πολύ δύσκολη αποστολή, αλλά στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να αντιμετωπίζουν το κάθε παιχνίδι ως ξεχωριστή διαδικασία, αποκομμένη από τα προηγούμενα ή τα επόμενα.

Ετσι θα πρέπει να λειτουργήσουν κι απόψε κόντρα στην Εφές. Μετά από τρεις αγωνιστικές μακριά από το ΟΑΚΑ, επιστρέφουν στην Αθήνα, όπου όπως παραδέχθηκε ο Τζέιμς Γκιστ «όλα είναι διαφορετικά» και καλούνται να αντιμετωπίσουν μια πολύ δυνατή ομάδα.

Ίσως την καλύτερη Εφές της τελευταίας δεκαετίας. Μια ομάδα με καλό υλικό, με έναν προπονητή, που έχει βρει τις ισορροπίες και με παίκτες που διαθέτουν προσωπικότητα.

Το «κλειδί» για το αποψινό παιχνίδι έχει να κάνει με την άμυνα και την ενέργεια. Η τουρκική ομάδα είναι μια φύσει επιθετική ομάδα, που πηγαίνει τα παιχνίδια της σε υψηλό τέμπο για να εκμεταλλευτεί το επιθετικό της ταλέντο και στηρίζει πολλά στον τρόπο ανάπτυξής της, στο περιφερειακό σουτ.

Εκεί θα πρέπει να πιέσουν οι πράσινοι για να μπορέσουν να αποδιοργανώσουν τη γραμμή των γκαρντ. Φυσικά μόνο εύκολο δεν είναι, αφού οι Λάρκιν, Μπομπουά, Μίσιτς, Σιμόν μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα, ενώ και ο Μοερμάν με το «φαρμακερό» του σουτ μπορεί «ανοίξει» την άμυνα για τους Ντάνστον, Πλάις.

Πέρα από όλα όμως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παίξει με ένταση, ενέργεια και απόλυτη συγκέντρωση. Να μην μπει στο «τριπάκι» πάλι ο Καλάθης να σουτάρει τρίποντα, να μην «ξεθυμάνει» ξανά ο Γκιστ, να βρει σκορ από την περιφέρεια ο Παπαπέτρου, να… εμφανιστεί στο παρκέ ο Κιλπάτρικ.

Ο κόσμος θα στηρίξει κι απόψε την ομάδα, έχει μάθει να την αγαπάει, αλλά περιμένει κι από αυτήν να δει αντίδραση, όπως όλα τα χρόνια ανεξαρτήτως αν κέρδιζε ή όχι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ