Δεν αρκούν δύο τίτλοι παραπάνω από τη… Λάρισα για να το κάνουν «ντέρμπι»

Δεν αρκούν δύο τίτλοι παραπάνω από τη… Λάρισα για να το κάνουν «ντέρμπι»

Η ΑΕΚ έχει δύσκολο ματς την Κυριακή, απέναντι σε έναν αντίπαλο ωστόσο που δεν μπορεί, ιστορικά και όχι μόνο, να την κοιτάξει στα μάτια

Από την πρώτη στιγμή μου σε αυτή τη δουλειά, είχα στο μυαλό μου να προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν περισσότερο ακριβής στις αναφορές μου. Στις συγκρίσεις ομάδων, στους χαρακτηρισμούς, στην γενικότερη κρίση μου. Θα μου ήταν ιδιαίτερα εύκολο έως και ευχάριστο να συγκρίνω πχ την ΑΕΚ με την… Μπαρτσελόνα. Και θα έβρισκα ενδεχομένως και επιχειρήματα για να τη δικαιολογήσω.

Βεβαίως, θα έπρεπε να υποστώ και τις… συνέπειες. Που στην καλύτερη θα περιλάμβαναν… τομάτες. Τα αναφέρω αυτά, για το γεγονός πως εννιά χρόνια τώρα που βρίσκομαι στη δουλειά, έχοντας την τύχη να αρθογραφώ για την ΑΕΚ, δεν έχω αποκαλέσει ποτέ «ντέρμπι» τα ματς με τον ΠΑΟΚ ή τον Άρη. Και δεν θα μπορούσα, για τους λόγους που θα εξηγήσω παρακάτω.

Η ΑΕΚ μετρά 51 νίκες κόντρα στον ΠΑΟΚ σε αγώνες που έχουν γίνει ανάμεσα στις δύο ομάδες στην Αθήνα για το πρωτάθλημα. 13 ματς έχουν λήξει ισόπαλα ενώ οι Θεσσαλονικείς έφυγαν από την έδρα της «Ένωσης» με νικηφόρο αποτέλεσμα μόλις 10 φορές. Στα τελευταία 19 εντός έδρας ματς η «Ένωση» έχει 14 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις μία (!!!) ήττα. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν στο παλμαρέ τους 12 πρωταθλήματα, 15 κύπελλα, 2 Σούπερ Καπ, 1 Λιγκ Καπ και πορείες μέχρι τα προημιτελικά, όλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη αριθμεί 2 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα. Ενώ με το φετινό πρωτάθλημα, που εκτός απροόπτου θα κατακτήσει, παρότι δεν είναι η καλύτερη ομάδα της Σούπερ Λιγκ, θα βρεθεί στο… +2 από τη Λάρισα στους σχετικούς τίτλους. Μιας και μέχρι στιγμής, έχει μόλις 1 πρωταθληματική κούπα παραπάνω, από την ομάδα του Κάμπου.

Τα παραπάνω κάνουν κατανοητό το γιατί ο όρος «ντέρμπι», δεν μπορεί και δεν γίνεται να χρησιμοποιηθεί για ματς όπως αυτό της Κυριακής. Από όποια σκοπιά κι αν το δεις, ο ΠΑΟΚ δεν είναι σε θέση να κοιτάξει στα μάτια την ΑΕΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει ακόμα να διανύσει μακρύ δρόμο για να μπει στο «κάδρο» της σύγκρισης, κατά αυτόν τον  τρόπο. Με τον φετινό τίτλο που φαίνεται πως θα κατακτήσει, να μην του δίνει τίποτα περισσότερο, από έναν… αέρα στην «κόντρα» των πρωταθλημάτων που βάσει αριθμών, έχει με τη Λάρισα.

Η ΑΕΚ έχει πολλούς λόγους για να πάρει τη νίκη στο πιο σημαντικό ματς της αγωνιστικής. Να εξοφλήσει κατά κάποιο τρόπο τα… χρωστούμενα, που προέκυψαν από τα όσα ακολούθησαν του ματς της Τούμπας πέρυσι. Όπου «σφράγισε» τον τίτλο, εξαιτίας της εισβολής του προέδρου του ΠΑΟΚ στο γήπεδο με όπλο. Έναν τίτλο που σε αντίθεση με αυτό που φαίνεται πως θα συμβεί φέτος, κατέκτησε ο καλύτερος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ