Δύο νίκες και… τετράδα o Παναθηναϊκός

Δύο νίκες και… τετράδα o Παναθηναϊκός

Αν ο Παναθηναϊκός κατασφέρει και φύγει νικητής από Λιβαδειά και Γιάννενα, θα έχει κάθε δικαίωμα να κοιτάζει ακόμα πιο ψηλά.

Ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο έχει μαζέψει 33 βαθμούς. Τρεις περισσότερους από τον τέταρτο Ατρόμητο και τρεις λιγότερους από την τρίτη ΑΕΚ. Μπαίνει η αμφιβολία όσον αφορά την είσοδό του στην πρώτη πεντάδα διότι το -6 με το οποίο ξεκίνησε τη σεζόν τον φέρνει στους 27. Διαφορετικά, η κουβέντα θα πήγαινε για ψηλότερα και όχι για το αν θα είναι μέσα στους πέντε πρώτους ή όχι.

Μπορούν οι πράσινοι να την αλλάξουν ακόμα και τώρα την – βαθμολογική – κουβέντα. Η νίκη στο Αγρίνιο ήταν ιδιαιτέρως σημαντική και γιατί ο Άρης κέρδισε στην Ξάνθη και έμεινε… κολλημένος πίσω από τον Παναθηναϊκό, αλλά και γιατί ο τέταρτος Ατρόμητος δεν τα κατάφερε ούτε στην Κρήτη, με αποτέλεσμα να κλείσει η διαφορά.

Και με τη διαφορά στους τρεις βαθμούς από την τέταρτη θέση, ο Παναθηναϊκός έχει κάθε δικαίωμα να κοιτάζει πλέον και προς το πάνω. Να κοιτάζει πως θα μπορέσει να μείνει κοντά στον Ατρόμητο και να διεκδικήσει είσοδο στην τετράδα. Βάσει της εικόνας που μας έχει δείξει, μπορεί να το καταφέρει.

Αν, μάλιστα, πάρει έξι βαθμούς στα δύο ματς που έρχονται, απέναντι σε Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα (και τα δύο εκτός έδρας) θα μπορεί να χαρακτηριστεί έως και φαβορί. Αρκεί να δείξει και στη συνέχεια το πάθος που έδειξε στο Αγρίνιο και να το… πλαισιώσει με καλές εμφανίσεις και όμορφο ποδόσφαιρο και μακριά από το γήπεδό του. Διότι, κακά τα ψέματα, με εξαίρεση το ξεκίνημα της σεζόν, οι πράσινοι δείχνουν διαφορετικό πρόσωπο στην έδρα τους, απ’ ότι μακριά από αυτή.

Το αυριανό παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, πάντως, μόνο εύκολο δε θα πρέπει να θεωρείται για την ομάδα του Δώνη. Όχι γιατί οι Βοιωτοί είναι κάποια ιδιαιτέρως ποιοτική ομάδα, αλλά γιατί παίζουν… τη ζωή τους σε κάθε παιχνίδι. Δεν τους παίρνει, πλέον, εδώ που έφτασαν να κοιτάζουν παιχνίδια και να κάνουν υπολογισμούς. Για να μείνουν ζωντανοί πρέπει να παίρνουν βαθμούς από παντού.

Η νίκη στο Αγρίνιο έφερε καλή ψυχολογία, τόνωσε την αυτοπεποίθηση του Παναθηναϊκού, ο οποίος πρέπει να δείξει και στη Λιβαδειά τον χαρακτήρα της μεγάλης ομάδας που έδειξε με τον Παναιτωλικό. Και ας κερδίσει και με… μισό μηδέν. Τούτη την ώρα μεγαλύτερη σημασία έχουν οι βαθμοί απ’ ότι το καλό ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ