Τα επόμενα γενέθλια να έχουν τη λάμψη που αρμόζει στον Παναθηναϊκό

Τα επόμενα γενέθλια να έχουν τη λάμψη που αρμόζει στον Παναθηναϊκό

Το «τριφύλλι» κλείνει 111 χρόνια και φυσικά θα είναι ιδανικό να τα γιορτάσει με μία νίκη επί του Λεβαδειακού. Στο εξής του αρμόζει να γιορτάζει μόνο με λαμπρότητα αφήνοντας τη μιζέρια πίσω του.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Ο μεγάλος αυτός σύλλογος σήμερα έχει γενέθλια. Κλείνει 111 χρόνια από την ίδρυσή του. 111 χρόνια ιστορίας, περηφάνιας, δόξας, μεγάλων στιγμών εντός και εκτός συνόρων. Σ’ αυτά τα 111 χρόνια εκατομμύρια Έλληνες έζησαν και ζουν ακόμα με το «τριφύλλι» στην καρδιά.

Τα τελευταία χρόνια είναι αλήθεια ότι δεν γιορτάζουν για την αγαπημένη τους ομάδα, όπως θα έπρεπε, όπως αρμόζει στο μέγεθος του Παναθηναϊκού. Θυμάμαι την περασμένη σεζόν το χάος που επικρατούσε. Στα 110 χρόνια έβλεπες μόνο μιζέρια. Ο σύλλογος είχε αποχαιρετήσει σημαντικούς παίκτες όπως οι Μολέντο, Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ, Τσάβες, Χουλτ, Σιλά, Καμπέσας, ενώ υπήρχε απαίτηση από τη διοίκηση να λυθεί το συμβόλαιο του Λουτσιάνο, ο οποίος έκανε αγώνα να επιστρέψει μετά τη ρήξη χιαστών που είχε υποστεί, αλλά και τον Μουνιέ, Γιόχανσον, Ινσούα…

Οι παίκτες ήταν απλήρωτοι και σκέφτονταν την αποχή και ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν είχε και δεν ήθελε να έχει καμία επαφή με τον μεγαλομέτοχο. Ένας προπονητής που βρισκόταν στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και προσπαθούσε να σώσει ό,τι σωζόταν. Ο κόσμος δεν ήταν στα κάγκελα… Είχε απογοητευθεί τόσο πολύ, που κυριαρχούσε ένα συναίσθημα πλήρους απαξίωσης και απάθειας. Ανήμερα των γενεθλίων του, στις 3/2/18 ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο. Είχε προηγηθεί το 0-0 στη Ριζούπολη με τον αδύναμο Απόλλων. Τότε, οι Αγρινιώτες απέσπασαν τον βαθμό με το 0-0 και το αποτέλεσμα έφτασε να θεωρείται απολύτως φυσιολογικό, στην κατάσταση που ήταν το «τριφύλλι».

Έναν χρόνο αργότερα, η ομάδα του Γιώργου Δώνη παίζει με τον Λεβαδειακό και φυσικά θέλει να γιορτάσει τα γενέθλια με την κατάκτηση των τριών βαθμών. Είναι στο χέρι της να νικήσει και να αρχίσει και πάλι να χτίζει ένα σερί νικών πριν έρθουν τα ντέρμπι. Το έχει ανάγκη για να εδραιωθεί στην πεντάδα, να μην δώσει δικαιώματα στους υπόλοιπους να πιστέψουν ότι μπορούν να του πάρουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά και να μην επιτρέψει στον Ατρόμητο να ξεφύγει. Η ισοπαλία σήμερα θα θεωρηθεί αποτυχία. Πέρσι θεωρήθηκε αναπόφευκτο κακό…

Η ομάδα φέτος λειτουργεί κανονικά. Σίγουρα δεν είναι ο Παναθηναϊκός που ονειρεύεται ο Δώνης, ο Νταμπίζας, οι ίδιοι οι παίκτες και πολύ περισσότερο ο κάθε οπαδός του. Είναι, όμως, μία ομάδα που σέβεται την ιστορία και τη φανέλα του συλλόγου. Στα 111 χρόνια του Παναθηναϊκού δεν είναι και το πιο ευχάριστο να λέμε ότι η τέταρτη και η πέμπτη θέση είναι το ταβάνι. Από τη μιζέρια του περασμένου έτους, ωστόσο, κάτι είναι κι αυτό.

Ο Παναθηναϊκός δεν αξίζει αυτά τα γενέθλια. Τα λες και θλιμμένα. Αλλά είπαμε σε σχέση με την περσινή καταστροφή… Ο Παναθηναϊκός αξίζει κάθε χρόνο να γιορτάζει με λαμπρότητα τη σημερινή μέρα. Και κάθε μέρα στο εξής. Έχει ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια και δεν πρέπει να αποτύχει. Απαγορεύεται να γίνουν ξανά βήματα προς τα πίσω. Σαφώς το «τριφύλλι» χρειάζεται χρήμα και όχι μόνο, για να διεκδικήσει ξανά την κορυφή. Για να μονιμοποιηθεί και πάλι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να δείξει στου Ευρωπαίους ότι παραμένει τεράστιο μέγεθος. Για να κάνει περήφανο τον κάθε Έλληνα φίλαθλο. Με τη νυν διοίκηση είναι απίθανο. Το σημαντικό, πάντως, είναι κάθε χρόνο να προχωράει μπροστά. Και θα έρθει η στιγμή που θα γιορτάζει τα γενέθλιά του, όπως αρμόζει στην ιστορία του. Με κάθε λαμπρότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ