Η κόκκινη «μηχανή» είναι δυναμίτης

Η κόκκινη «μηχανή» είναι δυναμίτης

Μεγάλη εμφάνιση των ερυθρόλευκων και χωρίς Φορτούνη, Γκιγιέρμε αλλά και Ομάρ. Με τους πειραιώτες να πιέζουν με «σφυροκόπημα» διαρκείας για να βρουν δίχτυα. Ένας Ολυμπιακός που δεν κοντράρεται ούτε από διαιτητικές αποφάσεις όπως αυτές του Κοτσάνη που δεν έδωσε πέναλτι στο… βόλεϊ του Ντομίνγκες.

Ο Ολυμπιακός έδειξε και στο παιχνίδι απέναντι στον Πανιώνιο γιατί όλοι αναγνωρίζουν την ανωτερότητα του και η εξήγηση είναι ποδοσφαιρική. Είναι η ομάδα που έχει καθολική υπεροχή στα παιχνίδια της, είναι η ομάδα που έχει δημιουργία ακόμα και όταν λείπουν οι δύο κορυφαίοι παίκτες της. Έλειπαν Φορτούνης και Γκιγιέρμε.

Χτύπησε νωρίς και ο Ομάρ. Η «μηχανή» όμως που λέγεται Ολυμπιακός συνεχίζει να δουλεύει και μάλιστα με φουλ ένταση. Γιατί πολύ απλά ο Ολυμπιακός έχει δουλέψει πολύ, γιατί έχει το ρόστερ για να συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις ακόμα και όταν απουσιάζουν οι καλύτεροι του παίκτες.

Οι ερυθρόλευκοι τους «έσκασαν» όλους με τη νίκη που πέτυχαν απέναντι στον Πανιώνιο. Και ήταν μια νίκη με επιτεύχθηκε με ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα κόντρα στον διαιτητή Κώστα Κοτσάνη, ο οποίος δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι σε χέρι του Ντομίνγκες στο 0-0.

Ο αμυντικός του Πανιωνίου έπαιξε… βόλεϊ στην περιοχή αλλά αυτό δεν ήταν πέναλτι για τον διαιτητή. Ίσως να μην ήταν πέναλτι για τον Ολυμπιακό αλλά να δίνονταν με… ευκολία σε άλλη ομάδα. Σημεία (επαναλαμβανόμενα) των καιρών και αυτά. Και της… εξυγίανσης βεβαίως. Ο Ολυμπιακός όμως βρήκε τους τρόπους για να πετύχει τον στόχο του. Κι έδωσε απαντήσεις παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Με τον Βασίλη Τοροσίδη να κάνει ματς βγαλμένο από την ερυθρόλευκη νιότη του. Με τον Ποντένσε και τον Νάτχο να έχουν αναλάβει τον ρόλο «μαέστρων» δίνοντας το τέμπο για την ερυθρόλευκη επίθεση. Και αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως ο Ολυμπιακός πίεσε τον Πανιώνιο χωρίς έλεος στο δεύτερο μέρος.

Και επίσης θα πρέπει να αναφερθεί κάποιος στο πολύ καλό παιχνίδι που έκανε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο διεθνής εξτρέμ των ερυθρόλευκων τα έκανε όλα στο ματς. Δημιούργησε φάσεις για τους συμπαίκτες του, απείλησε σε πολλές περιπτώσεις τον Κότνικ και τελικά κατάφερε να σκοράρει με πέναλτι το οποίο κέρδισε ο ίδιος μετά από εντυπωσιακό σλάλομ.

Ο Ολυμπιακός δεν «πιάνεται» από καμιά ομάδα και συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία. Έβαλε τέσσερα γκολ σε είκοσι λεπτά στον Πανιώνιο, παίζοντας χωρίς τους τρεις καλύτερους του παίκτες στην διάρκεια της σεζόν. Δεν το λες και μικρό επίτευγμα. Το αντίθετο μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν με σύγχρονο ποδόσφαιρο να προσφέρουν θέαμα που καμιά άλλη ομάδα δεν μπορεί να… φανταστεί.

Η κόκκινη «μηχανή» δουλεύει στο φουλ και είναι «δυναμίτης». Το απέδειξαν οι παίκτες του Μαρτίνς και στον αγώνα απέναντι στον Πανιώνιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ