Η ΑΕΚ έχει απόψε ένα «πρέπει» μπροστά της

Η ΑΕΚ έχει απόψε ένα «πρέπει» μπροστά της

Ξέρουν καλά στην ΑΕΚ ότι για πολλούς λόγους πρέπει να κερδίσουν το αποψινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Αν και δεν μου άρεσαν ποτέ τα επικολυρικά των «πολέμων» και των «μαχών» για το ποδόσφαιρο, το αποψινό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι. Για την ΑΕΚ και το ελληνικό πρωτάθλημα Για την ΑΕΚ σίγουρα έτσι όπως το «εισπράττω» τα τελευταία 24ωρα.

Η περσινή ανέντιμη αμφισβήτηση, τα όσα έγιναν τους τελευταίους μήνες με την ΑΕΚ να παρακολουθεί απλά δίχως παρεμβάσεις-φωνές το παραλήρημα της οικογένειας του ΠΑΟΚ (διοίκησης, προπονητή και παικτών) και η φετινή κακή πορεία της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα σε συνδυασμό με τον (τελευταίο) στόχο της 2ης θέσης, «φωτογραφίζουν» το τι σημαίνει για την ΑΕΚ το αποψινό 90λεπτο. Και δεν είναι λίγα…

Και στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών που ξέρουν ότι φέτος δεν έχουν δώσει το 100% και δεν έχουν τα αποτελέσματα βάση των δυνατοτήτων τους, όπως και για τον προπονητή που δεν κατάφερε μέχρι σήμερα νίκες στα ντέρμπι, αυτό θα μετρήσει πολύ για το πώς θα κατέβουν απόψε στο ντέρμπι.

Μαζί τους και περίπου 30.000 οπαδοί. Όχι γεμάτο, όχι γιορτή. Τρέλα για τη νίκη ναι… Όλα τα παραπάνω έχω «εισπράξει» τα τελευταία 24ωρα και αυτά περιμένω να δω απόψε. Δεν ξέρω πως θα βγει στο χορτάρι και στο αποτέλεσμα, αλλά επουδενί η ΑΕΚ δεν θα έχει την εικόνα των τελευταίων αγώνων με Πανιώνιο – Λεβαδειακό.

Η ομιλία του Μελισσανίδη, η κάψα των οπαδών να ζήσουν φέτος νίκη σε ένα ντέρμπι και δη με τον πρωτοπόρο των +14 βαθμών είναι ένα έξτρα κίνητρο για όλους εντός κλαμπ. Το αήττητο του ΠΑΟΚ σαφώς και δεν είναι φυσιολογικό και λογικό, αλλά είναι μια πραγματικότητα για όλους.

Και αυτός είναι το γκραν φαβορί για να το κατακτήσει. Και αυτό δεν αλλάζει. Ούτε με ήττα του απόψε. Και σαφώς δεν είναι πρόβλημα του ΠΑΟΚ αυτό, είναι πρόβλημα του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

Απλά απόψε η ΑΕΚ ξέρει ότι έχει μπει το «πρέπει» μπροστά. Όχι ως αυτοσκοπό απέναντι στον ΠΑΟΚ, διότι έχει άλλους δικούς της στόχους. Ούτε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό θέλει.

Έχει δικούς της στόχους να κυνηγήσει από εδώ και πέρα. Και απόψε πρέπει η φανέλα να μιλήσει. Όπως πέρυσι, όπως τόσα χρόνια σε τέτοια ντέρμπι. Η Πρωταθλήτρια είναι (ακόμη) αυτή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ