Τον παραδέχεται όλη η Ελλάδα

Τον παραδέχεται όλη η Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός είναι δεύτερος, αλλά… κρύβει την μπάλα. Και το ποδόσφαιρο υποβάλλει τα σέβη του σε αυτή την παράξενη αντίθεση.

«Νομίζω ότι για 60 λεπτά η ομάδα μας στάθηκε πολύ καλά στο γήπεδο, ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που παίζει εκπληκτικό ποδόσφαιρο». Τάδε έφη Άκης Μάντζιος στη συνήθεια που έγινε λατρεία στην φετινή Σούπερ Λιγκ. Σε μια «αλυσίδα» εγκωμίων, από ανθρώπους του ποδοσφαίρου που υποκλίνονται στην ικανότητα της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς.

Δεν είναι φυσικά το σερί των νικών και τα αποτελέσματα. Είναι το επίπεδο του ποδοσφαίρου που παράγει. Εκείνο που έχει φέρει σε σημείο το Καραϊσκάκη να τραγούδα «έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό» και ας είναι οι Ερυθρόλευκοι σταθερά δύο-τρία γεμάτα βήματα πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ των 17 νικών σε 18 ματς.

Προστέθηκε λοιπόν και ο τεχνικός του Πανιωνίου στην καταμέτρηση έπειτα από το 4-0. Από το ίδιο σκορ με το οποίο έφυγε και η ΑΕΛ την Τετάρτη με το κεφάλι σκυμμένο από το Φάληρο «Παίζαμε με την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας» είπε τότε ο δικός της προπονητής, ο Ιταλός Τζανλούκα Φιέστα. Και εκείνος, στον δεύτερο της βαθμολογίας υπέβαλλε τα σέβη του. «Έχω δει όλες τις ομάδες. Ο Ολυμπιακός είναι η πιο δημιουργική ομάδα του πρωταθλήματος» εξήγησε ο Γιώργος Δώνης μετά το ισόπαλο ντέρμπι αιωνίων στο Φάληρο (11/11). Από κοντά και ο Μαρίνος Ουζουνίδης της ΑΕΚ «Είναι μια ομάδα καινούργια, αλλά μου αρέσει αυτό που βλέπω. Προσπαθεί να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο» είχε πει στις 5 Οκτώβρη πριν το αντάμωμα του ΟΑΚΑ.

Ακόμη πιο άνετος ο Ντμίτρι Τσιγκρίνσκι, μιλώντας σε συμπατριώτες του Ουκρανούς, αρχές Δεκέμβρη μετά την κλήρωση των Ερυθρόλευκων με τη Ντιναμό για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ «Διάβασα κάποιες αντιδράσεις από τους ανθρώπους της ομάδας του Κιέβου μετά την κλήρωση και ένιωσα έκπληξη. Σημειώνουν ότι η ομάδα του Ολυμπιακού δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, με τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος να μην είναι ενδεικτικός της ποιότητας των ομάδων. Ο ΠΑΟΚ είναι στην πρώτη θέση, αλλά αυτή η ομάδα έχει πολλή τύχη και αρκετά παιχνίδια της τα κέρδισε με αυτόν τον τρόπο» ανέφερε ο σπουδαίος αμυντικός της Ένωσης.

«Η μόνη που μας πίεσε τόσο. Μια ταχύτατη ομάδα που τρέχει και πιέζει σε όλο το 90λεπτο. Πολύ δύσκολο να ανταποκριθούμε στον ρυθμό της» πρόσθεσε ο Γιώργος Παράσχος. Ο κόουτς του Αστέρα Τρίπολης (27/1) που λες και ήταν σε συνεννόηση με τον βοηθό του Γιώργο Κουπτσίδη που το ίδιο βράδυ -την περασμένη Κυριακή στη Τρίπολη- ήταν οριζόντιος και κάθετος «Ο Ολυμπιακός παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα». «Τέτοια πίεση δεν έχω ξαναδεί. Ο Ολυμπιακός παίζει την καλύτερη μπάλα στο πρωτάθλημα και είναι η καλύτερη ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει» πρόσθεσε και ο Παναγιώτης Μπάλας της ΑΕΛ την Τετάρτη.

Αν θέλετε και άλλους; Ο Μάκης Χάβος της Λαμίας μετά το 3-0 στο Φάληρο «ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός θα ερχόταν με το πόδι στο γκάζι. Ξέρουμε ότι παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε». Ο προπονητής της Ξάνθης, Μίλαν Ράσταβατς «Η διαφορά για εμάς ήταν στο επίπεδο της επιθετικότητάς μας. Είναι δύσκολο να αμύνεσαι καλά και να επιτίθεσαι ανάλογα. Για εμάς ήταν σκληρό και δύσκολο να τους κρατήσουμε μακριά». Ο κόουτς του Παναιτωλικού, Τραϊνός Δέλλας « Ο Ολυμπιακός είναι πολύ ποιοτική ομάδα που θεωρώ αυτή τη στιγμή ότι παίζει ένα ελκυστικό ποδόσφαιρο, γιατί έχει πολλούς τρόπους ανάπτυξης». Νωρίτερα ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης που είχε μιλήσει για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς από τον Σεπτέμβρη «παίζαμε με μία ομάδα διαφορετικού επιπέδου, μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα».

«Παίζοντας με τον Ολυμπιακό ξέρεις εξ αρχής πως θα είναι πολύ δύσκολα» επιβεβαίωσε στα μέσα Γενάρη (19/1) ο τέως τεχνικός του Λεβαδειακού, Τζουσέπε Σανίνο. Ακόμη και ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρότι έφυγε νικητής από το Καραϊσκάκη σε εκείνο το περίφημο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1 με 23-4 τελικές παραδέχθηκε πως «ήταν πολύ καλός ο Ολυμπιακός».

Αν ήταν λοιπόν κάτι σε… συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής; Θα είχε ήδη δώσει αποτέλεσμα από εκείνα που δεν αμφισβητούνται. Προπονητές και ποδοσφαιριστές των 11 από τους 15 αντιπάλους του Ολυμπιακού. Ε, δεν μπορεί για να το λένε κάτι παραπάνω θα ξέρουν για όσα συμβαίνουν στο χορτάρι. Εκεί όπου οι Πειραιώτες χορεύουν με τους αριθμούς. Έφτασαν στις 300 τελικές προσπάθειες στο πρωτάθλημα (15,8 ανά ματς), έφτασαν στις δέκα νίκες και στους 32 βαθμούς στα τελευταία 12. Μετά από εκείνο το ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη (21/10) που μοιάζει με τη νύχτα που κάποιος γύρισε το… κουμπί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ