Τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό (και για τον τίτλο) η ισοπαλία του ΟΑΚΑ

Τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό (και για τον τίτλο) η ισοπαλία του ΟΑΚΑ

Η… μετάφραση της μοιρασιάς ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και τα «δεδομένα» που αλλάζει στη Super League.

Σαν ποτήρι με νερό ως τη μέση. Κάπως έτσι μεταφράζεται αυτή η ισοπαλία και για τους… τρεις του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ που συμβιβάστηκαν στο 1-1 αλλά και τον Ολυμπιακό που σαν παρατηρητής περιμένει τη σειρά του για να μπει σε αυτόν τον χορό των σημαδιακών –διαδοχικών- αγώνων της Σούπερ Λιγκ που επί της ουσίας θα κρίνουν τα πάντα στις θέσεις 1 έως 3 της κατάταξης. Ήταν άμεσα ενδιαφερόμενοι και οι Ερυθρόλευκοι για αυτό το αποτέλεσμα. Έχει σημασία λοιπόν και στους δικούς τους «υπολογισμούς» για τη συνέχεια αυτή η μοιρασιά.

Ας το πάμε όμως βήμα-βήμα. Πως έχει η βαθμολογία έπειτα από την 19η στροφή: ΠΑΟΚ 51, Ολυμπιακός 45 και ΑΕΚ 37. Όπερ σημαίνει ότι στην πραγματικότητα οι Ερυθρόλευκοι μείωσαν τη διαφορά από την κορυφή (-6 από -8) και αύξησαν εκείνη από την τρίτη θέση (+8 από +6).  Πάνε λοιπόν στην Τούμπα την Κυριακή (10/2) για το ένα αποτέλεσμα που μπορεί να τους βάλει σε τροχιά διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Με νίκη μειώνουν πια στο -3 άρα σε απόσταση βολής. Και φυσικά μπορούν πλέον στα δέκα ματς που θα ακολουθούν να ολοκληρώσουν μια καταδίωξη που επί της ουσίας καιρό τώρα έμοιαζε ανέφικτη.

Θα το επιχειρήσουν λοιπόν αυτό το «διπλό» οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς με την φιλοδοξία ότι όντως θα τους ξαναβάλει στο κόλπο, έστω σε θέση αουτσάιντερ. Και την ίδια στιγμή θα ξέρουν πως όσα ρίσκα και αν πάρουν πια στη Τούμπα, έχουν θεμελιώσει μια σημαντική διαφορά από την τρίτη της βαθμολογίας που δεν θα τους αναγκάσει να κοιτάξουν πίσω τους. Ακόμη και αν χάσουν οι Ερυθρόλευκοι στη Θεσσαλονίκη, στη χειρότερη των περιπτώσεων θα έχουν +5 από την ΑΕΚ, και θα την φιλοξενούν την επόμενη αγωνιστική στο Φάληρο. Την ΑΕΚ που έτσι όπως τα έκανε απόψε, το μόνο που κατάφερε ήταν τελικά να σώσει το γόητρο. Να αποφύγει μια ήττα από τον αντίπαλο με τον οποίο βρίσκεται σε τεράστια αντιπαλότητα την τελευταία διετία. Κατά τα άλλα; Μάλλον θα πρέπει να στρέψει το κεφάλι της προς το κύπελλο. Διότι για να φτάσει πλέον έστω την δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα πρέπει να συμβούν πράγματα που δεν περνούν από το χέρια της.

Και ο ΠΑΟΚ; Ο Δικέφαλος του Βορρά τηρουμένων των αναλογιών πρέπει σίγουρα να είναι ικανοποιημένος. Με παίκτη λιγότερο για μια ώρα και να φεύγει από το ΟΑΚΑ με την αίσθηση ότι… έχασε μια νίκη και όχι ότι γλίτωσε μια ήττα, δεν το λες μικρό πράγμα. Η ομάδα του Λουτσέσκου που και το αήττητο διατήρησε και που με τη σειρά της ξέρει πλέον ότι φιλοξενώντας την Κυριακή τον Ολυμπιακό έχει δύο αποτελέσματα τίτλου στη φαρέτρα της. Νίκη θα σημαίνει πρόωρο… γύρο του θριάμβου (ανεβάζοντας τη διαφορά στο +9). Ισοπαλία θα είναι +6 άρα δικαίωμα να είναι δύο ματς μπροστά από τους διώκτες του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ