Αν δεν βοηθήσουν οι «ρεζέρβες», θα ζορίσει κι άλλο η κατάσταση

Αν δεν βοηθήσουν οι «ρεζέρβες», θα ζορίσει κι άλλο η κατάσταση

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα βήμα μπροστά στο Αγρίνιο και… δύο πίσω στη Λιβαδειά. Γιατί συνέχισε να μην παίζει ποδόσφαιρο και να μην παίρνει από τους παίκτες του αυτά που μπορούν πραγματικά να δώσουν.

Είναι λογικό αυτό που συμβαίνει στον Παναθηναϊκό. Έχουν τραβήξει πολύ κουπί συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές από την αρχή της σεζόν και δεν μπορούν να προσφέρουν στα… κόκκινα όταν παίζουν τόσα ματς μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε Κυριακή – Πέμπτη – Κυριακή – Τετάρτη – Κυριακή. Σε 14 μέρες, πέντε παιχνίδια. Με ταξίδια σε Λαμία, Αγρίνιο, Λιβαδειά. Με ένταση και πίεση για πρόκριση στο Κύπελλο και βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν είναι ούτε πολύ μεγάλο, ούτε πολύ ποιοτικό. Και όταν οι πιο ποιοτικοί παίκτες αρχίζουν να εμφανίζουν τέτοια σημάδια κούρασης, οφείλουν όσοι βρίσκονται από πίσω να έρθουν και να κάνουν εκείνοι τη διαφορά. Όμως μέχρι τώρα αυτό δεν γίνεται και ο Παναθηναϊκός παραμένει σε ένα δρόμο που τον οδήγησε εκτός πεντάδας, μετά και τη νίκη του Άρη επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Για παράδειγμα, ο Μακέντα που δείχνει εδώ και καιρό πως έχει ξεκάθαρο θέμα κούρασης και φαίνεται αυτό κυρίως στα άσχημα τελειώματά του, δεν έχει από πίσω ποδοσφαιριστή που να μπει και να παίξει όπως εκείνος. Ο Βέργος με τη Λαμία έχασε δύο άχαστα και μόνος του μας δίνει το δικαίωμα να μην τον θεωρούμε ακόμα ως παίκτη που μπορεί να βάλει κρίσιμα γκολ και να οδηγήσει την ομάδα.

Ο Καμπετσής, κάθε φορά που μπαίνει για να δώσει φρεσκάδα και πνοή στην επίθεση, παρουσιάζεται φλύαρος και χωρίς εμπνεύσεις. Έχασε κι αυτός γκολ που δεν χάνεται στη Λαμία και δείχνει περισσότερο «κομπλαρισμένος» παρά απελευθερωμένος και έτοιμος να καθιερωθεί. Σύμφωνοι, λείπει ρυθμός αλλά όταν σου δίνεται η ευκαιρία θα πρέπει να την εκμεταλλευτείς. Και πολλά από τα παιδιά που βρίσκονται από πίσω δεν την εκμεταλλεύονται.

Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να απουσιάζει ο Κάτσε και ο Παναθηναϊκός να παρουσιάζει αυτό το χάλι στον οργανωτικό τομέα. Να τα περιμένει όλα από τον Μπουζούκη και τον Χατζηγιοβάνη, να μην έχει εμπνεύσεις, να μην περνάει μια κάθετη πάσα. Ο Κουρμπέλης δεν είναι γι’ αυτή τη δουλειά, αλλά αυτό το ξέρουμε. Ο αρχηγός βοηθάει πολύ μεσοαμυντικά και δεν είναι για οργανωτής.

Αν αυτά τα παιδιά, ο Καμπετσής, ο Βέργος, ο Στάικος, ο Παντελάκης, ο Χατζηθεοδωρίδης, ο Εμμανουηλίδης και όσοι βρίσκονται από πίσω, δεν βοηθήσουν περισσότερο όταν μπαίνουν στο γήπεδο και δε φανούν πιο αποτελεσματικοί, τα «φαινόμενα» της Λιβαδειάς θα έχουν και συνέχεια. Και στο τέλος η ομάδα θα «σκάσει» στην προσπάθειά της να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ