Προπονητής… χαμένος στην μετάφραση

Προπονητής… χαμένος στην μετάφραση

Μια ΑΕΚ που δεν ήξερε πως να αναπτυχθεί και να πάρει τη νίκη και με παίκτη παραπάνω

Δεν ήταν η ΑΕΚ που περίμενα να δω. Καμία σχέση με ότι είχα οργανώσει στο μυαλό μου για το πως θα κατέβει η ΑΕΚ στο τελευταίο εντός έδρας ντέρμπι της στο ΟΑΑ. Και ειδικά μετά από δύο μέτριες εμφανίσεις με Πανιώνιο και Λεβαδειακό. Εκανε 47 σέντρες, αυτό δεν είναι οργανωμένο παιχνίδι. Με 47 σέντρες δεν είναι τρόπος να καταφέρεις να γυρίσεις ένα παιχνίδι από το 0-1.

Το γκολ που δέχθηκε η ΑΕΚ είναι «κρύο» μεν, αλλά ενδεικτικό του πως ξεκίνησε το ματς ως ψυχολογία. Μια κεφαλιά λάθος του Οικονόμου έγινε κόρνερ-«δώρο» στον ΠΑΟΚ. Ο Τσιγκρίνσκι μπήκε λάθος στην φάση με τον Μάτος, ο Αλεφ δεν υπήρχε στην θέση του και έγινε το 0-1 από τον Μαουρίσιο. Κόπια του γκολ που δεν μέτρησε στην Τούμπα πέρυσι. Και από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ με περίσσια ευκολία αμύνθηκε, ευνοήθηκε με την μη αποβολή του Σακχόβ και το πέναλτι που δεν δόθηκε και πέρασε «σβηστά» το ημίχρονο με την ΑΕΚ να μην ξέρει τι να κάνει.

Ο Ουζουνίδης άλλαξε το σύστημα, μπήκε με ρόμβο στο κέντρο και πίεσε περισσότερο τον ΠΑΟΚ. Περισσότερη πίεση, περισσότερες σέντρες. Εύκολη λεία για την άμυνα του ΠΑΟΚ. Και στην μία καλή σέντρα που πέρασε από τον Λιβάγια στον Πόνσε έγινε τον γκολ από τον μοναδικό σέντερ φορ που ξέρει να κάνει γκολ και την… υποψία φάσης.

Και μετά το γκολ η ΑΕΚ κατάφερε… να μην κάνει ούτε φάση για να απειλήσει τον Πασχαλάκη. Για να το πω πιο απλά: η εικόνα της ΑΕΚ, ο τρόπος που κατέβηκε, είναι ευθύνη του Ουζουνίδη. Και απόψε θαρρώ πως έχασε πόντους. Πολλούς.

Η ΑΕΚ έχασε τη δεύτερη θέση, έδωσε κάποιες ελπίδες στον Ολυμπιακό, μα πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ αφού δεν έχασε κλείδωσε κατά πολύ τον τίτλο. Ακόμη και σε περίπτωση ήττας του την Κυριακή. Και στα μάτια μου το έχει κατακτήσει. Εδώ και καιρό… Και μπράβο του. Τίποτε άλλο.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν σε 19 αγωνιστικές δεν έχει χάσει. Μεγάλη υπόθεση αυτό. Ο ΠΑΟΚ κοντεύει να το σηκώσει δίχως ήττας. Τεράστια υπόθεση αυτό. Δημιουργεί κάτι πολύ καλό και δυνατόν για τον ίδιο. Και αυτό θέλει ειδική διαχείριση και εμπειρία για να το κουμαντάρει. Μα δεν την έχει. Και αυτό φάνηκε μετά το τέλος του ματς.

Η αντίδραση του μικρού Σαββίδη και της συνοδείας του, η εικόνα τους πάνω στα δημοσιογραφικά τραπέζια να πετούν μπουκάλια, να σπρώχνουν κόσμο, τα ειρωνικά γελάκια του Γιώργου σε δημοσιογράφους και οπαδούς δεν συνάδουν με τον πρωτοπόρο και αυτόν που είναι στο +14 μετά από ένα πετυχημένο αποτέλεσμα. Και είναι συνέχεια της επίδειξης δύναμης που επιχειρήθηκε από πλευράς ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής. Συνεχίστηκε με τον τρόπο και την παρουσία του Ιβάν έξω από το ΟΑΚΑ (κάτι που δεν έκανε στο Καραϊσκάκη) και ακολούθως όλα όσα έγιναν μετά το τέλος.

Ευτυχώς τελείωσαν γρήγορα, όσα ξεκίνησαν. Ευτυχώς. Γιατί αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Και είναι άσχημο ο πρωτοπόρος ξανά φέτος να ρίχνει το βάρος με όσα κάνει εκτός ποδοσφαίρου. Κρίμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ