Δεν γίνεται να συγκριθούν με τον Ολυμπιακό

Δεν γίνεται να συγκριθούν με τον Ολυμπιακό

Η εικόνα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο μεταξύ τους ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, επιβεβαιώνει αυτό που παραδέχονται όλοι. Την ανωτερότητα του Ολυμπιακού, που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Κανείς δεν μπορεί να φτάσει στο επίπεδο απόδοσης των ερυθρόλευκων

Είδαμε λοιπόν και το ντέρμπι του ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, με τον δικέφαλο του Βορρά να πανηγυρίζει για την ισοπαλία στην έδρα της Ένωσης. Λογικό να αισθάνονται ικανοποιημένοι οι φιλοξενούμενοι από το αποτέλεσμα καθώς απέφυγαν την ήττα αν και για να είμαστε ακριβείς με τέτοια απόδοση που είχε η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε και ιδιαίτερα.

Ακόμα… σεντράρουν οι γηπεδούχοι για να βρουν φάση ν’ απειλήσουν τον Πασχαλάκη. Κι όσο σέντραραν οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη τόσο έδιωχνε ο Κρέσπο και ο Βαρέλα. Ποδόσφαιρο βγαλμένο από περασμένες δεκαετίες.

Έχει λοιπόν ενδιαφέρον να σταθούμε σ’ ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που αφορά την εικόνα του Ολυμπιακού και των δύο δικεφάλων. Το «αποτύπωμα» που αφήνουν οι ομάδες με την μέχρι στιγμής πορεία τους στην σεζόν. Δεν χωρά λοιπόν καμιά αμφιβολία πως ο Ολυμπιακός είναι πολύ μπροστά σε ότι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο που παίζει.

Είναι πολύ μπροστά σε ότι αφορά το θέαμα που παρουσιάζει, τον τρόπο με τον οποίο «παράγει» ποδόσφαιρο στα παιχνίδια του. Τον ρυθμό που έχει η ομάδα του λιμανιού και τις φάσεις που δημιουργεί στην αντίπαλη εστία. Το παραδέχονται όλοι.

Δεν είναι η δική μας αναφορά που επισημαίνει την συγκεκριμένη παράμετρο. Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού τα λένε, κάτι ξέρουν παραπάνω οι προπονητές και οι παίκτες των άλλων ομάδων.

Είδαν λοιπόν όλοι το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ και από πλευράς αγωνιστικής εικόνας είναι ένα ματς που λίγα λεπτά μετά το τέλος το έχεις κιόλας… ξεχάσει. Κι αυτό γιατί δεν είχε να προσφέρει το παραμικρό σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο που παρουσίασαν οι δύο ομάδες.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν παρουσιάζει στα παιχνίδια του ένα νέο προφίλ. Βγάζει νέες ιδέες στο χορτάρι, δημιουργεί συνεργασίες με ταχύτητα και το κυριότερο παίζει ασταμάτητα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Καμιά ομάδα του πρωταθλήματος δεν μπορεί να συγκριθεί με τους ερυθρόλευκους όσο και αν κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν μια διαφορετική εικόνα για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους. Την μπάλα που παίζει ο Ολυμπιακός δεν μπορεί ούτε καν να την «φανταστεί» άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα.

Δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τις άλλες ομάδες. Ούτε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μπορούν να φτάσουν στα επίπεδα που βρίσκεται η ομάδα του Πειραιά. Ξεκάθαρα πράγματα όσο και αν κάποιοι «εθελοτυφλούν». Μπάλα σαν αυτή που παίζει ο Ολυμπιακός δεν μπορούν να παίξουν. Δεν είναι κακό να παραδεχθούν την ανωτερότητα του Ολυμπιακού. Θα είχε μάλιστα ενδιαφέρον να βλέπουν όλα τα παιχνίδια των πειραιωτών για να αντιληφθούν πόσο μπροστά είναι η ομάδα του λιμανιού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ