Τα ηνία του πρωταθλήματος παραμένουν στον ΠΑΟΚ

Τα ηνία του πρωταθλήματος παραμένουν στον ΠΑΟΚ

Ο δικέφαλος έχει μπροστά του έχει ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για να διαλύσει τα τελευταία όνειρα του τελευταίου άλλου επίδοξου μνηστήρα για τον τίτλο.

Πάει και το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ για τον ΠΑΟΚ και τώρα πάει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα έχοντας το +6 στη βαθμολογία. Πρώτα βέβαια θα πρέπει να μείνει ο Δικέφαλος συγκεντρωμένος στον πρώτο προημιτελικού του Κυπέλλου με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη την Τετάρτη (6/2) για να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στη ρεβάνς της Τούμπας.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Στο Ολυμπιακό Στάδιο ο ΠΑΟΚ έμεινε όρθιος παρότι έπαιξε από το 32’ με παίκτη λιγότερο και πήρε τελικά ισοπαλία 1-1 από την ΑΕΚ. Η εικόνα του Δικέφαλου όσο ήταν στο γήπεδο 11 με 11 ήταν εξαιρετική. Προηγήθηκε, είχε τον έλεγχο και δεν απειλούνταν από την Ένωση. Χωρίς την αποβολή πιθανότατα θα κέρδιζε κι αυτό το παιχνίδι.

Παρότι δεν πήρε τελικά το τρίποντο, έδειξε μέταλλο, προσωπικότητα και χαρακτήρα παίζοντας για μια ώρα με λιγότερο παίκτη σε ένα ντέρμπι.

Ναι, αμύνθηκε μαζικά, αλλά τι έπρεπε να κάνει έχοντας αριθμητικό μειονέκτημα από το 32’ και ενώ προηγούνταν στο σκορ; Έπρεπε να κρατήσει λίγο περισσότερο την μπάλα, αλλά αυτό δεν το κατάφερε, ωστόσο είχε άψογη αμυντική λειτουργία με εξαίρεση μόνο την ολιγωρία στη φάση του γκολ του Πόνσε.

Ο ΠΑΟΚ έχει φέτος 17 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 19 αγωνιστικές, ενώ είχε κλείσει την περσινή χρονιά και με άλλες 5Χ5 νίκες. Συνολικά έχει σερί 24 ματς αήττητος στη Super League με 22 νίκες και δύο ισοπαλίες!

Το νούμερο είναι εντυπωσιακό αλλά για να έχει ουσία θα πρέπει ο Δικέφαλος να κερδίσει και τον Ολυμπιακό την προσεχή Κυριακή στην Τούμπα. Αν καταφέρει ο ΠΑΟΚ να επικρατήσει των ερυθρόλευκων θα τους αφήσει 9 βαθμούς πίσω 10 αγωνιστικές πριν το τέλος, έχοντας και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Αυτό θα είναι το πιο αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Ο ΠΑΟΚ δε χαλιέται τόσο και με ισοπαλία (θα κρατήσει το +6 και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας), αλλά θα κτυπήσει τη νίκη για να καθαρίσει το πρωτάθλημα και να μην αφήσει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της πρωτοκαθεδρίας του.

Για τον Ολυμπιακό θα είναι ένα ματς «do or die». Αν δεν κερδίσει θα πρέπει να περιμένει πάνω από δύο ήττες του ΠΑΟΚ για να τον περάσει, καθώς δε θα του αρκεί να τον πιάσει αφού ο Δικέφαλος θα έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Χωρίς διπλό στην Τούμπα ο Ολυμπιακός μάλλον αποχαιρετά οριστικά τον τίτλο, ειδικά αν χάσει.

Κι αν κερδίσει; Τότε θα μειώσει τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ στους 3 βαθμούς αλλά πάλι θα πρέπει να περιμένει κι άλλα στραβοπάτημα του Δικέφαλου για να τον περάσει και ο ίδιος να κάνει άλλες 10Χ10 νίκες.

Με απλά λόγια ο ΠΑΟΚ θα κρατάει τις τύχες στα χέρια του ακόμη και σε περίπτωση ήττας, απλά θα βρεθεί πιο κοντά του η ομάδα που τον κυνηγάει. Αντίθετα ο Ολυμπιακός ακόμη κι αν κερδίσει, πάλι θα πρέπει να περιμένει να χάσει κάπου ακόμη ο πρωτοπόρος (πολύ δυνατός και σταθερός φέτος) ΠΑΟΚ και δε θα εξαρτάται πάλι μόνο από τα δικά του αποτέλεσμα ο τίτλος.

Ο ΠΑΟΚ κρατάει τα ηνία του πρωταθλήματος γερά στα χέρια του και μπροστά του έχει ένα ντέρμπι για να διαλύσει τα τελευταία όνειρα του τελευταίου άλλου επίδοξου μνηστήρα για τον τίτλο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ