Μετά την φωτιά του Προμηθέα, φωτιά και λάβα το Λαύριο

Μετά την φωτιά του Προμηθέα, φωτιά και λάβα το Λαύριο

Φωτιά ο Προμηθέας, «φωτιά και λάβα» το Λαύριο! Το δίδυμο, που ομορφαίνει το εφετινό πρωτάθλημα της Α1 και είναι κάτι ανάλογο με ό,τι οι Ατρόμητος και Πανιώνιος στην Σούπερ Λίγκα!

Το Λαύριο, με την πανάξια νίκη κατά της ΑΕΚ (80-72), ομοιογενής προέκταση του Προμηθέα- για τον οποίο αντιστρέψαμε τον μύθο και γράψαμε, στο tο10.gr , κατά την ίδια ημέρα του «70-40» , πως «Ένας τιτάνας έβαλε τα δεσμά στον θεό του πολέμου και τον τιμώρησε, με την ακινητοποίηση του όχι στον Καύκασο, αλλά στον Όλυμπο»…

ΚΟΙΤΑΖΕΙΣ τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος , μετά την διεξαγωγή και της 7ης αγωνιστικής, και διακρίνεις αμέσως, σαν με υπογράμμιση από μπλε μαρκαδόρο, ότι: 3ος Προμηθέας, 6-1 νίκες, 13 βαθμούς και 4ο Λαύριο, 5-2 νίκες, 12 βαθμούς…

ΦΥΣΙΚΑ στα δύο πρώτες θέσεις ο αήττητος Παναθηναϊκός και μετά ο Ολυμπιακός, με ακριβώς ίδια αποτελέσματα και βαθμούς …όχι με ένα, από τους ΑΕΚ-Άρη-ΠΑΟΚ, αλλά τον Προμηθέα! Δεν είναι τόσο η καλύτερη διαφορά πόντων (578-435, έναντι 571-519) , που αναφέρουμε τον Ολυμπιακό δεύτερο και όχι τον ισόβαθμό Προμηθέα, όσο είναι η ουκ άνευ πραγματικότητα, ότι η «ερυθρόλευκη» ομάδα αποτελεί ευρωπαϊκή οντότητα , ενώ η ομάδα από την Πάτρα μόλις τώρα «δρασκελίζει» την γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου και υψώνει το ανάστημα της προς την τριάδα, η οποία υποτίθεται ,πως ακολουθεί τους δύο Ευρωλιγκάτους!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μόνο ο τιτάνας Προμηθέας, που «έχει βάλει φωτιά στα καλάθια»! Είναι και ο εκπρόσωπος της εργατούπολης της Αττικής, που έχει βγάλει «ευγενές υλικό» από τα περίφημα μεταλλεία του! Το Λαύριο καθυπόταξε την «βασίλισσα», σε βάρος της οποίας προηγούταν αμέσως μετά το τζάμπολ και χωρίς ούτε για δευτερόλεπτο να βρεθεί πίσω στο σκορ. Με τον κόουτς κ.Σερέλη να δηλώνει περήφανος «Ήταν η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της ομάδας μας»!

ΦΩΤΙΑ ο Προμηθέας, «φωτιά και λάβα» το Λαύριο! Το δίδυμο, που ομορφαίνει το εφετινό πρωτάθλημα της Α1 και είναι κάτι ανάλογο με ό,τι οι Ατρόμητος και Πανιώνιος στην Σούπερ Λίγκα!

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ, που αναδεικνύει την εξής πολύ μεγάλη αλήθεια: Οι ΑΕΚ-΄Αρης-ΠΑΟΚ παραμένουν σε πολύ μεγάλη απόσταση, από τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. «Δεν τους επιτρέπεται» ούτε γι΄ αστείο να λένε, πως είναι ανταγωνιστικοί των «ερυθροπράσινων». Γιατί ΟΣΦΠ και ΠΑΟ με πλήρη αυτοσυγκέντρωση και με τα τωρινά αγωνιστικά δεδομένα, ουδέποτε μπορούν να ηττηθούν, από τους Λαύριο και Προμηθέα. Ενώ οι τρεις , που βρίσκονται αυτή την στιγμή από τη 5η ως την 7η θέσεις (κι ενώ ο 10βαθμος Άρης συνοδοιπορεί με τους Κολοσσό, ΓΣΛ Φάρο, Κόροιβο) χάνουν στο «Δ.Τόφαλος» και στο Λαύριο.

ΑΣΦΑΛΩΣ δεν χρειάζονταν τα «70-40» και «80-72» για να εξαγόταν το πιο πάνω συμπέρασμα. Δηλαδή, πως οι τρεις θεωρητικά «δεύτερες δυνάμεις» του πρωταθλήματος δεν μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Το βλέμμα τους φτάνει το πολύ ως τη μέση του σώματος. Δεν ξεγελάει το πρόσφατο αποτέλεσμα, που η ΑΕΚ απέκλεισε , ως γηπεδούχος (δηλαδή με τους οπαδούς της μόνο στις εξέδρες του ΟΑΚΑ) τον αγωνιστικά συγκάτοικο της Παναθηναϊκό. Μία φορά στις πάρα πολλές τόσες μπορεί να συμβεί αυτό, είναι από τις εξαιρέσεις, που παρεισφρέουν σε ένα κανόνα.
Μοιάζει με αυτό το «από 13 βαθμούς έχουν Ολυμπιακός και Πορφύρας»… Μα η πειραϊκή ομάδα έχει τη μία ήττα από τον Παναθηναϊκό, όχι από τους Πατρινούς ή τους Λαυριώτες , από τους οποίους οι τρεις με το τεράστιο όνομα και την ανάλογη παράδοση υποκύπτουν ανά πάσα στιγμή. Και χωρίς πλέον να αντιμετωπίζεται ως «βόμβα μεγατόνων», όπως συνηθιζόταν κι αναγραφόταν στα αθλητικά πρωτοσέλιδα, σε προηγούμενες εποχές, το «χουνέρι» όπως το τωρινό του Άρη και της ΑΕΚ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ από την 7η αγωνιστική του μπασκετικού πρωταθλήματος γράφτηκαν στο τετράδιο τα ακόλουθα μαθήματα ή αλλιώς έγιναν οι επιβεβαιώσεις: α) Οι ΑΕΚ-Άρης- ΠΑΟΚ δεν μπορούν να πλησιάσουν τους «πρασινοκόκκινους» και να στηρίξουν την σε κάθε σεζόν ίδια φιλολογική σκόπευση τους για «σφήνα ανάμεσα στις δύο Ευρωλιγκάτες υπερδυνάμεις» , β) Παραμένει η απόσταση των τριών, από τους δύο μόνιμα κορυφαίους, αλλά περιορίζεται η διαφορά ανάμεσα στους μεσαίους και στους Α-Α-Π ,γ) Από το έμψυχο υλικό των τριών δεν ξεπηδάει , έστω κάποιος σούπερ σταρ, που να κάνει την διαφορά και να κυκλοφορήσει την ομάδα σε εθνική οδό, αντί σε παράπλευρο χωματόδρομο, όπως συμβαίνει π.χ. με τους Σπανούλη- Πρίντεζη- Παπανικολάου και Καλάθη- Παππά , δ) Οι ξένοι είναι ,λόγω μετριότητας ή και πενιχρότητας,. «ασανσέρ» π.χ. όπως, στο Λαύριο, οι «Ενωσίτες», όπου στα δίποντα σουτ είχαν το θλιβερό ποσοστό Χάρις 1-9 , Τζέϊμς 1-7 , Γκριν 1-5, Μπάρλοου 0-1 κι ενώ από τους νικητές π.χ. Ούϊγκς είχε 7-10!

Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ και όχι μόνο, από τους «επιτήδειους», να πέφτει σύννεφο. Οι Αρειανοί να επιλέγουν για «μαύρο πρόβατο» τον Μπρεντ Πετγουέι. Ενώ για τους μπασκετόφιλους της ΑΕΚ να μένει, για παρηγοριά, ότι τον άλλο μήνα θα προβληθεί στους αθηναϊκούς κινηματογράφους, η ταινία του Τάσου Μπουλμέτη , η «1968» ( παρεμπιπτόντως με τη δική μας αφεντιά να έχει αποδεχτεί σχετική παράκληση κι εντελώς αφιλοκερδώς να έχουμε διαθέσει ένα ολόκληρο πρωϊνό, στο Καλλιμάρμαρο, για να δώσουμε υλικό, από τις απέραντες ζωντανές , άμεσες, αναμνήσεις μας, προς τον ενθουσιασμένο , από το αποτέλεσμα, επίλεκτο σκηνοθέτη…)!

εργατούπολη , η οποία βγάζει το τίμια ψωμί της από τα μεταλλεία, ότι είναι (ακόμη) στα όρια της ελληνικής πραγματικότητας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ