Ο Παναθηναϊκός στερήθηκε την πολυτέλεια της γκέλας

Ο Παναθηναϊκός στερήθηκε την πολυτέλεια της γκέλας

Η απογοητευτική εμφάνιση στη Λιβαδειά, βγάζει στην επιφάνεια το -6 και την πίεση που έχουν αυτά τα παιδιά.

Ο Παναθηναϊκός από την αρχή της σεζόν κουβαλάει το -6, που του φόρτωσε ο μεγαλομέτοχος Γιάννης Αλαφούζος.

Με τις έξι νίκες σε επτά ματς πρωταθλήματος στην αρχή αυτό ξεχάστηκε. Διάβαζα, βέβαια και άκουγα παράλληλα δηλώσεις  ότι έσβησε το -6… Τι εννοούσαν; Ότι πήρε ο Παναθηναϊκός πίσω τους βαθμούς; Όχι φυσικά. Στην αφέλειά τους το ανέφεραν όλοι. Από την αρχή της σεζόν κι όταν όλοι έπλεαν σε πελάγη ευφορίας, τόνιζα ότι αυτό το -6 θα κρατάει συνεχώς πίσω την ομάδα. Θα αποτελεί τροχοπέδη. Πολύ απλά γιατί το ρόστερ του «τριφυλλιού» δεν έχει την ποιότητα να κάνει σερί νίκες. Ήταν δεδομένο ότι θα έρθουν τα άσχημα αποτελέσματα που βλέπουμε εντός του 2019.

Η αλήθεια είναι ότι δεν τα περίμενα τώρα. Πίστευα ότι πιο νωρίς στα ντέρμπι μπορεί να έρθουν κακές εμφανίσεις. Αλλά τότε οι παίκτες έβγαζαν, πάθος, μαχητικότητα. Στα πιο εύκολα ματς δείχνουν να έχουν ξεθυμάνει. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Στην αρχή της περιόδου το -6 αντί να φορτώσει πίεση κι άγχος στη νεανική ομάδα του Γιώργου Δώνη, λειτούργησε ως άγνοια κινδύνου. Ήταν ξεκίνημα, υπήρχε ενθουσιασμός κι έκατσαν και τα αποτελέσματα. Οι παίκτες ήταν φρέσκοι και βλέπαμε ωραία πράγματα στο χορτάρι.

Όσο κυλάει η σεζόν, όμως, οι αντίπαλοι προσαρμόστηκαν, γνωρίζουν τα δυνατά κι αδύναμα σημεία του Παναθηναϊκού και τον αντιμετωπίζουν ανάλογα. Υπολογίστε ότι παίκτες βαρόμετρα έχουν κουραστεί, δεν έχουν τις εμπνεύσεις που υπήρχαν στην αρχή και προσθέστε και τις απουσίες ανά παιχνίδι από τιμωρίες και τραυματισμούς. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να στερείται παίκτες. Θα πει κάποιος φταίνε οι απουσίες 1-2 τιμωρημένων που δεν νίκησε η ομάδα στη Λιβαδειά ή που πήραν ανάσες με την ΑΕΛ οι Χατζηγιοβάνης, Κάτσε; Σίγουρα δεν είναι αυτός ο λόγος. Αλλά παίζει ρόλο. Πολύ απλά διότι υπάρχουν αρκετοί παίκτες που δεν είναι σε φόρμα.

Πάμε, λοιπόν, στο ματς με τον Λεβαδειακό. Ο Παναθηναϊκός είναι αλήθεια ότι ξεκίνησε πολύ καλά. Κυκλοφορούσε ωραία τη μπάλα, απλώς δεν είχε τη σωστή τελική πάσα για να βγάλει τελικές. Είχε ένα σουτ του Μακέντα και ένα δοκάρι του Κουρμπέλη από στημένη φάση (ήταν σε θέση οφσάιντ ο αρχηγός). Και μετά το 30’ σαν να έπεσε ο διακόπτης. Οι γηπεδούχοι που έως το 30’ δεν μπορούσαν ουσιαστικά να περάσουν τη σέντρα, στο δεύτερο ημίχρονο έμοιαζαν να έχουν τον έλεγχο κι αν πόνταρες τα χρήματά σου στο ποιος θα σκοράρει πρώτος, περισσότερο μπορεί να σκεφτόσουν την ομάδα της Βοιωτίας, παρά το «τριφύλλι».

Ο κακός Παναθηναϊκός, λοιπόν, πέταξε δύο βαθμούς με μία αποκαρδιωτική εμφάνιση ειδικά στο β’ 45λεπτο. Μία κακή εμφάνιση ανάλογη με το ματς εναντίον της ΑΕΛ ή των πρώτων ημιχρόνων με την Ξάνθη και τη Λαμία (σε πρωτάθλημα και κύπελλο, εντός κι εκτός). Εντός του 2019 το «τριφύλλι» έχει ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο με την Ξάνθη, ένα υποφερτό δεύτερο ημίχρονο με τη Λαμία στο κύπελλο (και λίγο στην παράταση), ένα ημίωρο στη Λιβαδειά και στα υπόλοιπα ματς, άντε να ξεχωρίσεις 2-3 δεκάλεπτα.

Η ισοπαλία με τον Λεβαδειακό, όμως, ήρθε στο χειρότερο σημείο. Όπως έμοιαζε με τον Παναιτωλικό να έχει έρθει την κατάλληλη στιγμή η νίκη, έτσι και τώρα το «Χ» έρχεται σε κακό timing. Ο Παναθηναϊκός είχε καλή ψυχολογία και την ευκαιρία να χτίσει ένα σερί νικών. Αντί να συμβεί αυτό πέταξε δύο βαθμούς και βρέθηκε εκτός πεντάδας, αφού τον προσπέρασε ο Άρης. Οι «πράσινοι τη μέρα των γενεθλίων του συλλόγου έβαλαν δύσκολα στον εαυτό τους.

Στο θεωρητικά πιο εύκολο ματς του προγράμματος που έχουν μπροστά τους, δεν νίκησαν. Δεν έκαναν έστω μία πειστική εμφάνιση. Κι αυτό επηρεάζει την αυτοπεποίθηση όλων. Τώρα ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στα Γιάννινα, που μετά και την ήττα από τον Άρη θα δουν την αναμέτρηση ως τον αγώνα της χρονιάς. Ο πάντα επικίνδυνος Αστέρας Τρίπολης έρχεται στο ΟΑΚΑ και κατόπιν το «τριφύλλι» πηγαίνει στη Νέα Σμύρνη, όπου δυσκολεύεται σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια. Κι ακολουθούν τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό. Μία εξάδα φωτιά.

Η πέμπτη θέση πλέον είναι επισφαλής. Κι αυτό λόγω του -6. Ο Παναθηναϊκός κανονικά θα είχε 34 βαθμούς και θα ήταν τέταρτος έναν βαθμό πάνω από τον Ατρόμητο και τρεις πίσω από την ΑΕΚ. Τώρα είναι έκτος, έναν πίσω από τον Άρη, είδε τους Περιστεριώτες να απομακρύνονται στους πέντε βαθμούς και τον Παναιτωλικό να μειώνει ξανά στους δύο.

Το -6 έβαλε πίεση στην ομάδα κι αυτό φαίνεται τώρα που δεν έρχονται οι νίκες. Ο Παναθηναϊκός στερήθηκε την πολυτέλεια ενός ή δύο αρνητικών αποτελεσμάτων. Έχασε τη δυνατότητα να έχει πιο άνετη την πεντάδα και να παίξει πιο απελευθερωμένα. Γεγονός που θα τον βοηθούσε να αποδώσει καλύτερο ποδόσφαιρο, ώστε να φέρει κόσμο στο γήπεδο. Στον αντίποδα, μπορεί να βγει και κάτι καλό. Κάτι που τονίζω μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο, που πραγματικά σόκαρε τον οργανισμό του Παναθηναϊκού. Θα φανούν στα δύσκολα οι αντοχές της ομάδας και είναι η ευκαιρία αυτά τα παιδιά να σκληραγωγηθούν, να ωριμάσουν και να εξελιχθούν πιο γρήγορα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ