Η απόδειξη ότι θέλει χρήμα και ποιότητα ο Παναθηναϊκός

Η απόδειξη ότι θέλει χρήμα και ποιότητα ο Παναθηναϊκός

Η φετινή πορεία είναι προάγγελος και για τη νέα αν δεν μπει χρήμα, ώστε να έρθουν πιο ποιοτικοί παίκτες.

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού γνωρίζαμε εξαρχής ότι έχει αδυναμίες. Το καλό ξεκίνημα εξέπληξε τον περισσότερο κόσμο, αλλά η συνέχεια δυστυχώς φανερώνει την αλήθεια.

Η φετινή ομάδα είναι ξεκάθαρο ότι έχει δυνατότητες, αλλά όχι αυτές που θα ήθελαν ο προπονητής, ο τεχνικός διευθυντής και ο κόσμος του συλλόγου. Το «τριφύλλι» παλεύει για να μπει στην πεντάδα και αυτός ήταν ο στόχος από το ξεκίνημα. Με τις νίκες στην αρχή και την εικόνα του Παναθηναϊκού στα ντέρμπι, όλοι στην ομάδα έθεσαν στόχο και το κύπελλο, ενώ κι οι οπαδοί δικαίως αναρωτήθηκαν γιατί να μην φτάσει το «τριφύλλι» όσο πιο μακριά στον θεσμό.

Ο αποκλεισμός σοκ στο κύπελλο πλήγωσε την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών και πάγωσε τον κόσμο. Με τα συνεχόμενα ματς τον Γενάρη, ωστόσο, φάνηκε και κάτι ακόμα. Ότι το γκρουπ ενδεχομένως να μην είχε τις αντοχές ν’ αντεπεξέλθει σε δύο διοργανώσεις. Θεωρώ ότι θα ήταν ό,τι καλύτερο να περάσει ο Παναθηναϊκός. Θα είχαν μεγάλο κίνητρο οι παίκτες για διάκριση, ο ανταγωνισμός με τα σερί δύσκολα θα τους έκανε πιο δυνατούς και ο κόσμος θα ήταν πιο ζεστός στην προοπτική ενός τίτλου.

Εδώ, ωστόσο, έρχεται το αλλά. Κρίνοντας από την εικόνα στα δύο ματς με τη Λαμία (του πρωταθλήματος και της ρεβάνς, διότι το πρώτο του κυπέλλου έγινε σε πισίνα), με την ΑΕΛ, τον Παναιτωλικό, όπου ο Παναθηναϊκός ήταν απλά σοβαρός, πειθαρχημένος κι όχι εντυπωσιακός και το κακό δεύτερο ημίχρονο στη Λιβαδειά, η ομάδα δεν έχει τις απαραίτητες αντοχές για τρεις αγώνες σε οκτώ μέρες. Και λογικά δεν θα τις είχε κι αν προκρινόταν, όσο μεγάλο κι αν ήταν το κίνητρο.

Ας υποθέσουμε ότι ο Παναθηναϊκός περνούσε το εμπόδιο της Λαμίας και τον έφερνε η κλήρωση αντίπαλο του Ολυμπιακού. Ή ακόμα και του Αστέρα Τρίπολης ή του Ατρόμητου. Μπορεί οι παίκτες του Δώνη να έπαιρναν ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς, όμως, είναι πολύ πιθανό να το πλήρωναν στο πρωτάθλημα. Θα είχαν παιχνίδι αυτή τη Τετάρτη και το Σάββατο ή την Κυριακή θα έπαιζαν στην πόλη της Ηπείρου, σε ένα ματς που ο αντίπαλος το βλέπει ως τελικό.

Δείτε τώρα και τις απουσίες. Στα Γιάννινα δεν παίζουν οι τιμωρημένοι Μακέντα, Κάτσε. Με τόσο σημαντικές απώλειες και την κούραση να εντείνεται, είναι αμφίβολο αν θα μπορούσε να αντέξει το συγκεκριμένο γκρουπ. Οι Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης έχουν σκάσει, ο Ινσούα έχει σκαμπανεβάσματα τελευταία, ο Κουρμπέλης παίζει στα όριά του.

Στο κύπελλο, λοιπόν, μπορεί να προχωρούσε ο Παναθηναϊκός, στο πρωτάθλημα μπορεί να το πλήρωνε με απώλειες βαθμών. Και στο τέλος να έχανε και τους δύο στόχους. Να σταματούσε κάποια στιγμή στο κύπελλο λόγω κούρασης κι έλλειψης ποιότητας σε σχέση με τους αντιπάλους και να έμενε πίσω και στη μάχη της πεντάδας.

Αυτό δεν θα το μάθουμε πλέον, αλλά η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Η ομάδα θέλει χρήμα και περισσότερες ποιοτικές λύσεις. Η άδεια εννοείται ότι πρέπει να εξασφαλιστεί, ώστε να μην έχει ο Παναθηναϊκός πάλι αφαίρεση βαθμών και περιορισμούς στις μεταγραφές. Είναι υποχρέωση της διοίκησης, εκτός από το να ρίχνει σταδιακά το χρέος, να δυναμώσει και την ομάδα. Καταλαβαίνω ότι αυτό με τον Αλαφούζο είναι απίθανο. Αλλά όσοι ηγούνται του γκρουπ, θα πρέπει να είναι ξεκάθαροι προς τον κόσμο.

Αν δεν ενισχυθεί σημαντικά το ρόστερ δύο καρπούζια σε μία μασχάλη δεν μπορεί να χωρέσει. Αυτό αποδεικνύεται φέτος. Δεν πέφτει κανείς από τα σύννεφα φυσικά. Ούτε περιμέναμε από τη φετινή ομάδα θαύματα. Απλώς η κατάσταση, όσο ο Παναθηναϊκός δεν διεκδικεί δηλαδή μεγαλύτερους στόχους, θα κουράζει τον κόσμο.

Ο Δώνης έκανε πρόσφατα αναφορά στη προσέλευση των θεατών στο ΟΑΚΑ. Δυστυχώς αυτό δεν θα αλλάξει αν δεν έρχονται συνεχώς νίκες. Το έχουμε ξαναπεί. Είναι η ελληνική νοοτροπία. Στις νίκες όλοι παρόντες στο γήπεδο, στις ήττες και τις ισοπαλίες σπίτι τους. Τουλάχιστον ας επιστρέψει η ομάδα στη Λεωφόρο, για να υπάρχει περισσότερη ζεστασιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ