Το all in με τον Νάτχο

Το all in με τον Νάτχο

Ο Πέδρο Μαρτίνς το σκέφτεται. Μια εντεκάδα με Νάτχο, Φορτούνη, Ποντένσε, Λάζαρο και Γκερέρο. Σχήμα για να πληρώσεις εισιτήριο για τη… Τούμπα!

Με τον Σολδάνο στο εξώφυλλο. Σε ένα ματς από εκείνα που αν δεν στραβώσουν τα ξεχνάς με την τέλεση τους. Και για τον Ολυμπιακό δεν στράβωσε. Φρόντισε ο Αργεντινός, που το απόγευμα στη Λαμία έδωσε το δικαίωμα σε πολλούς να καταλάβουν γιατί η περίπτωση του έγινε σίριαλ μέχρι να ντυθεί στα Ερυθρόλευκα.

Ένα ικανοποιητικό πρώτο δείγμα γραφής, στην πρώτη του φορά σε εντεκάδα. Και ας ήταν σχήμα που έπαιξε μαζί πρώτη φορά στην προπόνηση της Τρίτης. Σίγουρα ψυχολογική «ντόπα» για τον ίδιο, που προφανώς έχει ήδη καταλάβει πως βρίσκεται σε μια ομάδα που θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ ώστε να βγει στην βιτρίνα της. Λωρίδα ασφαλείας για την ομάδα στο μονοπάτι του κυπέλλου, που έχει δρόμο μπροστά.

Και κάπου εδώ; Η ώρα για τα σοβαρά. Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Τα δύο ματς με τη Ντιναμό Κιέβου που είναι βαρύτερα στη ζυγαριά της λογικής και της πρόκλησης για αυτό το «παραπάνω» στην Ευρώπη. Ο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του, το πιστεύουν όμως. Νιώθουν ότι μπορούν να τα πετύχουν όλα. Ακόμη και να φέρουν τα πάνω-κάτω σε ένα πρωτάθλημα που για τους πολλούς και ψύχραιμους παρατηρητές έχει τελειώσει σχεδόν πριν την εκκίνηση του.

Από τη στιγμή που θέλουν λοιπόν να το προσπαθήσουν δεν μπορεί να τους το απαγορεύσει κανείς. All in. Και όπου βγει…

Ο Πορτογάλος άφησε στην Αθήνα τον Φορτούνη, τον Λάζαρο, τον Τοροσίδη, τον Βούκοβιτς, τον Γκιγιέρμε, τον Σα. Η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή του όμως ήταν η απόφαση να αφήσει στην παρέα και τον Νάτχο. Το έκανε για την Τούμπα ή για την επίσκεψη της Ντιναμό στο Φάληρο; Λογικά ο Ισραηλινός μπορεί μάξιμουμ σε αυτά τα δύο 120΄ και ο προπονητής του, το σκέφτεται. Που θα ξοδέψει την περισσότερη βενζίνη, θα το μάθουμε την Κυριακή.

Ο Νάτχο την Τούμπα την ξέρει καλά. Όπως ο Τόρο και ο Λάζαρος. Το Σάββατο με τον Πανιώνιο δίχως Φορτούνη ήταν εκείνος που «σχεδίασε» τα πάντα στο χορτάρι. Βρίσκεται σε «γεμάτο φεγγάρι. Και σίγουρα θέλει να αποδείξει ότι μπορεί, όχι μόνο σαν 12ος.

Οι δύο τους βρέθηκαν μαζί στην εντεκάδα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πριν όμως ο Φορτούνης να «παρκάρει» στην κορυφή της επίθεσης. Προτού πάρει μορφή αυτό το 4-4-2 με τον Γκερέρο, εκείνο το βράδυ κόντρα στη Μίλαν. Το δείγμα με τους Πράσινους δεν ήταν ικανοποιητικό. Για αυτό και δεν τους προέκυψε ξανά να χωρέσουν στο ίδιο σχήμα.

Να πάει ο Ολυμπιακός στη Θεσσαλονίκη με Γκιγιέρμε, Νάτχο, Ποντένσε, Λάζαρο, Φορτούνη και Γκερέρο στην ίδια εντεκάδα; Φουλ επίθεση σε μια μάχη που ο μοναδικός στόχος είναι η νίκη; Είναι φιλόδοξο, αλλά την ίδια στιγμή και εναρμονισμένο με τις «συνθήκες» του ματς.All in και εδώ…

Πληρώνεις εισιτήριο για να το δεις. Αναλαμβάνεις όμως και το ρίσκο. Γιατί χωρίς τα χιλιόμετρα του Καμαρά στον άξονα, το πράγμα μπορεί να εξελιχθεί σε… βόλει. Μόνο άμυνα και επίθεση! Θα ακολουθούσε ο ΠΑΟΚ σε ένα τέτοιο στιλ; Η επιθυμία της Τούμπας προφανώς και λέει «ναι». Ο Λουτσέσκου; Το συνηθίζει σπάνια. Το έκανε στον τελικό του κυπέλλου. Σε κανένα άλλο ντέρμπι όμως ως εδώ (εντός και εκτός) δεν μπήκε σε τέτοια λογική. Και η δική του απόφαση θα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για το ενενηντάλεπτο που θα δούμε την Κυριακή.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ