Βουτιά στα γκολ!

Βουτιά στα γκολ!

Στην… πισίνα της Λαμίας ο Μαρτίνς βρήκε κι άλλους σκόρερ ενόψει των σημαντικών αγώνων που ακολουθούν…

Να το πάμε ανάποδα; Θα μπορούσε η ενδεκάδα που παρέταξε ο Μαρτίνς στην Λαμία, για το παιχνίδι του κυπέλλου να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα;

Σε… στεγνό αγωνιστικό χώρο δεν θα μας φαινόταν και τόσο παράλογο, έτσι δεν είναι; Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο Πορτογάλος τεχνικός είχε στείλει μία ανάλογη στο Μιλάνο και συμπτωματικά ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί μέχρι τώρα τρία γκολ μόνον από την Μίλαν και την Λαμία.

Συμβαίνουν κι αυτά στο ποδόσφαιρο, όμως το τεστ ήταν θετικό για την επίθεση και αρνητικό για την άμυνα. Προφανώς και δεν είναι απλό για τον Χουτεσιώτη να παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα όταν παίζει κανένα ματς του κυπέλλου και για αυτό δεν μπόρεσε να έχει τη σωστή αντίδραση όταν τον «πούλησε» η μπάλα.

Κι από τη στιγμή που τα αυτογκόλ έχουν προκύψει και σε πιο έμπειρους αμυντικούς, όπως ο Γιάγκος Βούκοβιτς, τότε τι να προσάψεις στον Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο οποίος ήταν ο μόνος που κουβαλούσε την μπάλα από τη μία περιοχή στην άλλη;

Τα ευχάριστα νέα για τον Μαρτίνς προέκυψαν όμως από τη «νέα φουρνιά» καθώς ο Φράνκο Σολδάνο και ο Ζιλ Ντίας μπόρεσαν να… κολυμπήσουν στα νερά της Λαμίας και έδειξαν στον προπονητή ότι μπορεί να τους υπολογίζει.

Αποκτά υπεροπλία πλέον ο Ολυμπιακός στην επίθεση, εκεί όπου μέχρι πρότινος είχε «πρόβλημα». Να επιχειρήσουμε την καταμέτρηση; Χασάν (που σκόραρε και πάλι), Γκερέρο και Σολδάνο για μέσα στο κουτί, Χριστοδουλόπουλος, Ποντένσε, Ζιλ Ντίας και Μασούρας για τις πτέρυγες.

Επτά παίκτες για την αποστολή του γκολ δεν είναι και λίγοι αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχει και… όγδοος, αφού ο Φορτούνης έχει εφέτος συχνή επαφή με τα δίχτυα της αντίπαλης εστίας.

Και προφανώς το θέμα της άμυνας δεν έχει να κάνει με τη χθεσινή αναμέτρηση, αφού με τους Ζοσέ Σα, Τοροσίδη, Σισέ, Βούκοβιτς και Κούτρη και μπροστά τους τον Γκιγιέρμε η εικόνα των ερυθρόλευκων είναι εντελώς διαφορετική.

Συνεπώς, ο Ολυμπιακός θα πάει «γεμάτος» για τις διαδοχικές όσο και ιδιαίτερα σημαντικές υποχρεώσεις του που ακολουθούν με τον ΠΑΟΚ, την Ντιναμό Κιέβου και την ΑΕΚ.

Στα ντέρμπι του πρώτου γύρου του έλειψε η αποτελεσματικότητα και για αυτό έμεινε χωρίς νίκη, όμως στη φάση που βρίσκεται τώρα δείχνει ότι μπορεί να σκοράρει από παντού και σε οποιεσδήποτε συνθήκες, αφού το ματς στην Λαμία θύμισε περισσότερο πόλο παρά ποδόσφαιρο.

Συνεχίζει να έχει τη δυνατότητα να βάζει τους δικούς του όρους στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός, από τη στιγμή που διαθέτει την πιο ποιοτική ομάδα, όμως τώρα πια έχει και πιο πολλές επιλογές για να βγαίνει νικητής, εφόσον αυτό είναι και το πιο σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ