Τι προσθέτουν στην επίθεση Ντίας και Σολδάνο

Τι προσθέτουν στην επίθεση Ντίας και Σολδάνο

Ο Γιώργος Χελάκης ακτινογραφώντας τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των νεοφερμένων επιθετικών, επιχειρεί να αναλύσει πως ενισχύουν την παραγωγικότητα της επίθεσης των ερυθρολεύκων.

Ποιος είναι ο Φράνκο Σολδάνο και ποια ακριβώς, τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του, είχα αναφέρει σε σημείωμα από αυτή την γωνιά όταν οριστικοποιήθηκε η μεταγραφή του. Στην πρώτη συμμετοχή του ως βασικός και σε ακατάλληλο γήπεδο λόγω της βροχής ο Αργεντινός επιβεβαίωσε τα προσόντα του και κυρίως το στυλ του παιχνιδιού του.

Ο Σολδάνο μπορεί να κάνει στην διάρκεια του αγώνα όσα κάνει και ο Γκερέρο με την διαφορά ότι ο νεαρός είναι καλύτερος εκτελεστής. Οι δυο ασίστ μαρτυρούν παίκτη που ενδιαφέρεται κυρίως να προσφέρει στην ομάδα κι όχι να καταστεί ο ίδιος σημείο αναφοράς. Θα έχει ενδιαφέρον να τον δούμε στην κορυφή της επίθεσης με τον Γκερέρο.

Με τον Χασάν που είναι αποκλειστικά παίκτης για την κορυφή της επίθεσης ο νεαρός από την Σάντα Φε έπαιζε κυρίως περιφερειακά και μάλιστα από τα αριστερά όπως σας είχαμε ενημερώσει ότι διευκολύνεται. Ο Σολδάνο είναι παίκτης των ελάχιστων επαφών και των ακόμα λιγότερων προσωπικών ενεργειών.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα περιμένει πολύ για να τον δει να κάνει διείσδυση ή να αποφεύγει με τρίπλες τους αντιπάλους του. Θα τον δει όμως αρκετές φορές να πετάει την μπάλα μπροστά και να τρέχει για να μπει στην περιοχή ή να σεντράρει όπως έκανε στη φάση του πρώτου γκολ. Οι εκτελέσεις του με το κεφάλι (δεν του δόθηκε τέτοια ευκαιρία στην Λαμία) είναι πιο εντυπωσιακές από εκείνες με τα πόδια.

Η χρονοτριβή που φέτος έχει στερήσει αρκετά γκολ στους ερυθρόλευκους που βρέθηκαν σε θέση για γκολ δεν τον αφορά. Προτιμά να σουτάρει γρήγορα παρά να κλειστεί κοντρολάροντας για να πάρει καλύτερη θέση. Οτι ο Μαρτίνς τον άφησε εκτός ευρωπαϊκής λίστας δείχνει ότι εξακολουθεί να πιστεύει πως θα πάρει περισσότερα πράγματα από τον Χασάν. Για το μέλλον δεν τίθεται θέμα. Ο Σολδάνο ήρθε για να εγκατασταθεί στην κορυφή της επίθεσης.

Με ένα γκολ και δυο ασίστ, δικαιολογημένα το φως πέφτει πάνω στον Σολδάνο. Ωστόσο η εμφάνιση του Ζίλ Ντίας είναι που αξίζει να συζητηθεί περισσότερο. Για παίκτες που στηρίζονται στην τεχνική και στις επιτόπιες τρίπλες αγωνιστικοί χώροι γεμάτοι νερά, αντενδείκνυνται.

Παρ όλα αυτά ο νεαρός Πορτογάλος μας έδειξε τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτόν. Κυρίως μας έδειξε ότι είναι από τους εξτρέμ που δεν διστάζουν να εκτελέσουν. Ενα γκολ κι ένα σουτ που έβγαλε με εντυπωσιακή εκτίναξη ο Σαράνοφ. Παίζοντας από δεξιά με το αριστερό του πόδι, ο Ντίας παίρνει την μπάλα και πάει προς το τέρμα.

Δεν φοβάται τον προσωπικό αντίπαλο και από την πρώτη προσποίηση έχει κατά νου το αντίπαλο τέρμα. Αν και σπουδαίος τεχνίτης δεν φλυαρεί και βρίσκεται μέσα στην περιοχή για να υποδεχτεί τη σέντρα όταν η φάση εξελίσσεται από την άλλη πλευρά. Η πάγια επιθυμία του Μαρτίνς να μπαίνουν πολλοί παίκτες στην περιοχή υλοποιείται από τον Ντίας. Επειδή την ίδια τακτική εφαρμόζει και ο Μασούρας, ο Ολυμπιακός έχει μια εξαιρετική τετράδα εξτρέμ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ