Ο απελπισμένος Κάναντι και ο «κορυφαίος» Σιδηρόπουλος…

Ο απελπισμένος Κάναντι και ο «κορυφαίος» Σιδηρόπουλος…

Ο Κάναντι βρέθηκε για άλλη μια φορά στο καναβάτσο. Ετσι συμβαίνει σε πολλά ματς του Ατρόμητου από τις Γιορτές και μετά. Τα φαλτσοσφυρίγματα των διαιτητών έριξαν -προς όφελος της ΑΕΚ- την ομάδα του Κάναντι από την τρίτη θέση. Τώρα την βγάζουν (πάνε να την βγάλουν) και εκτός Κυπέλλου.

Το εκμυστηρεύτηκε στο τέλος της συνέντευξης Τύπου. Σκέφτεται αυτή η Κυριακή να είναι η τελευταία του στην Ελλάδα δηλαδή στο πρωτάθλημα. Ο Νταμίρ Κάναντι ολοκλήρωσε με φανερή απογοήτευση τη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα της ομάδας του από την ΑΕΚ. Το Περιστέρι έχασε με πέναλτι που δεν ήταν.

Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έκανε ένα μοιραίο για τον Ατρόμητο, λάθος. Το μαρκάρισμα του Καρασαλίδη στον Αλμπάνη ήταν έξω από την περιοχή. Η ΑΕΚ με αυτό το πέναλτι πήρε τη νίκη και ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ο Κάναντι βρέθηκε για άλλη μια φορά στο καναβάτσο. Ετσι συμβαίνει σε πολλά ματς του Ατρόμητου από τις Γιορτές και μετά.

Τα φαλτσοσφυρίγματα των διαιτητών έριξαν προς όφελος της ΑΕΚ την ομάδα του Κάναντι από την τρίτη θέση. Τώρα την βγάζουν (πάνε να την βγάλουν) και εκτός Κυπέλλου. Ο Κάναντι είναι πολύ πιθανό να θεωρεί πως οι κόποι του και εκείνοι των παικτών του πάνε χαμένοι. Να νιώθει ότι παρά τις διαμαρτυρίες του Σπανού η διαιτησία δεν διορθώνεται και κάνει τα λάθη της εις βάρος του Ατρόμητου. Μην κοιτάτε που κατά τη γνώμη του Μέλο Περέιρα και των υποστηρικτών του τα λάθη είναι εις βάρος όλων.

Αλλωστε, ο λόγος γίνεται για τις Κυριακές που επέστρεψαν. Για Πέμπτες βράδη δεν έγινε κουβέντα. Οχι ότι ο Ατρόμητος έπρεπε να νικήσει την ΑΕΚ και δεν του επέτρεψε ο Σιδηρόπουλος. Θα μπορούσε βέβαια και αυτό να είχε συμβεί αν με την ίδια ευκολία που είδε πέναλτι έβλεπε και το χέρι του Χουλτ . Μιλάμε όμως για ποδόσφαιρο και σε αυτό οι δυο ομάδες ήταν στη λογική η μία να εξουδετερώσει την άλλη. Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη ελέω Σιδηρόπουλου, χωρίς ν να παίξει ποδόσφαιρο της προκοπής.

Αλλωστε, ο Χιμένεθ δεν επανήλθε γιατί επί των ημερών του ο κόσμος θαμπωνόταν από την απόδοση των κιτρινόμαυρων. Για να αναπτερώσει το ηθικό και μνα μπαλώσει τρύπες στην άμυνα γύρισε. Λοιπόν, τις τρύπες στην άμυνα είναι ικανός να της μπαλώσει μειώνοντας τις αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές και γυρίζοντας την ομάδα κάποια μέτρα πίσω. Αυτό έκανε στο Περιστέρι και το έκανε με επιτυχία.

Για του λόγου το αληθές ανακαλέστε στη μνήμη σας την περίπου μισή ώρα που οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη παραπάνω με τα την αποβολή του Πόνσε. Η άμυνα της ΑΕΚ δεν κινδύνεψε. Ο Ατρόμητος είχε την υπεροχή που του παραχωρήθηκε και πέραν τούτου ουδέν. Ούτε ασφυκτική πίεση ούτε φάσεις ούτε τελικές. Ο Μανόλο ξέρει πολύ καλά να φτιάχνει ομάδα που θα αμύνεται.

Και στην επίθεση όμως, προσπάθησε κάτι να αλλάξει και κυρίως να σταματήσει αυτή η μονοκαλλιέργεια με τις σέντρες. Αυτό έγινε. Η δε χρησιμοποίηση του Αλμπάνη μαρτυρά τη διάθεση του κόουτς να ανοίξει το εύρος των παικτών που κάθε φορά θα αξιοποιεί. Οσο για τον Κάναντι, αυτός θα δέχεται τις νουθεσίες του Σπανού για να παραμείνει.

Νουθεσίες μόνο γιατί ο διοικητικός ηγέτης του Ατρόμητου δεν μπορεί να τον διαβεβαιώσει ότι ακόμα και οι κορυφαίοι Ελληνες διαιτητές, θα σταματήσουν να «κάνουν λάθη» σε βάρος της ομάδας τους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ